Recensie: People We Meet on Vacation van Emily Henry

In 2020 verscheen Beach Read van Emily Henry, dat meteen een gigantische hype kreeg. Dat jaar kwam dit boek ook naar Nederland onder de titel Stranddagboek. Inmiddels is deze titel opnieuw uitgegeven als Toen winter zomer werd. Dit boek beviel mij vorig jaar wel en inmiddels was haar volgende boek People we meet on vacation in het Engels verschenen. Deze titel is (nog?) niet vertaald. Het duurde alleen een jaar voor ik het las. Was ik hier net zo over te spreken als over Beach read?

Titel: People We Meet on Vacation
Auteur: Emily Henry
Verschijningsdatum: 11 mei 2021
Uitgever: Berkley Books
Format: Ebook
Aantal pagina’s: 364
ISBN: 9781984806758
Genre: Romance

Two best friends. Ten summer trips. One last chance to fall in love. Poppy and Alex. Alex and Poppy. They have nothing in common. She’s a wild child; he wears khakis. She has insatiable wanderlust; he prefers to stay home with a book. And somehow, ever since a fateful car share home from college many years ago, they are the very best of friends. For most of the year they live far apart—she’s in New York City, and he’s in their small hometown—but every summer, for a decade, they have taken one glorious week of vacation together. Until two years ago, when they ruined everything. They haven’t spoken since. Poppy has everything she should want, but she’s stuck in a rut. When someone asks when she was last truly happy, she knows, without a doubt, it was on that ill-fated, final trip with Alex. And so, she decides to convince her best friend to take one more vacation together—lay everything on the table, make it all right. Miraculously, he agrees. Now she has a week to fix everything. If only she can get around the one big truth that has always stood quietly in the middle of their seemingly perfect relationship. What could possibly go wrong? From the New York Times bestselling author of Beach Read, a sparkling new novel that will leave you with the warm, hazy afterglow usually reserved for the best vacations.

Waardering: 3 uit 5.

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen, ik heb minder van dit boek kunnen genieten dan ik dat kon van Stranddagboek. Dit is een boek met een heel andere sfeer. Beide verhalen spelen zich af op vakantie, maar in People we meet on vacation wordt meer gereisd. In Stranddagboek blijven de personages op één plek. Doordat er in dit verhaal meer wordt gereisd is het lastig om een sfeer impressie te krijgen. Poppy en Alex blijven overal net te kort om een goed beeld te kunnen vormen van de plekken die ze bezoeken. Hierdoor vond ik het lastig om een klik met het verhaal te krijgen.

De personages droegen eveneens bij aan het gebrek aan de klik. Poppy en Alex blijven wat op de vlakte. Je leert hen alleen kennen op vakantie en dit is niet genoeg. Beiden missen ook karakter om echt met hen mee te kunnen voelen. Het zijn personages die je in ieder willekeurig boek zou kunnen neerzetten en die het heel goed zouden doen als bijfiguren. Er was nauwelijks ontwikkeling te bespeuren. Niet handig als het boek juist om de personages draait, want de plot zelf is ook niet bijzonder.

Henry maakt gebruik van flashbacks om je als lezer nieuwsgierig te houden naar wat er twee jaar geleden is voorgevallen, dit is wel goed gedaan. Desondanks leest het verhaal traag en dat komt voornamelijk door het gebrek aan plot en de middelmatig interessante personages. Ik heb me geen enkele keer echt in het verhaal verloren, het is makkelijk om het boek weg te leggen. Dit is erg jammer, want ik keek er naar uit om dit boek dan eindelijk eens op te pakken.

People we meet on vacation van Emily Henry is een romcom die niet echt grappig is. Ik had niets met de personages en hun humor. De plot is eveneens erg middelmatig. De schrijfstijl is oké, de auteur weet je door flashbacks geboeid te houden. Helaas is de climax niet echt een climax te noemen en is het einde voorspelbaar. Kortom, Stranddagboek is voor mij een beter verhaal gebleken en ik hoop dat haar nieuwste boek Book Lovers mij meer kan bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: