Tags & lijstjes, The Friday Five

The Friday Five: boeken die beginnen met de letter S

Het is vrijdag en wat later dan voorzien plaats ik ook mijn lijstje voor deze week. The Friday Five is bedacht door Joost en het thema van deze week is Boeken die beginnen met de letter S.


Het eerste boek dat in mij opkomt is Stad van beenderen van Cassandra Clare. Ik ben wat dat betreft echt een laatbloeier, want ik begon in 2019 pas met de boeken in de wereld van de Schaduwjagers. De eerste serie begint volledig met de letter S, maar dit is toch wel het begin van de vele, vele boeken binnen deze wereld.

Het volgende boek op het lijstje is Schim en schaduw van Leigh Bardugo. Ik las dit boek al in 2018 en ik vind deze serie echt fantastisch. Binnenkort komt de serie Shadow and bone op Netflix, maar eerlijk gezegd ben ik daar toch een beetje huiverig voor. Wat als het wordt verpest? Ik ben heel goed in het vergelijken van boeken met films en/of series, wat het kijkplezier verminderd.

Helen Vreeswijk vind ik toch wel de beste YA thriller auteur die ons land rijk is. Helaas is ze er niet meer, maar haar boeken zijn er natuurlijk nog wel. De boeken van Vreeswijk bevatten veel spanning, maar ook thema’s die belangrijk zijn voor jongeren en waar ze wat van kunnen leren. Zo zijn er boeken over experimenteren met drugs, loverboys en eerwraak. De stalker is een boek dat gaat over een stalker en hoe erg dit het leven van een tienermeisje kan beïnvloeden en zelfs verpesten.

Een boek waarnaar ik nieuwsgierig was, maar waarvan ik echt nooit verwacht had het goed te vinden en zelfs in één ruk uit te lezen, is Het Schaduwjaar van Kim Liggett. En ja, ik ben daarna pas De Hongerspelen gaan lezen.

Het laatste boek uit dit rijtje is pas een paar dagen oud, maar ik heb het al gelezen. Het gaat hier om Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout en binnenkort lees je mijn recensie. Maar echt, dit boek wil je lezen.


Welk boek dat begint met de letter S is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.