Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter W

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe The Friday Five. Deze tag is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy en iedere week maken een aantal bloggers lijstjes van vijf die gebaseerd zijn op een bepaald thema.

Het thema van deze week is bedacht door Nienke van Book Some Tea en is: Boeken die beginnen met de letter W.

Het eerste boek dat ik noem is het eerste deel van een serie, namelijk Witheet van “The Dark Elements” van Jennifer L. Armentrout. Onlangs is de gehele serie opnieuw uitgegeven bij een andere uitgeverij en met nieuwe covers. Daarnaast is het eerste deel van de spin-off serie van deze serie verschenen. Witheet vond ik zelf het minste deel van “The Dark Elements”, ik zat er gewoon niet zo lekker in. Dat veranderde wel per boek, de serie werd beter en beter. Deze boeken zijn echt aanraders.

Het tweede boek dat ik noem is Wie is nou normaal? van Lisa Williamson. Dit boek gaat over David die eigenlijk een meisje wil zijn maar dat niet durft te uiten. Dan ontmoet hij Leo en de twee lijken op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen te hebben. Na verloop van tijd ontstaat er een band tussen hen en komt David erachter dat hij/zij en Leo helemaal niet zo verschillend zijn. Ik had wat twijfels bij de titel en eerlijk gezegd heb ik die nog steeds. De Engelse titel , The art of being normal, vind ik de lading van het verhaal veel beter dekken. De inhoud daarentegen verraste me. Het boek gaat veel dieper dan ik van tevoren kon vermoeden.

Wie het mooist valt van Sara Novic is een boek dat mij erg wist te verrassen. Het stond op de lijst voor Beste boek voor jongeren van 2017 en ondanks dat het niet op die lijst past, vond ik het een goed boek. Het gaat over de burgeroorlog in Kroatië en welke gevolgen die heeft op burgers en met name kinderen. Na tien jaar keert hoofdpersoon Ana terug naar haar geboorteplaats Zagreb om het verleden eindelijk een plekje te kunnen geven. De oorlogstrauma’s die zij heeft komen weer naar boven en moet zij verwerken.

Wonder van R.J. Palacio mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien en ook dit boek heeft me verrast. Het is een jeugdboek, maar zo voelt het niet. Het was moeilijk om het verhaal van Augi los te laten en weg te leggen. Wederom een aanrader.

Het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat we weer op vakantie naar het buitenland mogen. Daarom moeten we het tot die tijd even doen met boeken die zich afspelen in verre oorden. Of beter gezegd, op een cruiseschip dat naar al die verre oorden vaart. Wilder van Rebecca Yarros is dan het boek dat je nodig hebt. Leah gaat aan boord van het schip om bijles te geven aan Paxton Wilder, een jongen die liever stunt dan studeert. Onbedoeld komt Leah ook in het stuntwereldje terecht. Wat volgt zijn veel avonturen en ook veel romantiek. Heerlijk toch?


Welk boek dat begint met de letter W is jouw favoriet?

Kijk ook eens bij de andere deelnemers aan The Friday Five:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.