Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter T

The Friday Five is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere week maakt een aantal bloggers lijstjes van vijf, gebaseerd op een bepaald thema. Deze week is het thema: boeken die beginnen met de letter T.

De eerste twee boeken die ik noem hebben een bepaalde overlap met elkaar. Dit zijn Truth or dance van Chinouk Thijssen en Tiny pretty things van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Beide boeken gaan over een balletopleiding en de geniepige streken die de hoofdpersonen moeten verdragen. Iedereen wil de top bereiken en niets wordt hiervoor geschuwd. Truth or dance is een trilogie, Tiny pretty things een tweeluik. Van beide heb ik alleen het eerste deel nog maar gelezen, maar de rest wil ik binnenkort echt oppakken.

Het derde boek is Toren van de dageraad van Sarah J. Maas. Dit is het zesde deel in de “De glazen troon” serie. Veel lezers denken dat ze dit boek kunnen overslaan omdat het over Chaol gaat en zich tegelijk afspeelt met Rijk van stormen, maar dat kan niet. Toren van de dageraad is een belangrijk sleutelboek voor het laatste deel. Het is daarom absoluut aan te raden dit boek gewoon te lezen.

Niet per sé een boek dat ik super goed vond, maar wel een symbolisch boek. Ik las De tweeling van Tessa de Loo als allerlaatste boek voor mijn eindexamen op de middelbare school. Het duurde wel een hele tijd voor ik goed in het boek kwam, maar uiteindelijk viel het me hartstikke mee. Ik heb ergere boeken gelezen tijdens mijn middelbare schooltijd.

Het laatste boek van deze week is Twilight van Stephenie Meyer. Ik las dit boek toen de eerste film in de bioscoop kwam, daarvoor had ik er nog nooit van gehoord. Ik las dit boek zonder te weten dat dit young adult was, daar kwam ik pas een jaar of acht later achter. Ik wist helemaal niet van het bestaan van YA af.


Hebben wij boeken gemeen? Laat het weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.