Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: Boeken die je snel uitleest

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe The Friday Five. Deze tag is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy en iedere week maken een aantal bloggers lijstjes van vijf die gebaseerd zijn op een bepaald thema.

Het thema van deze week is bedacht door Nienke van Book Some Tea en is: boeken die je snel uitleest. Voor mij zijn dat verschillende boeken, maar meestal zijn het contemporaries. Voor fantasy heb je gewoon meer tijd nodig en deze boeken zijn vaak ook veel dikker.

Het eerste boek dat ik noem is Cinder & Ella van Kelly oram. Dit verhaal is losjes gebaseerd op Assepoester en leest lekker weg. Daarnaast kaart het ook belangrijke thema’s aan. Ik las het in ieder geval binnen één dag uit en kan niet wachten op het vervolg.

Voor het volgende boek kan ik eigenlijk wel de hele serie opnoemen, maar er zijn drie boeken uit De Royals van Erin Watt die ik binnen één dag heb uitgelezen. Dit zijn Verraad (boek 2), Geheimen (boek 3) en Verlangen (boek 4). De andere twee boeken uit deze serie deed ik iets langer over, maar dat lag meer aan het niet hebben van tijd. In verband met spoilers plaats ik hier de link naar het eerste deel: Verleiding.

En dan gaan we verder met nog een deel uit een serie, want ook Verlies me. Niet. van Laura Kneidl las ik in een dag uit. Ik kreeg het boek binnen, begon er direct in en dezelfde avond was het uit. Wederom, vanwege spoilers een linkje naar het eerste deel.

Het vierde boek is wederom een deel uit een serie. Ik wilde NOOIT aan De Hongerspelen van Suzanne Collins beginnen. Toen ik dat uiteindelijk wel deed pakte het mij niet en stopte ik halverwege het eerste deel. In 2020 begon ik opnieuw en toen ging het beter. Het laatste deel, Spotgaai, las ik binnen een dag uit. Wederom een link naar het eerste boek in verband met spoilers.

Als laatste pak ik een stand alone waar je eigenlijk weinig over hoort: Grondvuur van Mirjam Gielen. Dit is een boek over het bombardement op Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog. Het is bedoeld voor de wat jongere YA lezers en met slechts 224 pagina’s niet al te dik. Het is dus niet heel vreemd dat ik het binnen een dagje uit had.


Dit was The Friday Five voor deze week. Welk(e) boek(en) las jij snel uit?

Kijk ook eens bij de andere bloggers voor hun Friday Fives:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.