The Friday Five: Boeken die je aan het lachen maakten

Het is weer vrijdag en dat betekent tijd voor een nieuwe The Friday Five. Het thema van deze week is: Boeken die je aan het lachen maakten.

Wat is een lijstje met boeken die je aan het lachen maakten nou zonder Rood, Wit en Koningsblauw van Casey McQuiston? Juist, niets. De humor die de auteur in dit boek heeft gestopt is op momenten echt geweldig. Ik heb meermaals zitten grinniken om de dialogen tussen de personages. In het Nederlands wel meer dan in het Engels, maar ook in de Engelse versie kwam de humor goed over. Ik las de taart scène in de trein en ik moest mij echt inhouden.

En dan zijn er natuurlijk nog de boeken van The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Ook deze bevatten naast serieuze momenten veel scènes waar ik om heb moeten lachen. Vooral Iko kan er wat van.

Van de scifi sprookjes gaan we door naar urban fantasy, want de Harbinger serie van Jennifer L. Armentrout bevat ook veel dialogen waar om gelachen kan worden. Trinity is soms wat onhandig en dat heeft niets met haar visuele beperking te maken. Dit levert vaak grappige momenten op.

Ik houd het hier voor deze week bij, want ik vond dit geen makkelijk thema. Ik ben niet zo’n fan van comedy’s. Ik kan er niet zoveel mee, ik vind ze vaak oppervlakkig. Ik ben vooral iemand die van wat meer diepgang in boeken houdt, verhalen met emotie en heftige en belangrijke thema’s. Misschien kun je bij de andere bloggers wat meer inspiratie vinden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: