Dit was | augustus 2022

Hoezo is het alweer september? Ik had helemaal niet door dat augustus al voorbij was, dus ik ben ook weer eens veel te laat met het plaatsen van mijn maandoverzicht. In augustus heb ik mijn blog amper aangeraakt, ik weeet niet goed waarom. Wel heb ik veel boeken kunnen lezen, alleen zaten er geen echte uitschieters tussen. Kijk je mee?

Gelezen

Een zomer in Venetië van Nicky Pellegrino (Feelgood, luisterboek, 3 sterren)

Een verhaal dat lekker rustig voortkabbelt en dat je meeneemt naar Venetië met alle kleine straatjes en vooral met al dat lekkere eten. Niet een heel bijzonder verhaal, maar wel lekker voor tussendoor. In juli kreeg ik dit boek net niet uit.

These Twisted Bonds van Lexi Ryan (Young Adult, luisterboek, 3,5 sterren)

Nog een boek dat ik in juli net niet uit kreeg. Dit is het slot van het “These Hollow Vows” tweeluik. Deel 1 las ik, maar kwam ik vorig jaar niet lekker in. Dit jaar herlas ik het en luisterde deel 2 er gelijk maar achteraan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik These Hollow Vows beter vind dan These Twisted Bonds, in dit boek gebeurt niet heel veel en het voelt allemaal wat uitgerekt.

The Words We Keep van Erin Stewart (Young Adult, ebook uit eigen collectie, 4 sterren)

Dit boek had ik al een paar maanden in de Kindle app, maar nog neit gelezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze iets minder goed vind dan het vorige boek van deze auteur, maar alsnog een mooi verhaal waarin de strugggles van (veelal Amerikaanse) tieners naar voren komen in hoofdpersoon Lily. Ze heeft het gevoel altijd maar aan te moeten staan en altijd maar te moeten presteren om toegelaten te worden op de universiteit en op een gegeven moment gaat dat niet goed meer.

Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen (Young Adult, ebook uit eigen collectie, 2,5 sterren)

Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik van dit boek kan maken. Het was niet slecht, maar ook niet bijster goed. Ik vond alles maar wat vaag blijven en daarmee bedoel ik de personages, de wereld en de plot. Het miste net iets, maar het was net te goed voor 2 sterren.

You’ve Reached Sam van Dustin Thao (Young Adult, ebook uit eigen collectie, 3 sterren)

Dit boek is een enorme hype op TikTok en is onlangs naar het Nederlands vertaald. Ik snap deze hype alleen niet zo. Ik voelde totaal geen klik met de hoofdpersoon en de achterflap schiep bij mij veel tehoge verwachtingen die het uiteindelijke verhaal niet waar wist te maken.

Italië voor altijd van Nicky Pellegrino (Feelgood, ebook uit eigen collectie, 3 sterren)

Een boek uit de Bookchoice selectie en ik was toe aan een zomerboek. Het was immers het weekend van de hittegolf. Eerlijk gezegd vond ik het verhaal niet zo bijzonder, gewoon een leuk tussendortje dat goed in dit weekend paste.

In het vervloekte hart van Rima Orie (Young Adult, luisterboek, 4 sterren)

Dit boek stond al een tijdje op mijn lijstje, maar ik had het nog niet gekocht. Gelukkig was het beschikbaar op Storytel. In het begin moest ik enorm wennen aan de dikke vette “R” van de voorlezer, maar toen ik daar eenmaal aan gewend was kon ik het boek makkelijker wegluisteren. Het verhaal is op het eerste gezicht niet heel origineel, maar de elementen van het koloniale Suriname en de cultuur die Orie erin heeft verwerkt maken het dan toch weer verrassend. Ook de horror elementen vond ik een fijne twist aan het verhaal geven. Het is niet zomaar een verhaal over het kolonialisme of over het uitverkoren meisje op een militaire academie. Voor een Nederlandse YA fantasy vind ik dit boek van zeer hoog niveau.

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam van Stefan Raatgever (Young Adult, ebook uit eigen collectie, 3 sterren)

Ik keek heel erg uit naar dit boek, want de achterflap maakte mij nieuwsgierig. Als het dan totaal niet is wat je gehoopt of verwacht had, dan doet dat zeer. Dat gebeurde hier dus en dat vind ik jammer. Ik kreeg geen klik met hoofdpersoon Alec en ik vond de journalistieke achtergrond van de auteur (popjournalist voor onder andere het AD) te veel naar voren komen in de schrijfstijl. Ik had soms echt het idee dat ik de krant las in plaats van een boek over een coming out. Jammer.

All of Us Villains van Amanda Foody en Christine Lynn Herman (Young Adult, luisterboek, 3 sterren)

The Hunger Games maar dan met magie, zo wordt dit boek omschreven. Gevaarlijk, want The Hunger Games is een echte Young Adult klassieker. Ik kon het dan ook niet helpen dat ik in All Of Us Villains naar vergelijkingen bleef zoeken, die ik natuurlijk niet vond. Ik vond het verhaal heel sloom, want het eigenlijke spel begon pas op de helft van het boek. Alles duurde net iets te lang voor mij waardoor ik het de hype niet helemaal waard vind.

Het zolderkamertje aan de Bloemgracht van Mia Zomerdijk (Feelgood, ebook uit eigen collectie, 4 sterren)

Het laatste boek van de maand is er eentje die ik ook al wat langer geleden wilde lezen. Ik las goede recensies en toen ik eenmaal begon vloog ik er ook zo doorheen. Het is gewoon een lekker wegleesboek met een ietwat voorspelbaar plot, maar dat geeft helemaal niets.

Bookhaul

 1. Italië voor altijd van Nicky Pellegrino via Bookchoice;
 2. Hoop voor het landhuis van Anne Jacobs via de Bookchoice shop;
 3. De Spaanse liefdesleugen van Elena Armas via de Bookchoice shop in een exclusieve 48-uur deal want het boek is nog niet eens officieel uit;
 4. Met liefs uit Londen van Sarah Jio via Bol;
 5. Perzik bloesem lente van Melissa Fu via Bol;
 6. Mungo van Douglas Stuart via Bol;
 7. Het geheime leven van Albert Entwistle van Matt Cain via Bol;
 8. Het witte meisje van Tony Birch via Ebook.nl;
 9. Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen via Ebook.nl;
 10. Dromen in Tokio van Emiko Jean via Ebook.nl;
 11. Carrie Soto is Back van Taylor Jenkins Reid via Audible (pre-order);
 12. All Of Us Villains van Amanda Foody en Christine Lynn Herman via Audible.

Dit was mijn leesmaand. Op zich wel een goede maand qua aantal boeken, maar er zaten weinig echte uitschieters tussen. Wat zal september mij brengen? In ieder geval twee weken vakantie en mijn verjaardag.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wrap Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: