Recensie: Ik pleit voor jou! van Marijke Vos

Ik geloof dat het ergens in 2019 of 2020 was dat ik voor het eerst een boek van Marijke Vos las. Dat was Van Chanel naar flanel en dat boek vond ik wel leuk, maar niet spectaculair. Ik bleef echter goede dingen over de boeken van deze auteur horen waardoor ik nieuwsgierig werd naar ander werk. Ik pleit voor jou! was erg in trek en ondanks dat ik het al bijna een jaar geleden kocht, las ik het nu pas. Ben ik net zo enthousiast als veel andere lezers?

Titel: Ik pleit voor jou!
Auteur: Marijke Vos
Verschijningsdatum: 16 juni 2020
Uitgever: Harper Collins
Format: Ebook
Aantal pagina’s: 304
ISBN: 9789402705454
Genre: Feelgood

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man. Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Waardering: 3 uit 5.

Vooraf had ik best wel hoge verwachtingen. Ik las veel positieve recensies over dit boek. Het was een fijne feelgood die gemakkelijk leest. Ik merkte alleen dat mijn verwachtingen niet helemaal uit zijn gekomenn. Ja, Ik pleit voor jou! is een typische feelgood en ja, het leest ook malkelijk weg, maar ik ben toch iets minder enthousiast.

Ik vond Janna geen leuk personage om vanuit te lezen. Ik vond haar eigelijk nogal saai, net als de andere personages. Een feelgoodroman leunt hier vaak wel op, dus als er niet echt een klik is is dat zonde. Hierdoor had ik minder plezier tijdens het lezen. Ik kon het boek makkelijk wegleggen.

Dat ik het boek makkelijk aan de kant kon leggen om het pas een tijdje later weer op te pakken had ook met het verhaal te maken. Het wist mijn aandacht niet continu vast te houden. Dit komt doordat het allemaal erg voorspelbaar en cliché is. Jammer. Ook vond ik het erg straight qua relatie en ik merk dat ik dat niet altijd goed meer trek in mijn boeken. Er is niets mis mee, laat ik dat even voorop stellen. Maar het is zo standaard en er zijn heel veel boeken met dit soort relaties. Ik ben meer op zoek naar diversiteit, deze boeken vind ik momenteel toch aantrekkelijker. Daarnaast voelde ik gewoon geen chemie tussen Janna en Leo. De schrijfstijl was dan wel weer prettig. Het liep allemaal vlot, maar dat verhoogde mijn leestempo niet.

Helaas ben ik niet zo enthousiast over Ik pleit voor jou! van Marijke Vos. Ik merk dat ik het verhaal te standaard vond, evenals de relatie. Daarnaast voelde ik geen klik met de personages, en chemie tussen het koppel evenmin. Ik heb het ondanks mijn gevoelens wel met plezier gelezen, maar ik ben niet zo enthousiast als anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: