Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: Ongelezen boeken uit mijn boekenkast die ik dit jaar wil lezen

Het heeft even geduurd, maar ik doe ook weer eens mee met The Friday Five. De afgelopen maanden kon ik weinig met de thema’s, gooide ik mijn oude blog helemaal weg, begon ik opnieuw met bloggen en had ik last van de jaarlijkse winter dip. The Friday Five is bedacht door Joost van Nerdygeekyfanboy en iedere week bespreken een aantal bloggers boeken rondom een bepaald thema. Deze week zijn dat Ongelezen boeken uit mijn boekenkast die ik dit jaar wil lezen.

1) De kat en de generaal van Nino Haratischwili

In december 2019 las ik het alom geprezen, 1275 pagina’s tellende Het achtste leven (voor Brilka) van deze auteur. De kat en de generaal was toen net uit en ik kocht het voor mijn moeder voor moederdag. Zelf kocht ik het toen ook en het staat nog steeds ongelezen in de kast. Het is een dik boek en daar had ik niet altijd tijd voor.

2) Stranddagboek van Emily Henry

In de zomer van 2020 was er in het buitenland veel te doen rondom Stranddagboek van Emily Henry. In het Engels heet dit boek Beach read en het was een echte love it or hate it. Toen het boek in het Nederlands verscheen was ik heel nieuwsgierig, maar ik heb het nog niet gelezen. Ik ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden, want de Nederlandse lezers lijken minder enthousiast.

3) Rebel van Rebecca Yarros

In 2019 las ik zowel Wilder als Nova, maar het derde deel uit de “renegades” serie, Rebel, is nog steeds ongelezen. Dit geldt overigens ook voor de laatste twee delen uit de “Flight & Glory” serie van deze auteur: Onweerstaanbaar en Onverwacht. Dit is echt slecht, ik weet het.

4) Schaduwheer van Cassandra Clare

Ik ben er bijna, maar er valt haast niet tegenop te lezen. Dit jaar wil ik écht bij hebben gelezen met de boeken van Cassandra Clare. In ieder geval met de hoofdboeken over de schaduwjagers. In de zomer komt dan eindelijk de Nederlandse editie van Chain of gold uit en het zou lekker zijn als ik bij ben. Naast Schaduwheer hoef ik alleen nog Koningin van lucht en duisternis en Scharlakenrode magie. Die laatste is denk ik niet zo van belang om verder te kunnen.

5) De duivelsdief van Lisa Maxwell

In 2018 (!!!!) las ik De laatste magiër van Lisa Maxwell en dit vervolg staat al sinds 2019 op mijn digitale boekenplank. Klein probleempje: ik kan me niet goed meer herinneren waar De laatste Magiër nou over gaat en wat er precies gebeurde. Het is daarom ook dat ik De duivelsdief voor me uit blijf schuiven, dat denk ik tenminste. Ik moet er dit jaar maar gewoon eens in beginnen, want het vervolg verschijnt binnenkort alweer.


Dit zijn slechts vijf van de vele ongelezen boeken die ik in 2021 wil lezen. Welke ongelezen boeken wil jij dit jaar nu echt eens lezen? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.