Recensie: Het wachten waard van Chloe Liese

Eind vorig jaar ontdekte ik de “Bergman Brothers” serie van Chloe Liese. Jij & Ik is het eerste deel en verscheen eind 2021 in het Nederlands. Dit boek heb ik met veel plezier geluisterd en ik wachtte met smart op het zelfstandig te lezen vervolg, Het wachten waard. Het luisterboek liet inderdaad even op zich wachten. Ik wilde dit boek graag lezen en kocht daarom maar het ebook. Was ik net zo enthousiast als over het vorige boek? Met andere woorden, was het het wachten waard?

Titel: Het wachten waard
Auteur: Chloe Liese
Serie: Bergman Brothers #2
Verschijningsdatum: 28 april 2022
Uitgever: Love Books
ISBN: 9789021460499
Genre: New Adult, Contemporary, Romance

Een heerlijke slow burn vol humor en verlangen. Het tweede deel in de Bergman-broersserie, maar alle delen zijn los van elkaar te lezen! Ren Bergman is een knappe en succesvolle ijshockeyspeler met een prachtige lach en een warme persoonlijkheid. Hij is al langere tijd gek op Frankie Zeferino, de socialmediamanager van zijn team, maar omdat ze collega’s zijn mag hij haar niet mee uit vragen. Frankie Zeferino is een expert in sarcasme en bijtende humor. Sinds haar diagnose houdt ze iedereen op afstand. Ze is bang dat mensen haar anders zullen behandelen als ze erachter komen. De goedlachse Ren laat de muren die Frankie om zich heen heeft opgetrokken steeds meer verdwijnen. Zal ze haar leven en haar hart ooit echt voor hem durven openstellen? REVIEWS ‘Het is een bijzonder cadeautje om een boek te lezen met een vrouwelijke hoofdpersoon met autisme, geschreven door een mede-romanceauteur met autisme. Het wachten waard doet daar nog een extra schepje bovenop door ook nog eens een quirky en fijn boek te zijn.’ Helen Hoang

Waardering: 3 uit 5.

Dit boek vertelt het verhaal van Ren en Frankie. Ren is de sterspeler van het IJshockeyteam, Frankie is de social media manager van dit team. De twee hebben al een tijdje een oogje op elkaar,maar omdat een relatie niet bevorderlijk is voor het team, mag het niet. Om eerlijk te zijn vond ik Ren en Frankie geen leuk stel samen. Frankie is een personage met pit. Ze heeft een chronische ziekte en autisme, maar ze laat deze beperkingen haar karakter en leven niet bepalen. Ze heeft hier zeker last van, maar ze vindt overal een manier voor om ermee om te gaan. Het fijne van dit verhaal is dat de auteur Frankie als een persoon neerzet en dat haar beperkingen er gewoon zijn. Haar beperkingen definiëren niet haar persoonlijkheid en dat is hoe het naar mijn idee hoort. Ik ben niet in staat om te oordelen of de representatie accuraat is, dat kunnen anderen veel beter. Naast Frankie is Ren een softie. Hij is erg lief voor haar, dat zeker. Maar hij maakt het haar ook wel erg gemakkelijk, ik mis een beetje het getouwtrek zoals bij de personages in het vorige deel. Voor mij ontbreekt de chemie tussen deze twee.

Ondanks dat ik de chemie miste, vond ik de schrijfstijl fijn. Ik deed lang over dit boek, langer dan ik normaal gesproken over een vergelijkbaar boek zou doen. Dit lag niet aan de schrijfstijl, hier had ik geen probleem mee. Dit was naar mijn mening ook het beste aan het verhaal. Doordat het Ren en Frankie allemaal erg gemakkelijk af lijkt te gaan, is er ook weinig spanning. Het verhaal kabbelde naar mijn idee wat voort en ik heb zelfs meermaals op het punt gestaan om het boek aan de kant te leggen. Ik miste ook wat achtergrond bij de personages waardoor er nog iets van een plot zou ontstaan. Dit boek leunt op de personages en als je met hen geen klik hebt, duurt lezen lang.

Helaas was Het wachten waard van Chloe Liese voor mij niet helemaal het wachten waard. Ik vond de schrijfstijl prima, maar de personages vond ik een stuk minder leuk. Ik miste de spanning en chemie tussen Ren en Frankie, iets wat ik in het vorige boek bij Willa en Ryder wel voelde. Naar mijn idee ging het allemaal net iets te soepel, het aantrekken en afstoten is nou juist iets wat het interessant maakt. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan dit boek aan de kant te leggen en ik twijfel of ik het vervolg nog wil lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: