Recensie: Omdat ik altijd al de jouwe was van Emma Anna

Ik heb inmiddels meerdere boeken van Emma Anna gelezen. Op deze blog vind je recensies van Gewoon zoals we zijn en Achter hoge bergen. Nu is het tijd voor haar nieuwste boek, Omdat ik altijd al de jouwe was. Deze auteur publiceert behoorlijk veel in een korte tijd, dus ik kan het niet allemaal meer bijhouden.

Boek omslag van Omdat ik altijd al de jouwe was

  • Titel: Omdat ik altijd al de jouwe was
  • Auteur: Emma Anna
  • Verschijningsdatum: 1 maart 2023
  • Uitgeverij: EmmaBooks
  • ISBN: 9789493297845
  • Aantal pagina’s: 400
  • Genre: Feelgood, Romance
Marly heeft sinds kort een baantje in een bar dankzij haar vriend Kelvin. Het verdient goed: ze kan er haar huur en enigszins fatsoenlijk eten mee betalen. Maar natuurlijk vindt Kelvin dat daar wel iets tegenover mag staan. Tja, wat verwachtte ze anders van een man? Een paar dagen na een vervelende gebeurtenis besluit ze, met haar ziel onder de arm, naar een gynaecologenpraktijk te gaan. En alsof het allemaal nog niet erger kan, blijkt haar arts een man te zijn. Na een bezoek aan zijn spreekuur blijft de jonge vrouw die Marly heet door Robins hoofd spoken. Per stom toeval komt hij haar tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje in Central Park tegen. Hij weet zeker dat Marly zich door het leven heen worstelt en wil haar onder zijn hoede nemen. Zijn aanbod valt niet in goede aarde. Begrijpelijk, natuurlijk, maar er is een reden waarom hij extra met haar begaan is. Robin blijkt echter de enige van hen tweeën te zijn die van die reden op de hoogte is… Een age gap guardian romance over intimiteit, intense vriendschap, rouwverwerking en het vinden van een warm thuis.

Waardering: 4 uit 5.

Doordat ik al meerdere boeken van deze auteur heb gelezen, wist ik een beetje wat ik kon verwachten. De emoties kunnen hoog oplopen, maar de weg die de personages afleggen is er altijd eentje van ontwikkeling en groei. In al haar boeken die ik tot nu toe heb gelezen is het vinden van een veilige basis een terugkerend thema, zo ook in dit verhaal.

Marly heeft het niet makkelijk gehad. Als kind is ze van pleeggezin naar pleeggezin verkast en nu ze op zichzelf woont heeft ze nog steeds geen veilig thuis gevonden. Als ze na een onprettige seksuele ervaring genoodzaakt is een gynaecoloog te bezoeken, ss dit mogelijk een nieuw begin. Ondanks haar weerstand voor de mannelijke arts, blijkt deze veel oudere Robin Bailey har sleutel tot een veilige haven. Alleen is er een extra reden waarom Robin zo begaan is met Marly. Van deze reden is alleen hijzelf en zijn familie op de hoogte. Ooit zou Marly het moeten weten, maar dit kan hun band voor altijd beschadigen.

Tijdens het lezen merk je al dat Marly een pittige jeugd heeft gehad. Ze heeft zich nooit echt goed kunnen hechten waardoor ze emotioneel niet heel sterk is. Ze laat makkelijk over zich heen lopen. Haar thuissituatie is ook niet florissant, drugs en seksueel overschrijdend gedrag zijn aan de orde van de dag. Marly voelt zich nergens veilig en dit breekt haar fysiek en mentaal op. Als ze na haar bezoek aan de gynaecologenpraktijk Robin per stom toeval weer tegenkomt na haar nachtdienst, raken de twee aan de praat. Langzaam maar zeker begint ze zich op zijn gemak te voelen bij hem. De situatie thuis wordt onhoudbaar en met frisse tegenzin neemt ze Robins aanbod om haar onder zijn hoede te nemen aan. Dit blijkt het begin te zijn van de ontwikkeling van Marly. Ze was al gedwongen om zelfstandig te zijn, maar nu kan ze zich nog meer ontplooien. De groei die ze gedurende het verhaal doormaakt is mooi om te zien. Uiteraard gaat het niet zonder slag of stoot en moeten Robin en Marly dealen met de mening van anderen, maar hier weten ze goed mee om te gaan.

Net als alle boeken van Emma Anna leest ook dit verhaal makkelijk. Vanaf het begin zit je er helemaal in en wil je weten hoe het verder gaat. Dit zorgde ervoor dat ik eindelijk weer eens een boek binnen een dag of twee uit had. De reis van Marly en Robin is mooi weergegeven. Want, naast Marly, heeft ook Robin iets te verwerken. Dit gaat bij hem minder makkelijk, maar maakt het niet minder mooi. Dit boek bevat verder niet echt ene plot, de personages zijn de bouwsteen van dit verhaal en dat is goed gelukt.

Omdat ik altijd al de jouwe was van Emma Anna is een feelgood roman zoals we die van deze auteur gewend zijn. Het overkoepelende thema van het vinden van je veilige basis keert ook hierin terug en de groei van de personages staat centraal. Het enige dat ik in dit boek miste zijn de hoog oplopende emoties. Ze zijn er wel, maar voor mijn gevoel zijn ze minder aanwezig. Toch hield mij dit niet tegen dit boek binnen no time uit te lezen. Door de schrijfstijl zat ik er vanaf het begin helemaal in en dat is niet veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: