Dit was | september 2022

September betekende voor mij zomervakantie. Helaas zat ik op mijn eerste vakantiedag bij de huisarts voor mijn oor. Niets ernstigs, wel iets irritants. Toen dat wegtrok begon mijn oog, een van mijn oogaandoeningen had er weer zin in. Ik had dus een vochtwaas. Niks aan te doen, trekt wel weer weg. Dat is inmiddels ook gebeurd. Dat ging dus lekker. Doordat ik vakantie had, heb ik weinig boeken opgepakt voor mijn doen. Bij de boeken die ik oppakte duurden lang voor ik ze uit had, erg jammer. Dit was mijn maand, kijk je mee?

Gelezen

Het weesmeisje van Anne Jacobs (Feelgood, ebook uit eigen collectie, 3 sterren)

Dit boek had ik al een tijdje in bezit, maar het was nog ongelezen. Ik begon er eind augustus aan, maar kreeg het toen niet uit. Het eerste weekend van september was het nog mooi weer, dus kon het mooi op het balkon uit worden gelezen. Ik vond het alleen minder dan verwacht, ook al bleef ik wel geboeid. Ik ben benieuwd naar de vervolgdelen.

De kleine theetuin in de zon van Anne West (Feelgood, ebook uit eigen collectie, 4 sterren)

Ook dit boek las ik snel uit. Deze serie leest makkelijk weg en je hoeft er niet bij na te denken. Heerlijk.

Ketting van goud van Cassandra Clare (Young adult, fantasy, 3 sterren)

Het duurde ruim een week voor ik weer een boek uit las en het kan nog erger… Over dit boek deed ik een maand en het heeft mij niet zo kunnen bekoren. Te snel boeken uit deze wereld gelezen? Is de wereld uitgemolken? Ik weet niet waarom het mij niet pakte.

The Fortunes of Jaded Women van Carolyn Huynh (Feelgood, luisterboek, 3 sterren)

Nog een week later las ik pas weer een ander boek uit, mijn vakantie was inmiddels ook voorbij. Dat betekent weer leestijd onderweg en dat merkte ik. Dit boek kwam ik tegen op Goodreads en vertelt het verhaal van een Vietnamese familie en de ingewikkelde familiebanden. Toch vond ik sommige dingen wat overdreven, vandaar 3 sterren. Ook al bleef het boek boeien.

Babel van R.F. Kuang (Fantasy, luisterboek en ebook uit eigen collectie, 2 sterren)

Dit is nog een van de boosdoeners waardoor lezen zo moeizaam ging. Wat een domper is dit boek, heel teleurstellend. Ik snap dat mensen het geweldig vinden, maar het past niet bij mij. Te diepgaand. De liefde voor talen en vertalen spatte van de pagina’s, maar doordat er veel onderzoek mee gemoeid is, voelde dit boek vooral aan als een essay in plaats van een echt verhaal. Het speelt zich ook af op en rond de universiteit van Oxford, dus allemaal heel logisch. Ook vond ik de kwaliteit van het luisterboek niet echt goed, vandaar dat ik overstapte op het ebook. Alleen werd mijn leesplezier er niet door aangewakkerd.

I Kissed Shara Wheeler van Casey McQuiston (Young adult, ebook uit eigen collectie, 4 sterren)

Het eerste boek van deze auteur binnen het YA genre, eerder schreef McQuiston vooral New Adult. Dit boek vond ik leuk, gewoon een makkelijk tussendoortje. Was wel eens fijn. Ik heb hier ook lang over gedaan, maar dat is vooral omdat ik het niet oppakte omdat ik me eerst door Clare en Kuang moest en wilde worstelen. Toen ik het wel eenmaal oppakte, was ik hier zo doorheen.

The Ballad of Never After van Stephanie Garber (Young adult, luisterboek uit eigen collectie, 4 sterren)

Dit is het vervolg op Once Upon A Broken Heart, dat vorig jaar verscheen. Hier wachtte ik echt op, dus toen het verscheen begon ik direct met luisteren. Ik luister vooral luisterboeken als ik onderweg ben, dus ook dit boek kostte me twee weken om uit te luisteren. Dit lag absoluut neit aan het verhaal, want dat was weer heerlijk duister.

Bookhaul

 1. Ik wens je het allerbeste van Mason Deaver;
 2. Jageres van Malinda Lo;
 3. Reünie in Spanje van Anna Thomas;
 4. IT van Stephen King;
 5. 22-11-1963 van Stephen King;
 6. Fairy Tale van Stephen King;
 7. De dochter van de apotheker van Rebekka Eder;
 8. Amari and The Great Game van B.B. Alston;
 9. Babel van R.F. Kuang;
 10. The Final Gambit van Jennifer Lynn Barnes;
 11. What Lies Beyond the Veil van Adelaide Forrest;
 12. The Ballad of Never After van Stephanie Garber (pre-order).

Hoe was jouw september?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wrap Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: