Wrap-up

Wrap Up: Juni 2021

Juni, de maand van mooi weer, het EK voetbal waar we zijn uitgeschakeld, de Foute 1500, versoepelingen van de coronamaatregelen, een prik en boeken. Heel veel boeken. Ik dacht dat het deze maand wel mee zou vallen met de nieuwe boeken, maar er waren heel veel feelgood aanbiedingen. Ook kreeg ik een boekenbon, dus ik kon mij uitleven. Gelukkig las ik er ook wat weg, dus dat is mooi gecompenseerd. Ik las 19 boeken en er kwamen er 31 binnen. Kijk je mee?

Gelezen

 1. Liever verliefd van Sophie Kinsella: Dit boek was vorige maand al verkrijgbaar bij Bookchoice, exclusief voor het in de winkels lag. Ik kocht het boek en had behoefte aan een feelgood. Ik besloot het daarom direct te lezen. Ik ga weer met halve sterren werken, vind ik toch prettiger. Dit boek is namelijk zo’n geval waarbij 3 sterrren net te weinig zijn en 4 sterren net te veel. Het verhaal leest fijn weg, maar hoofdpersoon Ava vond ik niet altijd even fijn. Ik heb me wel vermaakt met mijn tweede boek van Sophie Kinsella ooit. ⭐⭐⭐,5
 2. Grace and Glory van Jennifer L. Armentrout: Op dit boek zat ik echt te wachten. Toen het verscheen ben ik direct begonnen met lezen. Thuis las ik mijn Kindle versie en onderweg luisterde ik verder op Storytel. Ik heb hierdoor wel het grootste deel van het boek geluisterd, maar dat geeft niet. Ik vond het heel moeilijk om het boek weg te leggen en binnen iets meer dan een dag was het uit. ⭐⭐⭐⭐⭐
 3. Good girl, bad blood van Holly Jackson: Het vervolg op A good girl’s guide to murder wat ik wel een oké boek vond. Ik vond het format niet heel fijn en dat herhaalde zich hier. Ik vind dit deel geen toegevoegde waarde hebben en het had totaal niet gehoeven. Het verhaal wist mij niet mee te trekken en ik las het met tegenzin uit. ⭐⭐⭐
 4. All boys aren’t blue van George M. Johnson: Dit is een memoir over een zwarte man die homoseksueel is. Hij vertelt over zijn jeugd en zijn ontdekking van zijn identiteit. Het is makkelijk geschreven waardoor je er zo doorheen leest. Non-fictie vind ik vaak hele taaie kost, maar dat is hier niet het geval. ⭐⭐⭐⭐
 5. Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy: Mijn eerste boek van deze auteur en het is mij prima bevallen. Het einde vond ik wat vreemd en voelde voor mij niet heel goed, maar ik heb het boek zeker met plezier gelezen. Het is fijn leesvoer voor de zomer of als je geen zin hebt om na te hoeven denken. ⭐⭐⭐
 6. Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van deze auteur vind ik geweldig, Daisy Jones & The Six vind ik iets minder. In Malibu Rising komen we meerdere personages uit deze eerdere boeken tegen, maar dan in een heel ander verhaal. Ik vond dit Jenkins Reid haar minste boek: het werd naar het einde toe steeds rommeliger. De verhaallijnen uit het verleden vond ik interessanter dan die uit het heden. Het boek leest wel makkelijk, maar het haalt het niet bij Evelyn Hugo. ⭐⭐⭐
 7. How it all blew up van Arvin Ahmadi: Hier wil ik liever niet te veel woorden aan vuil maken. Slechte representatie, problematische en oninteressante personages, dingen die niet helemaal kloppen, vervelende stijl, niet boeiend plot. ⭐⭐
 8. Insomnia van Jilliane Hoffman: Een oudje dat ook al jaren op mijn Storytel boekenplank staat. In een opwelling begonnen met luisteren om er vervolgens achter te komen dat dit een tweede deel is van een serie. Gelukkig is het prima los te lezen, dat scheelt weer. Het begin is spannend, het midden kakt in, maar het laatste deel is wel weer spannend. Omdat het middenstuk best groot en niet spannend is, verliest het boek wel een ster. ⭐⭐⭐
 9. Het begint met een blik van Kelly Moran: Ik begon dit boek in het zonnetje en wat een fijne feelgood is dit. Niet nadenken, gewoon lezen. Het verhaal is niet mega spectaculair, maar dat hoeft ook niet. De personages hebben en diepere laag en ik ben heel benieuwd naar de vervolgdelen. ⭐⭐⭐⭐
 10. De test van Joelle Charbonneau: Dit boek las ik omdat de oudere YA mij over het algemeen goed bevalt. Ik had dit boek alleen nog niet gelezen. De doelgroep is lezers vanaf 13 jaar en dat merk je ook wel. De schrijfstijl is te simpel en het verhaal mist veel. Het leest lekker weg, maar meer ook niet. Ik vergat dikwijls de naam van de hoofdpersoon, dat is toch niet helemaal goed. ⭐⭐⭐
 11. Phobos 4 van Victor Dixen: Hier zeg ik nog even niks over in verband met een blogtour. ⭐⭐⭐⭐
 12. Pure van Jennifer L. Armentrout: In 2019 las ik Half-blood, het eerste deel in de “Covenant” serie. Dit boek beviel mij niet heel goed, maar ik hoorde dat de vervolgdelen beter zijn. Ik besloot daarom Pure te proberen. Helaas is deze serie toch niets voor mij, ik heb een hekel aan het hoofdpersonage. ⭐⭐⭐
 13. The prison healer van Lynette Noni: Ja ja, de Nederlandse versie van dit boek verschijnt op 16 juli, maar ik besloot toch de Engelse te lezen. Ik had behoefte aan een goed boek en deze krijgt heel veel lovende reacties. Een maand wachten en meer dan het dubbele betalen voor de Nederlandse versie stond mij op dat moment niet aan, dus ik pakte de Engelse versie op. Die ging dus in één weekend uit. Oftewel: aanrader. ⭐⭐⭐⭐⭐
 14. De kustmoorden van James Patterson en J.D. Barker: Een samenwerking tussen twee grote namen binnen het thriller genre kan goed gaan, maar ook helemaal mis. Dat laatste is hier het geval. Meer lees je in mijn recensie. ⭐⭐
 15. We have always been here: a queer muslim memoir van Samra Habib: Dit is een non-fictie boek dat niet dik is en waar je makkelijk doorheen leest. Ik vond het alleen niet heel interessant, ik had denk ik iets anders verwacht. ⭐⭐⭐
 16. Ik zie, ik zie… van Ellie Marney: Dit boek las ik voor de Hebban Buzz, ik zeg hier nog niet veel over. ⭐⭐⭐
 17. Onverwacht van Rebecca Yarros: Ik heb deze serie veel te lang laten liggen, het tweede deel las ik vorig jaar. In ieder geval verscheen deze maand deel 5, oeps. Heerlijk boek weer, ik vond het lastig om het weg te leggen. ⭐⭐⭐⭐
 18. Torn van Jennifer L. Armentrout: Wat een verrassing was daar opeens, “Wicked” is naar het Nederlands vertaald. Ik heb de hele serie alleen wel al in het Engels en ik las het eerste deel vorig jaar al. Ik besloot daarom gewoon verder te gaan in het Engels. Nu was het tijd voor Torn, het tweede deel. Ik vind deze serie fijn, maar beduidend minder dan het latere werk van deze auteur. ⭐⭐⭐⭐
 19. De kleine theewinkel in Tokio van Julie Caplin: Dit boek lag al een tijdje op de plank, maar ik kwam er niet aan toe. Ik pakte het gewoon random op en kwam er via Goodreads achter dat dit een zesde deel uit een serie is. Niet erg, want het is prima los te lezen. Maar nu ik er zo over nadenk zijn alle signalen er: de titels van deze serie, maar ook de verwijzingen naar Kopenhagen waar alles begon. Ik vond het een prima boek, het hangt voor mij ergens tussen de 3 en 4 sterren in. ⭐⭐⭐,5

Ik las weer eens wat niet uit:

 • Anna K. van Jenny Lee: Wat een hoop tienerdrama, ik trok dit op 10% al niet meer.

De aanwinsten

 1. De kustmoorden van James Patterson en J.D. Barker via Hebban voor een lezersrecensie;
 2. Ik zie, ik zie… van Ellie Marney voor de Hebban Buzz;
 3. Op goed geluk van Jenny Colgan via Bookchoice;
 4. De wachtpost van Lee Child via Bookchoice;
 5. Het Cupcake Café van Jenny Colgan via de Bookchoice shop;
 6. Liefde en Ananas van Isabelle Paz Soldan via ebook.nl;
 7. Ik pleit voor jou van Marijke Vos via ebook.nl;
 8. Wedden dat ik blijf van Marijke vos via ebook.nl;
 9. Noem geen namen van Astrid Sy via ebook.nl;
 10. Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy via ebook.nl;
 11. De puzzelman van Nadine Matheson via ebook.nl;
 12. De moordclub (op donderdag) van Richard Osman via ebook.nl;
 13. Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin via de Bookchoice Shop;
 14. Spijt van jou van Colleen Hoover via de Bookchoice shop (ja ook al heb ik het vorig jaar in het Engels gelezen, het is en blijft een mooi boek en voor die prijs was het de moeite waard)
 15. Hij is van mij van Kyra Rutgers via de Bookchoice shop;
 16. Ik wil je niet kwijt van Kyra Rutgers via de Bookchoice shop;
 17. Buitenspel gezet van Kyra Rutgers via de Bookchoice shop;
 18. Onverschrokken van Rebecca Yarros via ebook.nl (pre-order);
 19. De laatste halte van Casey Mcquiston via ebook.nl (pre-order);
 20. Project Hail Mary van Andy Weir via ebook.nl (de schuld van de buzzers hier op Hebban haha);
 21. Het kleine café in Kopenhagen van Julie Caplin via Bol;
 22. De eerste gasten in Brightside Cove van Cathy Bramley via Bol;
 23. Grace and Glory van Jennifer L. Armentrout via Amazon Kindle (pre-order);
 24. The Prison Healer van Lynette Noni via Amazon Kindle;
 25. Last night at the Telegraph Club van Malinda Lo via Amazon Kindle;
 26. Meet Cute Diary van Emery Lee via Amazon Kindle;
 27. Akarnae van Lynette Noni via Amazon Kindle;
 28. Gild van Raven Kennedy via Amazon Kindle;
 29. Stay gold van Tobly McSmith via Amazon Kindle;
 30. The Henna Wars van Adiba Jaigirdar via Amazon Kindle;
 31. It’s not like it’s a secret van Misa Sugiura via Amazon Kindle.

Heel veel Engelse pride boeken (het aanbod in het Engels is nou eenmaal groter) en feelgood dus, maar het is wel schandelijk veel. In juli komen er heel weinig boeken uit die ik wil hebben, dus kan ik écht wat weglezen.

Hoe was jouw leesmaand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.