Dit was | december 2022

De laatste maand van het jaar alweer. Dit was de maand van Sinterklaas, vrieskou, gladheid, kerst en terugblikken. Natuurlijk werden er deze maand nog nieuwe boeken gelezen, de een beter dan de ander.

Gelezen

  1. Het vlindereiland van Corina Bomann: Ik startte dit boek in november maar kreeg het toen niet uit. Ik merkte dat ik moeite had met dit verhaal. Ik heb meerdere boeken van deze auteur gelezen en hoewel het een interessant boek is, vond ik dit toch een van haar mindere romans. Ik heb het wel met plezier gelezen, want toen ik het boek eenmaal weer oppakte kon ik door blijven lezen. 3 sterren.
  2. Cursed van Marissa Meyer: Ook dit boek moest over de maand heen worden getild. Ik vind dit toch een van haar mindere series, het is niet helemaal mijn ding. Dit is het tweede deel in de hertelling van het sprookje Repelsteeltje en mijns inziens zijn beide boeken te dik. Het sprookje is niet zo lang. Ik vond het deel voortkabbelen, ondanks het feit dat het duister is. De schrijfstijl was wel weer prettig. 3 sterren.
  3. Jageres van Malinda Lo: Eerder las ik een boek van deze auteur binnen het queer comtemporary genre en dat beviel mij erg goed. Toen de verschijning van Jageres werd aangekondigd was ik dan ook heel nieuwsgierig. Dit es een fantasy en om eerlijk te zijn werd ik hevig teleurgesteld. Ik miste de spanning en sensatie, alles was naar mijn idee gewoon nét niet goed genoeg uitgewerkt om interessant te worden en te blijven. Het boek heeft veel potentie, maar het komt niet helemaal uit de verf. 3 sterren.
  4. IT van Stephen King: Daar was ‘ie dan, het einde van IT. Wat een bevalling. Waar het verhaal nou eigenlijk om draait? Ik kan het je niet navertellen. De vele, vele details trekklen de vaart er enorm uit. Het is meesterlijk geschreven, maar het tempo mag een stuk omhoog. Helaas deed dit veel afbreuk aan mijn leesplezier. 2 sterren.
  5. IJskoude leugens van Eva Björg Ægisdóttir: Begin dit jaar las ik Vanuit het duister, het eerste deel in de serie over rechercheur Elma die terugkeert naar haar geboortedorp om daar na een heftige periode het werk weer op te pakken. Nu was het tijd voor IJskoude leugens, het tweede deel. Ik vond dit een minder goede thriller. Ik miste de huiveringwekkende spanning en het verhaal leek weinig om het lijf te hebben. De ontknoping was dan wel weer interessant. 3 sterren.
  6. Een hemel vol sterren van Dani Atkins: Van het ene luisterboek ging ik door naar het volgende luisterboek. Weer een nieuwe van Dani Atkins, wat wederom een emotioneel boek beloofde te worden. Emotioneel was het, maar voorspelbaar ook. Ik miste net dat stukje meer dat haar andere boeken wel hebben, het was het net niet voor mij. Dat orgaandonatie wordt belicht vind ik wel weer een goede zaak. 3 sterren.
  7. De kroon en de nacht van Jana Hoch: Dit was één van de vervolg- en slotdelen waar ik heel erg naar uitkeek. De kroon en het hart en De kroon en de droom verslond ik tegen al mijn verwachtingen in. Nu was het dan tijd om erachter te komen hoe het verhaal van Edward en Grace zou eindigen en het stelde mij niet teleur. Ik heb meteen wat besproken paardrijtechnieken zelf geprobeerd, maar dat ging nog niet zo makkelijk. 4 sterren.
  8. Duistere Dageraad van Jay Kristoff: Het laatste boek van het jaar en om eerlijk te zijn vond ik dit een bevalling. Het is ruim 2 jaar geleden dat ik Godsgraf, het vorige deel in deze serie, las en ik merkte dat ik de vibe rond deze boeken niet meer goed te pakken kreeg. Ook vond ik dat het vele reizen het tempo enorm uit het verhaal haalde. We hebben gestreden voor een vertaling en deze is wel degelijk geslaagd. Het verhaal zelf alleen niet zo en voor een laatste deel is dat zonde. 3 sterren.

Bookhaul

  1. Het schaarse licht van Nino Haratischwili

Nou, dat zijn niet veel nieuwe boeken hè. Ook wel eens lekker, want dat betekent dat ik me kan beheersen haha. Ook fijn dat ik weer iets meer heb kunnen lezen, dat lukte de afgelopen periode minder goed. Hoe was december voor jou?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wrap Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: