Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: Boeken die je hebt gekoppeld aan een herinnering

Het is weer vrijdag, bijna weekend! Iedere week maken een aantal bloggers lijstjes van vijf rondom een bepaald thema. Dat is The Friday Five die is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. Deze week is het thema: boeken die je hebt gekoppeld aan een herinnering.

Gelukkig heb ik wel een aantal boeken die ik aan herinneringen kan koppelen. Het eerste boek dat ik noem is Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. Ik was mijn klasgenoten vaak al ver vooruit met lezen. Op de basisschool las ik al boeken als Afblijven, Spijt, Radeloos en Razend van Carry Slee, boeken die je helemaal niet verwacht bij iemand in groep zes of zeven. Maar ik was daar heel erg aan toe. In groep zes moest ik ook mijn eerste boekbespreking houden en die ging over Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens dat ik de zomer daarvoor las.

De meeste mensen zullen wel herinneringen hebben aan de Harry Potter boeken. Zo ook ik. Ik wilde deze boeken echt never nooit lezen, want ik vond ze stom. Tot ik De steen der wijzen met Sinterklaas 2001 kreeg. Binnen drie dagen was het uit en lag De geheime kamer al op mij te wachten omdat ik toen ook mijn rapport kreeg. Ik weet nog dat ik beide boeken tussen de verhuisdozen luisterde, want ik had de luisterboeken en ik ging bijna voor het eerst verhuizen. Vandaar dat ik het jaar ook nog weet. Over De relieken van de dood deed ik wel tergend lang, toen was de leesdip er al die ik na mijn middelbare schooltijd jarenlang heb gehad. Dat was zo’n jojo leesdip die pas na mijn studie echt verdween.

Het derde boek is The fault in our stars van John Green. Ik ontdekte dit boek vlak voor de film verscheen en vlak voor mijn tentamenweek op de hogeschool en dat was niet zo heel handig. Ik had geen zin om te studeren en wilde lezen, lezen, lezen.

Mijn eerste kennismaking met de boeken van Tess Gerritsen was op een Portugees strand in de zomer van 2013. Ik begon met Het stille meisje, niet wetende dat het een achtste of zelfs negende deel is in de Rizzoli & Isles serie. Binnen een dag had ik al ruim de helft uit. Bij thuiskomst ben ik meteen de rest gaan lezen, wel met die leesdip.

En dan de laatste alweer. Ook dit is een reeks, de Hoe overleef ik serie van Francine Oomen. Eerst kreeg ik deze boeken voorgelezen (wederom mijn leeftijd vooruit) en de verdere delen las ik zelf. Ik heb alles gelezen, ook al kwam het laatste boek uit toen ik geen puber meer was. Dat interesseerde me echt helemaal niks, ik wilde weten hoe het zou eindigen met Rosa en al haar vrienden.


Aan welk(e) boek(en) heb jij een mooie herinnering?

Een gedachte over “The Friday Five: Boeken die je hebt gekoppeld aan een herinnering”

  1. Wat een leuke post! De Hoe overleef ik-serie heb ik ook eindeloos gelezen. Zo leuk was dat. šŸ™‚
    Een boek waar ik een sterke herinnering aan heb is Soms mis je me nooit van Janneke Jonkman. Ik las het in een tijd dat ik me niet zo goed voelde, dus het is geen fijne herinnering, maar wel een sterke!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.