Dit was | April 2023

April was niet zo’n hele goede leesmaand voor mij. Ik merkte dat ik een beetje in een slump terechtkwam en de boeken die ik las, daar heb ik niet met volle teugen van kunnen genieten. De maand zelf was verder prima, maar die lente mag nou weleens komen. Volgens mij komt dit nu eindelijk een beetje goed. De laatste week van de maand had ik een weekje verlof en ik heb toen amper een boek opgepakt. Wel heb ik veel blogs klaargezet voor mijn Engelse blog, daar heb je gewoonv eel memes die in het Nederlands niet werken. Ook al was het niet zo’n beste maand, ik wil jullie mijn wrap up niet onthouden. Kijk je mee naar de 6 boeken die ik heb gelezen? Als je op de link klikt, ga je direct naar de recensie.

Gelezen

Ik begon de maand met De roep van het hart van Kiera Cass (***). Ik wilde deze auteur nog een kans geven nadat De beminde mij absoluut niet was bevallen. Ze heeft immers toch één van de grootste YA klassiekers ooit geschreven, De selectie. Helaas was dit boek het niet helemaal. Het leest snel, maar het mist voor mij diepgang en het is te voorspelbaar. Ik ben de boeken van deze auteur ontgroeit denk ik.

Ondertussen startte ik ook in Tomorrow, and Tomorrrow, and Tomorrow van Gabrielle Zevin. Ik wilde dit boek al een tijdje lezen, maar pakte het steeds maar niet op. Herkenbaar denk ik zo. Het werd verkozen tot monthly read van de M.A.D. Bookclub op Discord, dus dit was mijn kans. Ik vond het op zich een leuk boek, maar veel te overhyped. Ik heb niets met games, dus het was behoorlijk buiten mijn comfort zone. Ik moest heel erg wennen aan de schrijfstijl, dat kwam later wel goed. Ik denk dat dit boek meer jouw ding is als je van gamen houdt.

Het verzetsmeisje van Pam Jenoff (***) las ik voor een leesclub op Hebban die ik mocht begeleiden. Dit is een boek met twee gezichten. Direct na het lezen vond ik het een goed boek en gaf ik het 4 sterren. Zoals je kunt zien is daar niet veel meer van over en dat kwam door de discussie. Tijdens de discussie met andere lezers kwam ik tot andere inzichten en kwam ik erachter dat veel dingen niet kloppen. Dit vind ik best wel kwalijk bij een boek over zo’n zwarte bladzijde uit de geschiedenis.

Halverwege de maand kwam een boek binnen waar ik tegelijkertijd enorm naar uitkeek en behoorlijk sceptisch over was. Het ernaar uitkijken won, want ik had het vooruit besteld. Vers bloed (****) is het eerste deel in de “vamps” serie van Nicole Arend en toen het binnen kwam begon ik direct met lezen. Dit is het boek waar ik ook het meest van heb genoten, want het was verslavend. Ondanks dat ik best wel een beetje nerveus en sceptisch was, wist het mij enorm te verrassen. Ik kijk uit naar deel twee. Helaas kan ik hier nog weinig over vinden, ook niet in het Engels.

Ondertussen worstelde ik me door Tot snel van Beth O’Leary (***) heen. Dit boek werd lovend ontvangen, dus mijn verwachtingen waren hoog. Heel hoog. Helaas wist het verhaal mij niet aan zich te binden en dat kwam doordat ik het te voorspelbaar en saai vond. Ik vond oma Eileen het leukste personage uit het boek. Leena, het andere hoofdpersonage, vond ik gewoon saai. Ik heb het boek een hele tijd aan de kant laten liggen om er vervolgens maar een sprint in te trekken.

Mijn hoop was dus gevestigd op het laatste boek van de maand, Elke zomer daarna van Carley Fortune (***). Dit boek voldeed evenmin aan mijn verwachtingen, want ik verwachtte een YA en die kreeg ik niet. Ook vond ik de personages moeilijk te peilen en is de plot erg dun. Het is een grote hit op Booktok en dat snap ik wel, want het leest makkelijk weg en romance doet het daar nou eenmaal altijd goed.

De aanwinsten

April was een maand van vooruitbestellingen en Amazon vondsten, maar ik heb me op zich best in kunnen houden. Ik voegde de volgende boeken aan de collectie toe:

  1. De strijd van twee koninginnen van Jennifer L. Armentrout
  2. Vers bloed van Nicole Arend
  3. De koningin van verraad van Danielle L. jensen
  4. Glow van Raven Kennedy
  5. Ruthless Fae van Caroline Peckham en Susanne Valenti
  6. Satan’s Affair van H. D. Carlton
  7. Haunting Adeline van H. D. Carlton
  8. Catfish Roling van Clara Kumagai

Tot zover april. Ik hoop dat ik in mei weer een leesflow te pakken krijg en dat ik wat fijnere boeken tref. Hoe was jouw maand?

Misschien vind je dit ook leuk:

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wrap Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: