Wrap-up

Wrap Up: april 2021

April was een hobbelige maand voor mij. Veel ICT problemen gehad op het werk waardoor we zelfs een aantal dagen niet konden werken. Nu is het nog steeds behelpen. Ook heb ik geleerd dat vakantie opnemen in coronatijd echt niet handig is. Omdat je niets kunt ga ik maandag vermoeider aan het werk dan dat ik was voor ik vakantie had. Daarnaast zat ik in een lees dip. Ik las veel boeken, maar ik had veel tegenvallers: vooral veel 3 sterren, maar ook een aantal 2 sterren. Er waren deze maand belachelijk veel aanbiedingen onder het mom van “voorjaarsbingo lezen” waardoor hele series voor een prikkie te koop waren. Die aanbieding kwam voor mij goed van pas, want zo heb ik eindelijk de “Fabian Risk”-serie van Stefan Ahnhem compleet gekregen. De aanwinsten zijn echt beschamend. Ik heb er ook al wat van gelezen, maar het blijft erg. In totaal las ik 16 boeken en voegde ik er 23 aan mijn collectie toe.

Gelezen

 1. Rule of wolves van Leigh Bardugo: Dit is het slotdeel in het tweeluik over Nikolai in de wereld van de Grisha. Helaas vond ik dit tweeluik niet heel denderend, maar na de cliffhanger in King of scars wilde ik weten hoe het verder zou gaan. Vergeleken bij die cliffhanger was Rule of wolves voor mij een anticlimax. De vijf perspectieven voegden niet allemaal iets toe aan het verhaal en door die hoeveelheid aan perspectieven werd hoofdpersoon Nikolai naar de zijlijn gedrukt. De plot zwabberde ook, het voelde alsof de auteur neit goed meer wist wat te schhrijven. Mijn ogen vielen regelmatig dicht tijdens het lezen en hierdoor heb ik stukken opnieuw moeten lezen. ⭐⭐⭐
 2. De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano: Mijn oog viel vorig jaar op dit boek en een paar maanden later was het in de aanbieding. Nog een paar maanden later pakte ik dit boek op in het kader van de “lees eens wat anders”-maand op Hebban. Mijn verwachtingen waren hoog, maar Giordano wist deze hoge verwachtingen niet waar te maken. De personages zaten sowieso al in mijn allergie met hun gedragingen: de hoofdpersonen wilden klaarblijkelijk geen hulp om met hun problemen om te kunnen gaan en de bijpersonages zagen of deden niets. Dat is iets wat ik maar moeilijk kan begrijpen. Verder bleef het verhaal erg op de vlakte en ging de auteur er vlot doorheen. Hierdoor werd er weinig uitgediept en wist het boek mij niet te raken. ⭐⭐⭐
 3. De IJzerstrijder van Julie Kagawa: Het laatste deel in de serie “The Iron Fey: Call of the Forgotten”. Ik moest dit deel nu echt lezen omdat ik een leesafspraak had voor een artikel op de spot Liefde voor YA op Hebban voor De IJzerraaf. Dit laatste deel vond ik leuk om te lezen, maar was nergens echt spannend. Dit is eigenlijk mijn hele probleem met de boeken in deze wereld. ⭐⭐⭐
 4. De IJzerraaf van Julie Kagawa: Ik zat heel krap in de tijd voor deze leesafspraak, dus ik moest meteen door met dit boek. Ik had hier moeite mee, ik werd een beetje NimmerNimmer moe. Ook weet ik dat Kagawa veel beter kan en daardoor voelde dit boek echt veel te plat aan. Alles bleef vlak, het ging nergens de diepte in. ⭐⭐⭐
 5. Heerlijk duurt het langst van Jill Mansell: Ik begon de maand met dit boek, maar door een slechte planning duurde het meer dan een week voor ik het uit had. Dat lag zeker niet aan het boek, want dat las heerlijk ontspannen weg. Er zitten diepere laagjes in de personages waardoor het interessant bleef om te lezen. Het is alleen geen uitblinker in het genre, maar lekker om even niet bij na te hoeven denken. ⭐⭐⭐
 6. Later van Stephen King: Mijn tweede King en wederom in april. Ik had heel veel zin in een dollemansrit. Dat beloofde Later ook te worden, maar dat werd het alleen niet. Het boek was nergens eng of spannend en ik had nou juist zo’n zin om eens een horror te proberen. Het is absoluut geen slecht boek, maar ik wilde meer en dat kreeg ik niet. ⭐⭐⭐
 7. The burning God van R.F. Kuang: Dit is het slotdeel in “The Poppy War” trilogie van R.F. Kuang. De eerdere delen gaf ik 5 sterren, dus ik wilde verder met dit boek omdat ik niet lekker in mijn vel zat qua lezen. Kenmerkend voor deze serie is dat de boeken een hele lange aanloop nodig hebben. Maar als die aanloop er eenmaal opzit wordt het beter en beter tot je bij het einde bent. De eindes van deze boeken hebben voor de 5 sterren gezorgd en dat is ook hier weer het geval. ⭐⭐⭐⭐⭐
 8. Droomvakantie van Sarah Morgenthaler: Dit type feelgood is niet mijn ding gebleken. Ik ergerde me groen een geel aan dit boek: aan letterlijk alle elementen ervan. Ik houd blijkbaar niet van slapstick en vond het niet grappig en volstrekt ongeloofwaardig. ⭐⭐
 9. Het hart van de adelaar van Emmelie Arents: Na alle positieve geluiden over dit boek was ik erg nieuwsgierig geworden. Het boek had ik al een tijdje liggen, maar ik kwam er niet aan toe het te lezen. Tot nu dus. Ik wilde het zo graag goed vinden, maar dit debuut hangt voor mij van veel bekende YA clichés aan elkaar. Ik kon er daardoor niet van genieten. Ook waren de tijdssprongen soms net iets te groot waardoor het soms heel vreemd aanvoelde. ⭐⭐⭐
 10. A kingdom of flesh and fire van Jennifer L. Armentrout: Dit was een reread ter voorbereiding op de release van The crown of gilded bones die heel hard nodig bleek. Ook nu ging mijn waardering weer omhoog. ⭐⭐⭐⭐⭐
 11. Boyfriend material van Alexis Hall: Ik keek al heel lang uit naar dit boek, en na het lezen van Rood, Wit en Koningsblauw van Casey McQuiston (die ik geweldig vond) ging ik ervanuit dat ik dit boek ook wel kon waarderen. Helaas sloeg Boyfriend material de plank bij mij volledig mis. In plaats van hardop te lachen zoals bij eerder genoemd boek, zat ik me hier te ergeren en kon ik de humor niet vinden. Dit is een kwestie van smaak, maar tussen mij en dit boek klikte het niet. Ik kon er domweg niets mee. ⭐⭐
 12. Kingdom of the wicked van Kerri Maniscalco: Op aanraden van een aantal meiden van Liefde voor YA heb ik dit boek eindelijk opgepakt en wat was dit een verademing zeg! Ik zat in zo’n gigantische slump dat ik echt neit meer wist welk boek ik op kon pakken om mij weer blij te maken, maar dit boek leest super fijn en makkelijk weg. Het gaat over heksen en demonen en onopgeloste moorden. En oh ja, het speelt zich af in Palermo, Italië. Dus je krijgt ook nog een flinke portie Italiaans eten om je oren, daar kreeg ik heel erg trek van. Kan ook niet anders als de heksenfamilie van de hoofdpersoon een restaurant runt. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg dat in oktober verschijnt. ⭐⭐⭐⭐
 13. Unsinkable van Lotte van den Noort: Iedereen kent het verhaal van de Titanic en heeft de film gezien. Iedereen, behalve ik. Ik heb de film dus nooit gezien. Anyway, het boek leest fijn weg en zit goed in elkaar. Ik las het vrij snel uit en een recensie volgt later ergens. ⭐⭐⭐⭐
 14. Verwachting van Anna Hope: Dit boek kocht ik per ongeluk en was dus een soort van blind date. Ik las nadat ik er achter kwam dat ik dit boek had gekocht in plaats van De verloren dochter wel de achterflap en wist toen eigenlijk al dat ik hier niets mee zou kunnen, het kwam heel filosofisch over. Ik houd niet zo van filosofie, maar ik gooi een gekocht boek niet zomaar weg. Ik las het en kreeg wat ik verwachtte: een boek dat mij niet bij blijft. Ik geef een boek ook 3 sterren als ik neutraal ben, want voor mij valt dat ergens in het midden. ⭐⭐⭐
 15. The crown of gilded bones van Jennifer L. Armentrout: Dit is het derde deel in de “From blood and ash” serie en ik was hier gewoon echt aan toe. Al in het eerste hoofdstuk gebeurt er veel en dat gaat het hele boek zo door. Ik kan er niet te veel over zeggen in verband met spoilers. ⭐⭐⭐⭐⭐
 16. Boek #2 voor de Hebban debuutprijs: Ik zit in de lezersjury voor de Hebban debuutprijs 2021. Eén van de boeken had ik al gelezen, dus door naar nummer 2. Dit blijft nog even geheim tot de shortlist bekend wordt gemaakt.

