Wrap-up

Wrap Up: Maart 2021

Het is alweer april en dat betekent dat het voorjaar is begonnen. We hebben net een paar mooie dagen achter de rug en de klok is weer een uur naar voren gezet. Maart maand was een wat lastigere leesmaand voor mij. Ik had behoorlijk pech met de boeken. In totaal las ik er 12, maar ik heb er ook een paar – 2 – niet uitgelezen. Ook kwamen er nieuwe boeken mijn collectie binnen, dat waren er in maart 14.

Gelezen

 1. A heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer: Dit is het tweede deel in de “Cursebreakers” serie en in mei komt dit deel in het Nederlands uit, maar in het Engels zijn deze boeken goedkoper. Ik vond het eerste deel niet zo denderend waardoor ik de rest liever niet in het Nederlands wilde kopen. Deel 2 gaat over een ander personage en ik vond dit deel leuker dan het eerste deel, maar ik snap de hype rondom deze serie nog steeds niet. ⭐⭐⭐
 2. Het meisje in de witte kimono van Ana Johns: Een boek dat al een tijdje op mijn lijstje stond, maar waar ik eerder nog niet aan toe kwam. Dit boek beviel mij erg goed, beter dan ik in eerste instantie had gedacht. ⭐⭐⭐⭐
 3. Schaduwheer van Cassandra Clare: In 2021 wil ik helemaal bij zijn in de wereld van de Schaduwjagers. Om dit doel te bereiken was Schaduwheer aan de beurt, het tweede deel in de “Duistere machten” serie. Deze boeken zijn dikker dan de eerdere series, maar het las weer lekker weg. Er staat een hoop  te gebeuren en dit einde is niet leuk. ⭐⭐⭐⭐⭐
 4. Begin again van Mona Kasten: Het eerste deel in een new adult serie die ik ook maar bleef uitstellen. Ondanks dat het verhaal de typische new adult trucjes bevat las het toch weer lekker weg en ben ik benieuwd naar de vervolgdelen. ⭐⭐⭐⭐
 5. Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout: Een boek van een auteur waar ik de boeken graag van lees, maar dat mij heel erg tegenviel. Het is oorspronkelijk uitgegeven in 2012, maar nu pas vertaald. Mijns inziens te laat, want dit verhaal zat vol met trucjes en verhaallijnen uit andere YA boeken/series die we al kennen. Ik denk wel dat ik dit boek leuker had gevonden als het eerder vertaald zou zijn geweest. ⭐⭐⭐
 6. A vow so bold and deadly van Brigid Kemmerer: Ik besloot meteen door te gaan met het laatste deel in de “Cursebreaker” serie en dit boek had voor mij niet gehoeven. Het is één van de slapste serie finales die ik ooit heb gelezen. Er gebeurde nauwelijks iets en ik heb het idee dat dit boek alleen maar is geschreven om een trilogie te schrijven. ⭐⭐⭐
 7. American Royals van Katharine McGee: Mijn God, wat een drama allemaal zeg. Het was veel te veel en veel te over de top. Ik vond dit boek echt niet leuk. De waardering die ik het geef is met pijn en moeite. ⭐⭐⭐
 8. Lore van Alexandra Bracken: In dit boek heb ik twee keer moeten starten om er doorheen te komen, maar alsnog viel het tegen. Ik snapte er heel weinig van: je wordt als lezer zo in de Griekse mythologie gegooid wat het verhaal onnodig ingewikkeld maakt. Ik heb er daardoor niet van kunnen genieten. Daarnaast was het verhaal ook niet extreem interessant, wat ook niet meehelpt. Eigenlijk weet ik maar half wat ik nou heb gelezen. ⭐⭐
 9. From blood and ash van Jennifer L. Armentrout: Dit was een reread en eentje die nodig bleek. In april verschijnt Crown of gilded bones, het derde deel in deze serie. Veel van de voorgaande delen was weggezakt, dus werd het tijd om beiden te herlezen. Ik begon bij het begin en mijn waardering is met 1 ster omhoog gegaan. ⭐⭐⭐⭐⭐
 10. De duistere fae van Julie Kagawa: Het tweede deel in “The Iron Fey – Call of the forgotten”serie van Julie Kagawa en om eerlijk te zijn beviel dit deel mij iets minder goed dan het voorgaande boek. Ik merkte dat er in verhouding weinig gebeurde en dat dit echt een tussendeel was. Ik heb me wel vermaakt, maar ik vond het gewoon een minder fijn boek. ⭐⭐⭐
 11. Oktober van Sören Sveistrup: In 2018 begon ik al eens in dit luisterboek, maar ik kwam er toen niet doorheen. Deze maand gaf ik het een nieuwe kans. Het is een vlot geschreven Scandinavische thriller, met hele korte hoofdstukken. Naar mijn mening iets te kort. Ook wijkt het verhaal niet veel af van andere boeken in het genre, waardoor het geen unieke thriller was. Het leest wel lekker weg, maar origineel is het niet. Het einde was dan wel weer verrassend. ⭐⭐⭐
 12. These violent delights van Chloe Gong: Nog een herkansing. Ik begon in december vorig jaar in dit boek, maar legde het aan de kant. Nu pakte ik het weer op en hoewel ik er beter doorheen kwam, vond ik het niet heel interessant. Het is leuk om te lezen, maar ik ben niet geïntrigeerd genoeg om het volgende deel te lezen als het er is. ⭐⭐⭐

Ik las de volgende boeken niet uit:

 • Slapen in een zee van sterren van Christopher Paolini: een buddyread, maar we hebben er allebei niet van kunnen genieten.
 • Legendborn van Tracy Deonn: ik vond het magiesysteem idioot ingewikkeld. Ik ben niet bekend met Arthuriaanse magie en daarnaast was het hoofdpersonage ook bijster oninteressant.

Bookhaul

 1. Heerlijk duurt het langst van Jill Mansell via Bookchoice;
 2. Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe via Bookchoice;
 3. Het meisje zonder naam van Diney Costeloe via de Bookchoice shop;
 4. De verloren kinderen van Diney Costeloe via de Bookchoice shop;
 5. De Ijzerraaf van Julie Kagawa via ebook.nl;
 6. Feel again van Mona Kasten via Bol;
 7. De verborgen apotheek van Sarah Penner via bol;
 8. Vaarwel Roscoe van Céla van Gastel via bol;
 9. Ooit in september van Emma Anna via Bol;
 10. Lost in the Never Woods van Aiden Thomas via Amazon Kindle;
 11. Daughters Of Nri van Reni K. Amayo via Amazon Kindle;
 12. A vow so bold and deadly van Brigid Kemmerer via Amazon Kindle;
 13. The Raven and the Dove van Kaitlyn Davis via Amazon Kindle;
 14. Rule of wolves van Leigh Bardugo via Audible.

Tot zover mijn afgelopen maand. Hoe was maart voor jullie?

Een gedachte over “Wrap Up: Maart 2021”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.