Recensie: The Blood Traitor van Lynette Noni

Het duurde even, maar eindelijk was het dan juni en eindelijk was daar het slotdeel van “The Prison Healer”. Ik keek hier erg naar uit, want na de cliffhanger in The Gilded Cage moest ik gewoon weten hoe dit verder zou gaan. Ik wilde en kon niet wachten op de Nederlandse vertaling, ik heb de hele serie immers in het Engels gelezen. Hoe zou het verder gaan met Kiva en Jaren? Het was tijd om daar achter te komen.

Titel: The Blood Traitor
Auteur: Lynette Noni
Serie: The Prison Healer #3
Verschijningsdatum: 14 juni 2022
Uitgever: Houghton Mifflin Harcourt
ISBN: 9780358436379
Genre: Young Adult, Fantasy

She’d failed them. All of them. And now she was paying the price. Kiva thought she knew what she wanted—revenge. But feelings change, people change… everything has changed. After what happened at the palace, Kiva is desperate to know if her friends and family are safe, and whether those she wronged can ever forgive her. But with the kingdoms closer to the brink of war than they’ve ever been, and Kiva far away from the conflict, more is at stake than her own broken heart. A fresh start will mean a perilous quest, forcing mortal enemies and uneasy allies together in a race against the clock to save not just Evalon, but all of Wenderall. With her loyalties now set, Kiva can no longer just survive—she must fight for what she believes in. For who she believes in. But with danger coming from every side, and the lives of everyone she loves at risk, does she have what it takes to stand, or will she fall?

Waardering: 5 uit 5.

Het verhaal begint waar The Gilded Cage eindigt, op weg naar Zalindov. Kiva is weer terug bij af en de vraag is hoe ze zich nu weer uit de gevangenis moet redden. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek, medegevangene Crsta. Jazeker, die ene die ze niet kon uitstaan. Cresta helpt Kiva van de drugs te komen en probeert haar zo goed en zo kwaad als het kan uit het zicht van de bewakers te houden. Het blijkt namelijk dat Cresta zelf ook geheimen heeft die roet in het eten kunnen gooien. Deze geheimen blijken later in het boek van onschatbare waarde te zijn. Het duurt even tot het weerzien met de andere personages, maar dan blijkt dat ook zij niet stil hebben gezeten. Er is een hoop gebeurd dat van invloed kan zijn op de verdere gebeurtenissen. Wat ik jammer vind is dat we niet in het hoofd van Jaren kunnen kijken. Hoewel ik normaliter geen waarde in novella’s zie, doe ik dat hier wel. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig wat er tussen The Gilded Cage en The Blood Traitor allemaal door zijn hoofd spookte en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Je vangt hier in dit verhaal slechts een glimp van op.

In vergelijking tot de eerdere delen in deze serie, bevat dit boek meer actie. Draaide het eerder nog om de personages en de onderhuidse spanning, nu draait het vooral om het eindspel. Noni laat de personages reizen waardoor je als lezer meer van deze wereld mee krijgt dan alleen Zalindov en Vallenia. Dit is een mooie toevoeging aan het verhaal. De queste waar de personages mee te maken krijgen is dit eveneens. Op het eerste gezicht lijkt dit hen makkelijk af te gaan, maar men weet niet het verraad dichter bij is dan gedacht.

De schrijfstijl van Noni is net als in de vorige delen weer prettig. Het boek leest daardoor vlot. In eerste instantie had ik niet door dat ik al verder was met lezen dan ik dacht. Het middenstuk voelde voor mij wat traag, maar dit was niet erg. Het boek was alsnog spannend en ik heb met volle teugen genoten. The Blood Traitor is een waardig slotdeel van een fantastische serie die net even anders is dan anders.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: