Recensie: Niet Zonder Mij van Wendy Brokers

Eerder dit jaar las ik al Niet zonder jou en Niet zonder ons, de eerste twee delen in de “Eindeloos” serie van Wendy Brokers. Nu was het dan tijd voor het derde en – voor nu – laatste deel uit deze serie, Niet zonder mij. Hierin wordt het verhaal van Lotte en Wessel verteld. Ik had wat moeite met met name Niet zonder jou, dus ik was erg benieuwd naar dit deel. Hebben Lotte en Wessel mij net zo weten te verrassen als Tess en Jay dat uiteindelijk deden? Let op: deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Titel: Niet zonder mij
Auteur: Wendy Brokers
Serie: Eindeloos #3
Verschijningsdatum: 8 juli 2021
Uitgever: Kobo Originals
ISBN: 9781774533895
Genre: New Adult

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak. Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil. Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten. ‘De manier waarop twee tegenpolen langzaam naar elkaar toegroeien is fantastisch. Je kunt niet anders dan verliefd worden op Lotte en Wessel!’ – Marleen, Favoritez.nl.

Waardering: 3 uit 5.

Zoals je in mijn eerdere recensies kunt lezen, vond ik Niet zonder ons beter dan Niet zonder jou. Het tienerdrama was hier volledig weg en het verhaal kreeg diepere lagen. De Lotte die we in deze boeken sporadisch voorbij zagen komen was voornamelijk een ijskonijn. Wessel was vooral het macho type, dus dat deze twee een verhaal zouden krrijgen verbaasde mij wel. Ik hoopte vooral dat Lotte wat ontdooide en dat ze mij wist te verrassen. Misschien werd ze wel een leuk personage.

Helaas gebeurde dit niet. Ik vond zowel Lotte als Wessel geen leuke personages. Lotte was erg saai, hoewel ze wel iets ontdooide. Desondanks werd haar verhaal nooit echt interessant en vond ik haar vooral op de vlakte blijven. Wessel was compleet het tegenovergestelde. Hij gedroeg zich vaak erg horkerig en ging enorm over Lotte haar grenzen heen. Eigenlijk kan wat hij allemaal deed niet door de beugel. Helaas wist hij ook weinig toe te voegen aan het verhaal. Er is een klein stukje uit zijn leven dat interessant had kunnen zijn. Hier werd naar mijn zin erg snel overheen gegaan, er had meer in kunnen zitten. Het moge duidelijk zijn dat ik Lotte en Wessel dus echt niet bij elkaar vind passen.

De schrijfstijl was weer prettig, ondanks dat ik niet makkelijk door het boek heen kwam. Dit lag aan het verhaal en de personages, want toen ik eenmaal begon met lezen was ik opeens al verder dan ik dacht. Helaas was de plot mager. Ik vond dit verhaal erg jammer vergeleken bij de boeken over Tess en Jay. Ik had enorme moeite om er überhaupt in te komen, ik kon het boek makkelijk aan de kant leggen. Zoals eerder gezegd ligt dit niet aan de schrijfstijl. Plot en personages zijn wel de elementenwaar het in dit verhaal om draait en daar had ik in dit boek allebei geen klik mee.

Niet zonder mij vond ik minder goed dan gehoopt. Lotte en Wessel zijn geen personages waar ik iets mee kan en de chemie ontbrak voor mij. De plot was eveneens dun waardoor het boek nergens interessant werd. De schrijfstijl was wel fijn, ondanks dat ik moeilijk in het verhaal kwam las ik toch meer dan ik dacht. Voor mij is Niet zonder ons het beste deel uit deze serie van Wendy Brokers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: