Wrap-up

Wrap Up: Februari 2021

Februari was een maand van uitersten, de ene week hadden we sneeuw en ijs met gevoelstemperaturen die ver onder het vriespunt lagen, een week later hadden we lente. Dat lentegevoel zorgde er wel voor dat mijn leesflow weer wat beter werd. Ik heb deze maand eigenlijk alleen YA en literatuur gelezen. Dankzij de meeleesmaand met historische romans bij Fabulous Feelgood ging ik eens door mijn nog te lezen historische romans en daar heb ik er toch een aantal van gelezen. Ik las 15 boeken en er kwamen 17 nieuwe boeken binnen.

Gelezen

 1. De tatoeëerder van Auschwitz van Heather Morris: Dit boek lag al drie jaar ongelezen op mij te wachten en ik stelde het steeds uit. De meeleesmaand met historische romans van Fabulous Feelgood op Hebban gaf mij natuurlijk geen excuus meer om het nog te laten liggen. Ik besloot dit boek meteen bij de kladden te grijpen om het nu echt niet meer uit te stellen. Om eerlijk te zijn begrijp ik de hype die rondom dit boek hing totaal niet. Ik vond het oppervlakkig en afstandelijk. Het verhaal heeft geen indruk op me gemaakt en nadat ik hoorde dat het merendeel gewoon verzonnen is ben ik nog meer afgeknapt. ⭐⭐⭐
 2. De vermisten van Maneschijn van Christelle Dabos: Op dit boek zat ik vol verwachting te wachten. Het vorige deel in “de Spiegelpassante” serie, De ijzige verloofde, vond ik geen topper. Ik had het vermoeden dat deze serie gewoon een hele lange opmaat nodig had om op gang te komen en wilde het vervolg dus absoluut een kans geven. Ik beschouwde het een beetje als een laatste kans, want dit deel zou bepalend zijn of ik verder wil met de serie of niet. De wereld die Christelle Dabos heeft geschapen is absoluut uniek, maar ik voel geen klik met de personages en het verhaal. Ik ga dus ook niet meer verder met de serie. Het is gewoon niet mijn ding gebleken. ⭐⭐⭐
 3. Tell me three things van Julie Buxbaum: Ik las dit boek met een buddyread en omm eerlijk te zijn vond ik het een middelmatig boek, met de kanttekening dat jongere meiden hier echt van zullen genieten. Het stukje rouwverwerking is goed gedaan, maar ik vond de instalove een beetje te dik erbovenop liggen. ⭐⭐⭐
 4. Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout: Ik ben een sucker voor de boeken van deze auteur, dus toen ik hoorde dat dit boek eindelijk werd vertaald wilde ik het opnieuw lezen, maar dan in het Nederlands. In het Engels ben ik al toe aan het derde en laatste deel en ik wil echt weten hoe dit verder gaat. ⭐⭐⭐⭐⭐
 5. De bergen zingen van Nguyen Phan Que Mai: Dit boek vertelt over een stukje geschiedenis waar je weinig over leest: de Vietnam oorlog. Vietnam is een land dat jarenlang in verschillende oorlogen verwikkeld was. Dit verhaal gaat over de nasleep van al die oorlogen en het effect daarvan op verschillende generaties van één familie. In het begin had ik wat moeite met het boek, maar toen ik er eenmaal in zat las ik ‘s nachts door. ⭐⭐⭐⭐
 6. The gilded ones van Namina Forna: In juni 2020 plaatste ik een vooruitbestelling voor dit boek en acht maanden later kwam het binnen in de Kindle app. Het verhaal klonk erg interessant: Afrikaanse folklore verweven in een fantasy verhaal. Nu zul je vast wel denken “daar zijn er toch al meer van?”, wat in zekere zin ook klopt. Maar Afrika is groot en ieder land, ieder volk en iedere cultuur heeft zijn eigen folklore. The gilded ones is een boek dat je makkelijk kunt volgen, ook als je niet vaak Engels leest. Het kaart belangrijke thema’s aan en het is ook nog eens spannend. ⭐⭐⭐⭐⭐
 7. Misschien nu van Colleen Hoover: Het duurde even voor ik echt toe was aan dit boek, ik ben een slechte serie lezer. Ik kan dat niet achter elkaar, ik heb een pauze nodig tussen de verschillende delen. In februari kwam ik eindelijk aan dit boek toe en ik vond het weer fijn om te lezen. ⭐⭐⭐⭐
 8. Barsten van Marlies Allewijn: Een cadeautje uit de Hebban adventskalender dat perfect in de historische meeleesmaand paste. Dit was mijn derde historische roman en deze keer zocht ik het wat dichter bij huis. Barsten speelt zich af in Zeeland en Amsterdam en geeft een goed beeld van hoe men dacht over vrouwen eind jaren ’60. Het verbaasde mij dat er nog steeds zo weinig mogelijk was voor vrouwen in die tijd, ik had altijd gedacht dat de denkbeelden toen al wat moderner waren. Ik vond het een interessant verhaal dat een stukje geschiedenis uitlicht. ⭐⭐⭐⭐
 9. Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas: Op dit boek zat ik al drie jaar te wachten en nu was het er dan EINDELIJK. Toen ik het ’s nachts binnen kreeg – want ja ik heb het in twee talen en de Engelse was natuurlijk eerder – begon ik direct met het eerste hoofdstuk. Ik vond het boek weer een topper, 5 sterren. Over het genre is nogal wat discussie. Het valt onder young adult, maar het is eigenlijk niet zo geschikt voor young adult lezers. De seksscènes zijn zeer expliciet en hoofdpersoon Nesta is 25 jaar oud. Het valt hierdoor meer onder new adult. ⭐⭐⭐⭐⭐
 10. De erfenis van Jennifer Lynn Barnes: In het buitenland wordt dit boek bejubeld en toen de Nederlandse versie verscheen was ik heel benieuwd. Ook veel Nederlandse lezers zijn enthousiast, maar ik kan niet in die hype meegaan. Ik vond het verhaal daar te slecht voor uitgewerkt en de personages lijken op elkaar. Ik heb het met wat moeite uitgelezen en ga het tweede deel in dit tweeluik dan ook niet oppakken. ⭐⭐⭐
 11. The tiger at midnight van Shwaati Theerdhala: Hier kan ik kort over zijn: ik verwachtte veel, maar kreeg zeer weinig. Ik kan me niet eens meer herinneren wat ik heb gelezen, dat kon ik al niet meer tijdens het lezen. Het tempo was te laag, er gebeurde veel van hetzelfde en het was niet origineel. ⭐⭐
 12. Agneta’s erfenis van Corina Bomann: Historische roman nummer vier alweer. Dit was een echte verrassing, ik had niet verwacht hier zo naartoe getrokken te worden tijdens het lezen. Het feit dat ik het na middernacht uit las (en oh wat had ik daar spijt van de volgende dag!) zegt vast genoeg. ⭐⭐⭐⭐
 13. Lied voor de vermisten van Pierre Jarawan: Een boek uit een Bookchoice pakket van vorig jaar dat gedeeltelijk in de historische meeleesmaand past. Het gaat over Libanon na de burgeroorlog die in 1990 eindigde. Ik vond het boek alleen van de hak op de tak springen waardoor het A) verwarrend was en B) ik niet in het verhaal kwam. Het was voor mij ook een tikkeltje te filosofisch en daar heb ik niets mee. Omdat ik de structuur van het verhaal niet fijn vond heb ik weinig idee van wat ik nou las. ⭐⭐
 14. Fin & Rye van Harry Cook: Drukproef, recensie volgt ergens in maart. ⭐⭐⭐⭐
 15. Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod: Het laatste boek dat ik las voor de historische meeleesmaand. Ik begon met het luisterboek, maar vond de manier van voorlezen niet prettig. Ik kocht het ebook en dat ging beter. Dit boek geeft een inkijkje in het Nederlandse slavernijverleden in Suriname, iets waar je tijdens de geschiedenislessen op school wel wat over leerde, maar niet veel. Ik kan het mij tenminste niet meer herinneren. Ik vond het een interessant boek, maar toch geef ik het 3 sterren. Ik miste wat emotie in de schrijfstijl. ⭐⭐⭐

