Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: Series die ik in 2021 ga proberen te kijken

Het is weer vrijdag en dat betekent tijd voor weer een nieuwe The Friday Five. Deze week heb ik weer heel erg getwijfeld of ik mee zou doen, want ik heb de aandachtspanne van een goudvis als het aankomt op het topic van deze week. The Friday Five is bedacht door Joost en iedere week maakt een aantal bloggers een lijstje met vijf dingen (meestal boeken) die passen bij het onderwerp van die week. Het originele thema van deze week is: Series die ik in 2021 wil bingewatchen, maar ik heb hier een twist aan gegeven.

Let’s face it, ik ben de aller slechtste Netflixer die je waarschijnlijk kent. Ik heb ook geen andere streamingsdiensten, want hier komt het. Ik kijk bijna nooit. Ik doe rustig een maand over een serie met 4 afleveringen of zelfs 2 jaar over een heel seizoen (The Vampire Diaries). Ik ben ook zo’n type dat een serie halverwege een aflevering op pauze kan zetten om vervolgens dagen later te bedenken dat ik nog een aflevering had om af te kijken. Vervolgens vergeet ik dan het bestaan van die serie en dan pak ik die nooit meer op. Ik kon wel bingewatchen, in 2016. Voor ik begon met mijn eerste blog en toen ik nog niet zoveel boeken las dan nu. Ook werk in nu natuurlijk en soms weet ik echt niet waar ik de tijd vandaan moet halen om een serie te kijken, te lezen en andere dingen te doen. Lezen kan onderweg en dan leidt een serie kijken eronder. Ik hoef maar 25 minuten met de trein naar kantoor, dus dat schiet niet op. Ik doe het ook niet als ik thuis werk hoor.

Nu puilt mijn kijklijst op Netflix uit, maar ik kan me er niet toe zetten om een serie aan te zetten. Ik merk dat ik de aandachtspanne heb van een goudvis, ik vind afleveringen vaak te lang duren. Ook al is het ongeveer een uurtje. Tevens weten series mij niet echt mee te nemen en verveel ik me snel. Toch zou ik deze series een kans willen geven dit jaar.

In 2017 begon ik met The Crown om na 2 afleveringen te stoppen. In 2020 pakte ik de serie weer op – ja, dat kan gewoon met deze serie – om na een maand alweer te stranden. Ergens in oktober ofzo keek ik weer eens een aflevering, maar ik zit nog steeds halverwege seizoen 2. Inmiddels staat seizoen 4 online.

Glee. Ja, deze serie heb ik gevolgd en heb alles op dvd (toen wel echt een binge watch) en sinds het in 2019 op Netflix staat kijk ik het opnieuw. Wel met grote tussenpozen en ik ben nu net bij de laatste aflevering van seizoen 3.

Tiny Pretty Things is nieuw op Netflix en is gebaseerd op de YA boeken van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Ik wil deze serie nog kijken, maar ik moet het tweede boek nog lezen en ik ben bang dat ik te veel ga vergelijken zo kort na het lezen van het eerste boek. Dat is nog net geen half jaar geleden, misschien nog net te vers.

De volgende serie moet nog even wachten omdat die nog niet op Netflix staat: Shadow and Bone. Ik ben wel een beetje huiverig voor deze serie omdat ik alle boeken heb gelezen en ook hier weer bang bent te vergelijken. Ik doe dat onbewust toch.

Hopelijk heeft corona niet te veel roet in het eten gegooid voor het tweede seizoen van The Witcher en hopelijk ga ik het nu wel beter kunnen volgen. Ik viel best vaak in slaap, maar toch heb ik de serie uitgekeken. Ik deed er wel een paar maanden over, ook al zijn het maar 8 afleveringen.


Welke series wil jij in 2021 bingewatchen?

2 gedachten over “The Friday Five: Series die ik in 2021 ga proberen te kijken”

  1. Oh ik heb ook een aandachtsspanne van een goudvis als het op series aankomt! Ik merk dat ik het fijn vind om series te kijken met kortere afleveringen, bijvoorbeeld een tekenfilmserie met wat diepgang. Ik vond het bijvoorbeeld erg vermakelijk om Avatar: De Legende van Aang te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.