Dit was | mei 2022

Mei is weer voorbij en dat betekent ook dat het hier weer in wat rustiger vaarwater is gekomen. De verhuizing is achter de rug, al is nog niet alles binnen. De bank komt deze week en mijn raambekleding is verkeerd opgemeten dus mag opnieuw. Ik heb gelukkig wel gordijnen, maar ook die zijn te groot. Als ik geen gordijnen had gehad, was ik ook nog niet over. Zo rond de verhuizing stond lezen op een laag pitje. Ik vond het lastig om mijn draai te vinden, letterlijk. Ik heb nu een leenbank en daar kan ik niet lekker op zitten. Hij zit nogal rechtop en met lezen zit ik liever languit. Doordat ik nu de hele dag rechtop zit, heb ik daar gewoon niet zo’n zin in. Later lukte het mij wel beter om weer wat te lezen, zeker toen ik op het balkon kon zitten (lees: lekker achterover kon met mijn stoel). Kijk je mee naar mijn maand?

Gelezen

Ik begon de maand met twee boeken die ik in april niet uit kreeg. Dat waren Glint van Raven Kennedy en De jasmijnzussen van Corina Bomann. Glint is het vervolg op Gild en is daarmee het tweede deel in de “Plated Prisoner” serie. De jasmijnzussen is een stand alone van een auteur waar ik al meerdere boeken van heb gelezen. Glint is vooral beter dan het eerste deel, hier gebeurt veel in. De jasmijnzussen is vooral mooi.

Naast De jasmijnzussen las ik ook nog een ander boek van Corina Bomann, Mathilda’s geheim. Dit is het tweede deel in de “De vrouwen van de Leeuwenhof serie” en hier heb ik van genoten. Er liggen veel geheimen te etteren binnen de familie Leongard en langzaam maar zeker vinden deze hun weg naar de oppervlakte waardoor familiebanden tot het uiterste worden getest. En dit allemaal tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in het neutrale Zweden. Ook hier merk je dat de oorlog het land toch heeft geraakt, ook al is het neutraal.

In mei las ik nog een aantal andere vervolgdelen, te weten De kroon en de droom van Jana Hoch, Niet zonder mij van Wendy Brokers en Godenslaap van Laini Taylor. De kroon en de droom was weer genieten, ik kon me er echt even in verliezen. Niet zonder mij en Godenslaap stonden op mijn TBR voor deze maand en gingen niet helemaal lekker. Godenslaap heb ik in 2020 al eens in het Engels geprobeerd, maar kwam er toen niet doorheen. Ik hoopte dat het in de Nederlandse vertaling beter zou gaan, maar dit bleek helaas niet het geval. Ik vond het verhaal verwarrend en er gebeurt niet zo veel. Het is ook alweer in 2019 dat ik Sterrenlicht las, het vorige deel in de “Dromendochter” serie. Niet zonder mij vond ik ook tegenvallen, ik miste de emotionele laag en vond de hoofdpersonen niet zo leuk. Tenslotte vond ik nog een ander vervolgdeel, namelijk Hoe overleeft Rosa in New York? van Francine Oomen. Dit zou het startsein zijn voor een nieuwe serie in de wereld van “Hoe overleef ik?”, maar zo ver ik kan zien is het in 2012 bij dit ene deel gebleven. Ik heb het boek geluisterd en waande mij echt weer even terug in mijn puberjaren. Ik heb de boeken over Rosa en haar vrienden toen verslonden. Ook al vond ik de schrijfstijl soms nog wat puberaal, ik heb me toch prima vermaakt.

Een aantal boeken die ik deze maand las stonden al een tijdje te wachten. Ik had veel zin deze te lezen, maar uiteindelijk vielen ze mij wat tegen. Oké Oké, behalve dan De dagen van de Bluegrassliefde van Edward van de Vendel. Hier moest ik vooral even aan de schrijfstijl wennen, maar toen ik daar eenmaal doorheen was vond ik het een mooi boek. People we meet on vacation van Emily Henry en It happened one summer van Tessa Bailey daarentegen waren vermakelijke boeken, maar geen hoogvliegers. Jammer. Wat ook niet echt een hoogvlieger was, was Over Emma van Rosie Walsh. Deze kreeg ik voor Hebban als recensieboek. Het is op zich niet slecht, maar ik verwachtte een feelgood en dat kreeg ik niet. Het is meer een mysterie/thriller.

Als laatste las ik nog twee nieuwere boeken uit, Sneeuwvlokken in Teheran van Marjan Kamali en She gets the girl van Rachael Lippincott en Alyson Derrick. Sneeuwvlokken in Teheran is oorspronkelijk uitgegeven in 2013 en dat merkte ik wel tijdens het lezen. Van Marjan Kamali las ik eerder al De boekhandel van Teheran en deze vond ik een stuk mooier. Wat ik dan wel weer interessant vond was het inkijkje in de Perzische cultuur en het belang van thee in deze cultuur. De oorspronkelijke titel van dit boek is dan ook Together tea. Dan is er nog She gets te girl. Van Rachael Lippincott ben ik gewend dat haar boeken emotioneel zijn, maar dit was een pure romcom. Hierdoor kon ik er weinig mee, want hier houd ik niet zo van. Ook de hoofdpersonen waren niet leuk en dan zijn het lange luister uurtjes. Ik heb me hier dus niet mee kunnen vermaken. Jammer.

Bookhaul

Ik voegde toch weer wat boeken toe:

 1. De kluts kwijt van Vannessa Thuyns;
 2. Over Emma van Rosie Walsh;
 3. Het ibis hof van Ellis van Zijll;
 4. Het Avery Shaw-experiment van Kelly Oram;
 5. Bright van Jessica Jung;
 6. Gewoon zoals we zijn van Emma Anna;
 7. Twin Crowns van Cateryne Doyle en Katherine Webber;
 8. Book Lovers van Emily Henry;
 9. Gleam van Raven Kennedy ;
 10. Elektra van Jennifer Saint;
 11. The merciless ones van Namina Forna (een vergeten pre-order).

Er zijn voor mijn doen weinig boeken binnen gekomen deze maand, maar eerlijk gezegd waren er niet heel veel boeken waar ik heel nieuwsgierig naar ben of die ik ook in het Engels kan luisteren. Elektra is in het Nederlands uitgesteld (aaaaaargh) en ook nog eens superduur (zowel fysiek als ebook), dus die wilde ik wel in het Engels hebben. Er kwamen 10 boeken binnen en ik las er 12. Best netjes. Wat zal juni mij brengen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wrap Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: