Recensie: Niet Zonder Ons van Wendy Brokers

Pas geleden publiceerde ik mijn recensie van Niet Zonder Jou, het eerste deel in de “Eindeloos” serie van Wendy Brokers. In deze recensie vertelde ik dat ik opstartproblemen had met deze serie, maar dat ik wel benieuwd was naar het weede deel omdat dit zich vier jaar later afspeelt. Hoe is dit tweede deel mij bevallen? Let op: er zitten spoilers van het eerste deel in deze recensie.

Titel: Niet zonder ons
Auteur: Wendy Brokers
Serie: Eindeloos #2
Verschijningsdatum: 8 juli 2021
Uitgever: Kobo Originals
Format: Ebook
ISBN: 9781774533871
Genre: New Adult, Contemporary, Romance

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay. Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd? ‘Leg de zakdoekjes klaar, want je gaat ze nodig hebben.’ – Lisette Jonkman, auteur van de Verkikkerd- en Onbreekbaar-serie.

Waardering: 4 uit 5.

Van tevoren was ik stiekem toch wel wat nerveus, want wat als dit boek mij weer niet zo lekker ligt? Dan baal ik, want ik was zo nieuwsgierig naar deze serie. Al snel bleek mijn zorg ongegrond, want ik vond Niet zonder ons beduidend lekkerder lezen dan Niet zonder jou. De schrijfstijl was net zo fijn, maar het liep allemaal wat vlotter.

Wat mij heel erg blij maakte was het volwassener gedrag van zowel Tess als Jay. Jay heeft zijn leven op de rit en loopt een buitenlandse stage in Atlanta als kinderfysiotherapeut. Tess zit erg met zichzelf in de knoop en is al met drie studies in vier jaar tijd gestopt. Ze heeft foute vrienden waardoor ze in de problemen komt. Dit komt ergens vandaan en dat vraag je je tijdens het lezen continu af. Hier kom je pas laat in het verhaal achter waardoor alles op zijn plek valt.

Niet zonder ons bevat heftige thematiek zoals het niet kunnen vinden van de juiste richting, studiekeuze, jezelf verliezen en lange afstandsrelaties. Het grootste thema is direct ook de grootste triggerwaarschuwing en spoiler. Al deze thema’s geven het verhaal een volwassener uitstraling dan Niet zonder jou. Ook de personages zijn gegroeid en hun worstelingen zijn duidelijk zichtbaar. Ondanks dit heftige verhaal is de schrijfstijl van Brokers weer fijn en leest het boek vlot weg.

Ondanks dat ik van tevoren wat nerveus was voor Niet zonder ons, bleken mijn zorgen onterecht. Dit tweede deel in de “Eindeloos” serie is een stuk volwassener met heftige thematiek. Sommige thema’s zoals het kiezen van de juiste studierichting en het verliezen van jezelf zullen herkenbaar kunnen zijn voor lezers. Doordat de thema’s en het verhaal serieuzer zijn, zijn de personages dat ook. Waar ik mij in het eerste boek enorm stoorde aan het tienergedrag was dit hier helemaal verdwenen. Het verhaal van Tess en Jay is nu afgerond, dat is op een mooie manier gedaan. Het volgende deel, Niet zonder mij, gaat over Lotte en Wessel, die we al eerder zijn tegengekomen. Ik ben hier absoluut nieuwsgierig naar.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: