Wrap-up

Wrap-Up: December 2020

December is voor mij altijd een traditionele dipmaand. Lezen gaat niet lekker, tenminste, zo voelt het. Zo ging het ook in december 2020. Ik heb 16 boeken opgepakt waarvan ik er 3 niet heb uitgelezen en 5 heb herlezen. Traditioneel gezien is december ook de maand van leuke acties op boeken, dus daar ging ik dan. Kijk je mee naar mijn wrap-up van december 2020?

Gelezen in december

 1. Liefde van A tot Z van S.K. Ali: dit boek gaat over Zayneb en Adam die elkaar ontmoeten in Doha, Qatar. Zayneb brengt zichzelf door haar woede steeds in de problemen en Adam heeft de diagnose MS gekregen. De twee ontmoeten elkaar en langzaam bloeit er een liefde tussen hen. Het is een mooi verhaal, maar de diversiteit lag er zodanig dik bovenop dat het geforceerd aanvoelde. Jammer, want het klonk veelbelovend. ⭐⭐⭐
 2. A sky beyond the storm van Sabaa Tahir: dit is het vierde en laatste deel in het “An Ember in the Ashes” kwartet. Voor mijn gevoel kwam dit boek langzaam op gang, maar dit kan ook de leesdip zijn die spreekt. Aan het eind worden alle eindjes aan elkaar geknoopt en dat maakt de serie mooi af. Recensie volgt binnenkort. ⭐⭐⭐⭐
 3. Het vijfde meisje van J.D. Barker: ik had weer eens zin in een thriller. Stom toeval is wel dat ik het, net als het eerste deel Horen, zien, zwijgen, las toen we in lockdown gingen. Deze thrillers in de Sam Porter trilogie zijn behoorlijk expliciet en donker, daar moet je tegen kunnen. Ze zitten wel goed in elkaar, ik ben benieuwd naar het derde en laatste deel. ⭐⭐⭐⭐
 4. Het zwarte jaar van Ineke Kraijo: een boek dat ik met spoed las. Ik wilde het boek eerst niet lezen, maar door omstandigheden nam ik de coördinatie van de Hebban leesclub rondom dit boek halverwege over. Het zwarte jaar is een boek dat diepgang miste en daardoor niet blijft plakken. ⭐⭐⭐
 5. After 1 van Anna Todd: eindelijk pakte ik dit boek op. Het las prima door, maar het duurde af en toe echt te lang. Ik denk dat het boek zo 200 pagina’s korter had gekund en dan had je ook een goed verhaal. Misschien zelfs nog wel een beter verhaal. Ik wil de volgende delen wel eens lezen, maar het heeft geen haast. ⭐⭐⭐
 6. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld: ik doe mee aan de leesclub op Hebban met dit boek. Ik wilde dit boek al een tijdje lezen, maar het kwam er niet van. Deze leesclub was een goede stok achter de deur. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik heb gelezen, want ik vond het verhaal niet sterk. Mijn waardering is tijdelijk, dit kan nog worden verhoogd mocht ik nieuwe inzichten krijgen tijdens de leesclub. ⭐⭐
 7. Shine van Jessica Jung: dit was jammer. Ik vond het drama niet interessant en erg kinderachtig. Ook weet je wie er achter de pesterijen zitten wat het boek totaal niet boeiend maakt, ook al krijg je een inkijkje in de wereld van K-Pop. Het drama lag er gewoon te dik bovenop. Er zal zeker veel van waar zijn, maar ik heb andere boeken met drama gelezen die ik een stuk interessanter vond (zoals Tiny Pretty Things). ⭐⭐
 8. De winter van de heks van Katherine Arden: ik kwam er niet in. Misschien is het het boek, misschien de soort van leesdip. Met dit laatste deel in de “Winternacht” trilogie had ik erg veel moeite en het wist me nauwelijks te boeien. ⭐⭐⭐

Herlezen

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer staan op Storytel, en die heb ik herluisterd. Alle sterren is het enige deel dat nog ontbreekt, maar ik heb hier absoluut geen spijt van gehad. Inmiddels is het de derde keer in drie jaar tijd dat ik deze serie herlees.

Niet uitgelezen

Helaas las ik ook drie boeken niet uit. Eén van deze boeken wil ik wel nog een tweede kans geven, maar ik denk dat dit boek beter werkt als luisterboek en dat is er nog niet. Ook dit kan een dip dingetje zijn en misschien pakt het me wel als ik het opnieuw probeer.

 1. Crier’s war van Nina Varela: hier kwam ik echt niet in. Ik voelde totaal geen klik met de personages en de setting. Ik geloof dat ik er op 25% mee ben gestopt. Dit is ook geen boek dat ik nog een kans geef, ook al zijn veel mensen enthousiast.
 2. Where dreams descend van Janella Angeles: dit boek klonk veelbelovend maar was het niet voor mij. Het boek is voor fans van Caraval en Het Nachtcircus, maar gezien ik ook niet van dit laatste boek heb kunnen genieten was dit klaar. Ik heb het tot 41% geprobeerd.
 3. These violent delights van Chloe Gong: hier moet je voor in de stemming zijn. Ik denk ook dat dit boek beter zal pakken als luisterboek. Ik kwam tot de helft, maar heb geen idee wat ik nou heb gelezen. Misschien wel bij een tweede poging.

Nieuw binnen

In december kwamen er weer een hoop boeken binnen. Ik kreeg een boekenbon met kerst en er waren heel veel kortingsacties.

 1. Verzwegen van Karin Slaughter via Bookchoice
 2. Het dorpje Happiness van Holly Martin via Bookchoice
 3. De dag dat ik mijn naam veranderde van Bibi Dumon Tak via Bookchoice
 4. Winterland van Kim Faber en Janni Pedersen via Bookchoice
 5. Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan via de Bookchoice shop
 6. Familieopstelling van Kluun via de Bookchoice Bonanza
 7. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld via Hebban
 8. Het zwarte jaar van Ineke Kraijo via ebook.nl
 9. Oktober van Søren Sveistrup via ebook.nl
 10. De verwisseling van Maggie Brookes via ebook.nl
 11. When it’s real van Erin Watt via ebook.nl
 12. Wie zint op wraak van Bo Svernström via ebook.nl
 13. De verloren vader van Diney Costeloe via ebook.nl
 14. Het meisje in de witte kimono van Anna Johns via ebook.nl
 15. Dossier 64 van Jussi Adler-Olsen via ebook.nl
 16. De grand tour van Henry Montague van Mackenzi Lee via ebook.nl
 17. Barsten van Marlies Allewijn via het deurtje van dag 8 van de Hebban adventskalender
 18. A sky beyond the storm van Sabaa Tahir via de maandelijkse Audible credit
 19. Raybearer van Jordan Ifueko via Amazon Kindle
 20. These violent delights van Chloe Gong via Amazon Kindle
 21. Kingdom of the wicked van Kerri Maniscalco via Amazon Kindle
 22. Torn van Jennifer L. Armentrout via Amazon Kindle
 23. Brave van Jennifer L. Armentrout via Amazon Kindle

Een hele lijst, maar dit was het dan echt. Hoe zag december er op boekengebied voor jou uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.