Ik las ook nog twee boeken niet uit:

 • The way of Kings van Brandon Sanderson: dit boek telt 1001 pagina’s, maar ik kom er niet doorheen. Misschien lukt het wel als het vertaald zou zijn, maar dit werd het niet.
 • Crave van Tracy Wolff: Ik heb nog nooit zoiets slechts gelezen. Het is een hele slechte kopie van Twilight, ik kon alle gebeurtenissen zo over Twilight plaatsen. En dan zwijg ik nog maar over de ontzettend tenenkrommende titels van de hoofdstukken… Hier kapte ik al snel mee.

Bookhaul

De volgende boeken kwamen mijn collectie binnen:

 1. De engelen van Elisabeth van Els Florijn via Bookchoice;
 2. Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy via Bookchoice;
 3. De Wintertuin van Kristin Hannah uit de Bookchoice Shop;
 4. Ik hou je vast van Marina Folkers via ebook.nl;
 5. De IJzerstrijder van Julie Kagawa via ebook.nl;
 6. Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout via ebook.nl (pre-order);
 7. De raven van Kass Morgan en Danielle Paige via Libris;
 8. Godenslaap van Laini Taylor via Libris;
 9. Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod via ebook.nl;
 10. Instant Karma van Marissa Meyer via Audible;
 11. The fell of dark van Caleb Roehrig via Audible;
 12. The gilded ones van Namina Forna via Amazon Kindle (pre-order);
 13. A court of silver flames van Sarah J. Maas via Amazon Kindle (pre-order)/Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas via Libris;
 14. Fin & Rye van Harrry Cook (drukproef);
 15. A heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer via Amazon Kindle;
 16. A deal with the elf king van Elise Kova via Amazon Kindle;
 17. A dark and hollow star vvan Ashley Shuttleworth via Amazon Kindle.

Hoe was februari voor jou? Had je een fijne leesmaand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.