Niet uitgelezen:

 • Crown of feathers van Nicki Pau Preto: dit verhaal was saai en kabbelde voort. Ik heb het tot ongeveer de helft vol gehouden. Dit boek was altijd al een twijfelgeval geweest.

Bookhaul

Zet je schrap, want dit is erg.

 1. De bibliotheek van Parijs van Janet Skeslien-Charles via Bookchoice;
 2. Het familiegeheim van Sarah Lark via Bookchoice;
 3. Verwachting van Anna Hope via de Bookchoice shop (per ongeluk gekocht, moest de volgende eigenlijk hebben);
 4. De verloren dochter van Morgan Jones via de Bookchoice shop (deze moest ik eigenlijk hebben);
 5. Amari en de Nachtwachters van B.B. Alston via eBook.nl (pre-order);
 6. Later van Stephen King via eBook.nl;
 7. Het begint met een Blik van Kelly Moran via eBook.nl;
 8. Het begint met een kus van Kelly Moran via eBook.nl;
 9. Het begint met een nacht van Kelly Moran via eBook.nl;
 10. Zonder gezicht van Stefan Ahnhem via eBook.nl;
 11. Negen van Stefan Ahnhem via eBook.nl;
 12. Achttien graden onder nul van Stefan Ahnhem via eBook.nl;
 13. Droomvakantie van Sarah Morgenthaler via eBook.nl;
 14. Boyfriend Material van Alexis Hall via eBook.nl (pre-order;
 15. Debuutprijs boek #2;
 16. Debuutprijs boek #3;
 17. Debuutprijs boek #4;
 18. Wie ik gisteren was van Pamela Sharon via eBook.nl;
 19. Unsinkable van Lotte van den Noort via eBook.nl;
 20. Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout via eBook.nl (pre-order, NL editie);
 21. Zara Hossain is here van Sabina Khan via Amazon Kindle;
 22. Heart Bones van Colleen Hoover via Amazon Kindle;
 23. The crown of gilded bones van Jennifer L. Armentrout via Audible (pre-order).

Hoe was deze maand voor jou? Heb je lekker kunnen lezen of ging het door alle corona sleur juist helemaal niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.