Recensies

White Trash Warlock van David R. Slayton begint veelbelovend, maar zwakt snel af

Ergens tijdens de afgelopen winter zag ik White trash warlock van David R. Slayton voorbij komen op sociale media. Zo’n titel roept natuurlijk vragen op, ik besloot daarom het boek eens op te zoeken. Ik vond het op Storytel en zette het op mijn boekenplank om het binnenkort eens te luisteren. Dat binnenkort werd deze maand. Kon ik mee gaan in het enthousiasme dat ik zag?

White Trash Warlock van David R. Slayton begint veelbelovend, maar zwakt snel afWhite Trash Warlock by David R. Slayton
Series: Adam Binder #1
Published by Blackstone Publishing on 13 oktober 2020
Genres: Fantasy
ISBN: 9781094067964
Format: Audiobook
Narrator: Michael David Axtell
Length: 9 uur, 19 minuten
Goodreads
three-stars

Guthrie was a good place to be from, but it wasn’t a great place to live, not when you were like Adam, in all the ways Adam was like Adam.

Adam Binder hasn’t spoken to his brother in years, not since Bobby had him committed to a psych ward for hearing voices. When a murderous spirit possesses Bobby’s wife and disrupts the perfect life he’s built away from Oklahoma, he’s forced to ask for his little brother’s help. Adam is happy to escape the trailer park and get the chance to say I told you so, but he arrives in Denver to find the local magicians dead.

It isn’t long before Adam is the spirit’s next target. To survive the confrontation, he’ll have to risk bargaining with powers he’d rather avoid, including his first love, the elf who broke his heart.

The Binder brothers don’t realize that they’re unwitting pawns in a game played by immortals. Death herself wants the spirit’s head, and she’s willing to destroy their family to reap it.

White trash warlock speelt zich af in een stadje in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Zoals wel bekend is het zuiden over het algemeen vrij conservatief. Hoofdpersoon Adam is gay en bezit magie, reden genoeg om hem als uitschot te beschouwen. Dat doen zijn moeder en broer dan ook: ze sturen hem naar een psychiatrische instelling. Op een dag gebeurt er iets met de vrouw van Adams broer waardoor zijn broer hem toch maar moet bellen. Adam wil niets van hem weten, maar besluit hem toch te helpen. Hetgeen bezit heeft genomen van zijn schoonzus is immers iets dat alleen hij kan fixen. Het is iets magisch, iets dat niet van deze wereld is. Als Adam aan het werk gaat om het ding uit te drijven ontdekt hij dat het wellicht te groot is voor hem alleen en leert hij geheimen kennen van een wereld waar hij heel weinig vanaf weet.

Door de enthousiaste reacties begon ik vol goede moed en met hoge verwachtingen aan White trash warlock. In het begin leek het boek deze verwachtingen ook waar te maken en leek de hype terecht. Het begon goed en interessant, de hoofdpersoon is immers niet je standaard hoofdpersoon. Adam leeft onder de armoedegrens, heeft eigenlijk geen geld voor een goede maaltijd en fatsoenlijke kleding en woont bij zijn tante in een caravan. Verder bezit Adam magische krachten en valt hij op mannen, zaken die hem tot een verschoppeling maken. Je leert Adam dan ook het beste kennen in dit verhaal. De andere personages leer je ook wel kennen, maar zijn minder goed uitgewerkt. De onderlinge relaties tussen hen en Adam worden wel duidelijk belicht.

Het verhaal begint interessant, maar zakt al vrij snel in. Dit heeft niet met de kwaliteit van de plot te maken, maar meer met de verwarrende werelden. Adam komt vaak in een parallelle wereld terecht waardoor het als lezer moeilijk wordt om het verhaal te blijven volgen. Personages veranderen en zijn opeens hele andere personages (letterlijk en figuurlijk), waardoor alles heel verwarrend wordt. Dit zorgde ervoor dat er tijdens het lezen veel langs me heen ging, sommige stukken kon ik gewoon echt niet volgen. Het boek wist mij ook niet meer bij de les te krijgen en nodigt mij daardoor niet uit om het vervolg te lezen. White trash warlock van David R. Slayton was dus niet helemaal aan mij besteed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.