Wrap-up

Wrap Up: november 2020

We zitten alweer ruim in december, maar in november heb ik toch 12 boeken gelezen en ik heb 14 boeken aan mijn collectie toegevoegd. Ondanks dat december al een week oud is, wordt het toch tijd om november af te sluiten. Dus, hierbij mijn wrap-up.

Gelezen in november

 1. De noodkreet in de fles van Jussi Adler-Olsen. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een Scandinavische thriller en ik moest hoognodig eens verder met de Serie Q, het was april 2019 toen ik het vorige boek las. ⭐⭐⭐⭐
 2. A kingdom of flesh and fire van Jennifer L. Armentrout. Dit boek kostte me veel moeite, het voelde allemaal wat langdradig aan. Uiteindelijk las ik het toch met plezier, maar ik hoop wel dat er in het vervolg meer gebeurt. ⭐⭐⭐⭐
 3. Dit is ons verhaal van Ashley Elston. Ik vond het een leuk boek, maar miste wat ik in YA thrillers vaak mis: de spanning. Voor mij voelde het allemaal wat oppervlakkig aan, er had meer in kunnen zitten. Toch las ik het met plezier en dankzij het CAWPILE systeem komt mijn rating toch nog hoog uit. ⭐⭐⭐⭐
 4. The good girls van Sara Shepard. Wauw, wat is dit boek eigenlijk slecht. Het is een prima tussendoortje en ook hier miste ik het thriller effect. Shepard kan de Pretty Little Liars formule niet loslaten lijkt wel, want alles is een kopie. ⭐⭐⭐
 5. Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Dit fantasy verhaal is origineel en goed uitgewerkt. Het is een stand alone, maar er wordt wel ruimte gelaten voor een eventueel vervolg. ⭐⭐⭐⭐
 6. Zomerburen van Rianne Robben. Ik had veel zin om dit boek te lezen en het is een leuk en leerzaam boek dat geschikt is voor jong en oud. ⭐⭐⭐⭐
 7. The stars and the blackness between them van Junauda Petrus. Ik had moeite met het taalgebruik in het boek. De personages komen oorspronkelijk uit Trinidad en het boek is ook echt in dat dialect/accent geschreven. Blijkbaar kennen ze daar geen persoonlijk voornaamwoorden wat het lezen best wennen maakt als Engels al niet je moedertaal is. “Her” wordt “she”, “us” wordt “we”, “I was/I am” wordt “I is” enzovoorts. Dit las niet lekker en ik had hierdoor moeite om in het verhaal te komen. Het boek is wel #ownvoices en dat geeft dit boek net een beetje extra, maar als Engels niet je moedertaal is, is dit boek taaltechnisch een draak. ⭐⭐⭐
 8. Zwarte vijvers van Amina Laffet. Goed concept, maar ik had hier meer van verwacht. ⭐⭐⭐
 9. The Poppy War van R.F. Kuang. Ik las dit boek in de zomer van 2019 en toen pakte het me niet. Ik besloot het nu opnieuw te proberen en zie hier, het boek pakte mij nu wel. Dit is het enige boek dat in november 5 sterren kreeg. ⭐⭐⭐⭐⭐
 10. Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer. In het Engels wist dit boek mij niet te boeien en helaas was dit ook in het Nederlands het geval. ⭐⭐⭐
 11. De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali. Dit boek stond al een tijdje op mijn lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Ik wist niet dat het in 1953 in Iran zo onrustig was. ⭐⭐⭐⭐
 12. These witches don’t burn van Isabel Sterling. Deze YA was gewoon te simpel en veel te voorspelbaar. Ik ben ook niet benieuwd naar het vervolg. ⭐⭐⭐

Nieuw in november

In november voegde ik ook een aantal boeken aan mijn collecite toe:

 1. De noodkreet in de fles van Jussi Adler-Olsen via ebook.nl
 2. De Eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano via de Italiaanse literatuur actie van ebook.nl
 3. De Ademdief van Miranda Peters via Bol
 4. Het hart van de adelaar van Emmelie Arents via Bol
 5. De vervlogen helft van Britt Bennett via een weekenddeal van Bookchoice
 6. The brightest night van Jennifer L. Armentrout via Libirs
 7. Vechtersbaas van Lisanne Spaander via Libris
 8. Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer via Libris
 9. Trust again van Mona Kasten via de Black Friday actie van Bookchoice
 10. The Dragon Republic van R.F. Kuang via Audible
 11. The Burning God van R.F. Kuang via Audible
 12. Beyond the ruby veil van Mara Fitzgerald via Amazon Kindle
 13. Criers war van Nina Varela via Amazon Kindle
 14. Jade City van Fonda Lee via Amazon Kindle

Wat las jij in november en welke boeken mocht jij aan je collectie toevoegen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.