Recensie: Maxton Hall College van Mona Kasten

Een aantal jaar geleden las ik Begin Again van de Duitse auteur Mona Kasten. Dit is het eerste deel in een vijfdelige New Adult reeks waarvan alle boeken op zichzelf te lezen zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de rest van de boeken nog niet heb gelezen, oeps. Toen Maxton hall College werd aangekondigd, twijfdelde ik wel of dit iets voor mij zou zijn. Waarom? Ik merk dat dark academia en ik niet bepaald een match zijn. Boeken als Het negende huis van Leigh Bardugo en De verborgen universiteit van Nathalie Koch bleken niet aan mij besteed. De nieuwsgierigheid naar Maxton Hall College bleef echter, dus ik besloot het boek aan te schaffen. En toen mocht ik het ook nog eens voor Hebban recenseren. Ik heb die recensie verbouwd om het aan te laten sluiten bij mijn recensie stijl, maar als je op de link klikt kun je hem lezen.

Boek cover van Maxton Hall College van Mona Kasten

Titel: Maxton Hall College
Auteur: Mona Kasten
Vertaler: Joyce Sengers-Bekkers
Serie: Maxton Hall #1
Verschijningsdatum: 22 november 2022
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022597484
Aantal pagina’s: 368
Genre: Young Adult, New Adult, Contemporary, Romance

Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen. Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

Waardering: 4 uit 5.

Verwachtingen

Voor ik begon met lezen had ik niet echt verwachtingen. Ik houd normaal gesproken dus niet zo van die standaard dark academia met magie, op de een of andere manier liggen die boeken mij niet zo. Dat aan Maxton Hall College dit label werd gehangen maakte mij dus enigszins huiverig. Toch bleef ik nieuwsgierig, want mijn eerdere ervaringen met het werk van deze auteur waren goed. De lovende kritiek op sociale media maakten mij alleen nog maar meer nieuwsgierig. Mijn verwachtingen zijn overtroffen, want dit is dus helemaal niet je typische dark academia met magie et cetera.

Personages

De hoofdpersonages in dit verhaal zijn Ruby en James. Ruby leer je van deze twee het beste kennen, zij is voor het grootste deel van het boek aan het woord. In het eerste hoofdstuk kom je erachter wie ze is en wat haar drijft. Ruby is een meisje uit een doorsnee gezin dat middels een studiebeurs op Maxton Hall College zit. Op deze school zitten leerlingen uit de meest vooraanstaande en rijkste families van Engeland. Veel zijn van adel en hun ouders hebben een dikke vette vinger in de pap in het bestuur van de school. Glamour en status zijn erg belangrijk. Ruby bezit niets van dit alles en dit beseft ze donders goed. Ze doet er daarom ook alles aan om niet op te vallen. Dit gaat goed, tot ze iets ontdekt dat niet voor haar ogen bestemd is. Ze moet samenwerken met James Beaufor, de “baas” van de school. Het geheim is namelijk iets dat zijn hele familie kan schaden. Ook James heeft zo zijn geheimen, maar daar kom je later pas achter. Ruby en James verschillen enorm van elkaar, dat is terug te zien in de hoofdstukken die vanuit James worden verteld. Toch is de aantrekkingskracht onmiskenbaar aanwezig. Ik vind dat deze afwisseling goed is gedaan en dat je beide personages op deze manier goed leert kennen.

Schrijfstijl

De schrijfstijl is prettig. Ik zat direct in het verhaal en wilde door blijven lezen. Het is dan ook lang geleden dat ik een boek zo snel uit had. Kasten wist mij direct te intrigeren met deze personages die ook nog eens een goede chemie hebben. Ook aan diversiteit is gedacht, het zusje van Ruby heeft namelijk een maatje meer en gaat hier positief mee om.

Verhaal

Het verhaal van Maxton Hall College is vrij voorspelbaar en je ziet alles al van ver annkomen, maar dat is helemaal niet erg. De personages, hun chemie en de schrijfstijl maken het plaatje compleet. Het einde kent een cliffhanger die ervoor zorgt dat je het volgende deel direct wilt lezen.

Conclusie

Maxton Hall College van Mona Kasten schiep bij mij hele andere verwachtingen. Het boek wordt aangeprezen als dark academia maar dat vind ik helemaal niet kloppen. Ik versta misschien iets anders onder dit subgenre, iets dat mij normaal gesproken helemaal niet ligt. Dit was voor mij een crossover tussen young adult en new adult en ik vond het heerlijk. Het volgende deel komt in de zomer en ik kijk hier enorm naar uit.


Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: