The Friday Five: Favoriete boeken die je hebt gelezen tijdens de winter 2022

Het is even geleden, maar ik ga ook weer zo veel mogelijk proberen mee te doen met The Friday Five. Deze tag is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. Wekelijks plaatsen bloggers lijstjes van vijf die te maken hebben met een bepaald thema. Het thema van deze week is: Favoriete boeken die je hebt gelezen tijdens de winter 2022. Ik dacht dat dit pas volgende week zou zijn, oeps. Maar, ik heb zeker een aantal boeken gelezen die ik deze winter tot mijn favorieten kan rekenen.

Allereerst kwam er in februari een boek uit waar ik al heel erg lang naar uitkeek: Huis van Lucht & Adem van Sarah J. Maas. Ik heb het vorige deel eerst moeten herlezen, want door corona was ik een hoop vergeten. Dit boek is echt weer zo goed, ik kan niet wachten op het vervolg. Hopelijk hoeven we hier geen twee jaar meer op te wachten.

Colleen Hoover is een auteur die ervan houdt te experimenteren met verschillende genres. Paranormaal, thriller, romance… Noem het maar op. Deze winter verscheen er een nieuw boek van haar hand, Reminders of Him. Dit boek komt binnenkort in het Nederlands uit, maar is classic Colleen Hoover op haar best.

De laatste jaren verschijnen er veel hervertellingen uit de Griekse mythologie. Madeline Miller begon hiermee met Een lied voor Achilles en Circe. In 2021 verscheen er een hervertelling van Jennifer Saint, Ariadne. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje huiverig was om hierin te beginnen, want de boeken van Madeline Miller bekroonde ik met 5 sterren. Al snel bleek dat er niets was om mij zorgen over te maken, want ook Ariadne bekroonde ik met 5 sterren.

Niet meteen en topfavoriet maar wel een boek dat mij aangenaam wist te verrassen was Het licht van Luna Park van Addison Armstrong. Dit boek mocht ik recenseren voor Hebban en het is bijna niet te geloven dat dit een debuut is. Dat je als auteur twee verhaallijnen met ethische kwesties zo neer kunt pennen beloofd wat voor de toekomst.

Als laatste nog een boek waar ik geen recensie van heb geplaatst (staat nog in mijn concepten, oeps), maar wat wel een beetje onder de radar verdwenen lijkt te zijn. Ik heb het over Jij & Ik van Chloe Liese. Ook hier was ik wat huiverig voor, want er zijn immers al zoveel new adult boeken en series. Maar deze is anders en ik ga niet verklappen waarom, want dan geef ik spoilers weg.


Eerlijk gezegd was het niet heel moeilijk om vijf boeken voor dit lijstje te selecteren. Mijn winter werd vooral gekenmerkt door drie sterren boeken, er zaten een paar uitschieters tussen. Wat zijn jouw favoriete boeken van deze winter?

Kijk eens bij de andere bloggers van The Friday Five:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: