Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: De vijf dikste boeken die je ooit las

Vandaag in The Friday Five behandelen we een thema waar ik de laatste tijd moeite mee heb. Dikke boeken. Ik kan zo een aantal dikke boeken opnoemen die ik niet uitlas omdat ze te langdradig zijn. Gelukkig zijn er ook dikke boeken waar ik wel van heb kunnen genieten, zoals de boeken van Sarah J. Maas. Vandaag zetten we, onder leiding van Joost, de vijf dikste boeken die we ooit lazen op een rijtje. Wist je dat… de boeken in het Engels vaak veel dikker zijn dan de Nederlandse versie? Dit is zeker het geval bij de Harry Potter boeken. Soms is het ook andersom, soms maakt het niet uit. Dit zijn mijn dikste boeken op volgorde van dun naar dik.

5) Een klein leven van Hanya Yanagihara

Dit boek is een boek waar je voor moet gaan zitten en waar je tegen moet kunnen. De personages maken namelijk allemaal veel leed door en het begin is lastig inkomen. Als je er eenmaal in zit wil je niet meer stoppen.

Aantal pagina’s: 752
Waardering: ⭐⭐⭐⭐⭐

4) Winter van Marissa Meyer

Dit is het slotdeel van “The Lunar Chronicles”, één van mijn favoriete series. Inmiddels heb ik alles drie keer gelezen en ik zou het zo weer doen.

Aantal pagina’s: 800
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

3) Huis van aarde en bloed van Sarah J. Maas

Dit boek is een fantasy voor de volwassen lezers. Het bevat magie, verschillende rassen en het is gewoon ontzettend goed.

Aantal pagina’s: 940
Waardering: ⭐⭐⭐⭐⭐

2) Kingdom of ash van Sarah J. Maas

Dit is het zevende en tevens laatste deel in “De Glazen Troon” serie en zit heel goed in elkaar. Alle eindjes worden mooi aan elkaar geknoopt zodat je een mooi afgerond verhaal krijgt.

Aantal pagina’s: 992
Waardering ⭐⭐⭐⭐⭐

1) Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili

Ik had veel weerstand om aan dit boek te beginnen, maar het is verrassend goed bevallen. We volgen een Georgische familie in de periode 1901 tot en met 2007. Het verhaal is in het begin wat wennen, maar je zit er zo in. Ik las het in net iets meer dan een week uit.

Aantal pagina’s: 1275
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Wat is het dikste boek dat jij ooit las?

2 gedachten over “The Friday Five: De vijf dikste boeken die je ooit las”

  1. Ik heb veel gehoord over Een klein leven, maar het lijkt me zó’n heftig boek! Zeker omdat het ook zo dik is en je er dus helemaal in mee wordt gezogen.
    Het dikste boek dat ik ooit heb gelezen is De ontdekking van de hemel. Toen heb ik ook echt van elke bladzijde genoten. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.