Categorieën
Tags & lijstjes The Friday Five

The Friday Five: Boeken voor een staycation

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe The Friday Five. Deze tag is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy en iedere week maken een aantal bloggers lijstjes van vijf die gebaseerd zijn op een bepaald thema.

Het thema van vandaag is niet op mij van toepassing, want op het moment van publicatie ben ik onderweg terug van vakantie. Maar als je niet op vakantie gaat en wel verlof hebt, kom je met deze vijf boeken je zomer wel door. Het thema van deze week is boeken voor een staycation en is bedacht door Nienke van BookSomeTea.


Het is weer mogelijk om naar het buitenland op vakantie te gaan, ondanks alle corona rompslomp die daarbij hoort. Je betaalt je blauw aan PCR testen als je (nog) niet bent gevaccineerd, je moet mondkapjes mee en je moet je in het buitenland aan alle coronaregels houden. In het dorpje Nueva Vida in Spanje hoeft dat niet. Hier speelt het verhaal van Onder de Spaanse zon van Anna Thomas zich af. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Als dit boek je bevalt kun je direct door met Zonder jou, het tweede deel in deze reeks.

Ga je toch liever naar een getijde eiland? Dan kun je met de Kleine Bakkerij serie van Jenny Colgan afreizen naar Mount Polbearne. Deze serie begint met De kleine bakkerij aan het strand. De recensie van het vervolg, Zomer in de kleine bakkerij, komt binnenkort. Winter in de kleine bakkerij bewaar ik voor de maanden rond kerst.

Als je dan toch in Cornwall bent, kun je net zo goed even naar Dorcet. Hier speelt de Duincafé serie van Debbie Johnson zich af. Deze serie is heel erg fijn, echt een comfort serie. Inmiddels zijn er al vier delen verschenen: Zomer in het Duincafé, Kerstmis in het Duincafé, Thuis in het Duincafé en Zonnige dagen in het Duincafé. In oktober verschijnt alweer het vijfde deel in deze serie: Een kerstcadeau van het duincafé.

Is een zonnige bestemming meer iets voor jou? Dan kun je met heel veel boeken naar Italië. Ik tip er twee: Die zomer in Italië van Sue Moorcroft en Liefde & gelato van Jenna Evans Welch. Die zomer in Italië las ik toevallig tijdens mijn vakantie op Sicilië en was daardoor erg fijn. Het is een echte feelgood en geeft je een fijn vakantiegevoel. Liefde & gelato doet dat ook, maar anders. Het is een young adult boek, dus je krijgt er een flinke dosis tienerdrama bij. De recensie van dit boek stond op mijn oude blog dat uit de lucht is. In ieder geval las ik het binnen een paar uur uit.


Dit waren mijn tips voor de thuisblijvers. Welk boek geeft jouw het ultieme vakantiegevoel?

Kijk ook eens bij de andere deelnemers aan The Friday Five voor hun tips:

Kijk ook eens bij de andere deelnemers aan The Friday Five voor hun lijstje:

Één reactie op “The Friday Five: Boeken voor een staycation”

Het ultieme vakantie gevoel krijg ik van boeken die afspelen in een bepaald land.
Bijvoorbeeld die die je noemt: in Engeland, Italië .
De serie Kleine Bakkerij heb ik op m’n lijstje staan en Duincafé ga ik ook toevoegen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.