Recensie: Het Koninkrijk Der Bruggen van Danielle L. Jensen

Het is alweer even geleden dat ik The Bridge Kingdom van Danielle L. Jensne luisterde. Dit was zelfs nog vóór de Nederlandse vertaling verscheen. De luisterboeken zaten in Audible Plus, waardoor ik gratis kon beginnen. Na dit eerste deel ben ik alleen niet meer verder gegaan. Nu is daar De Koningin van Verraad, het tweede deel in deze serie. Ik besloot daarom dat het misschien wel een slim idee zou zijn om Het Koninkrijk der Bruggen even te herluisteren. Het boek wordt voorgelezen door Jantine van den Bosch.

Boek cover van Het Koninkrijk der Bruggen van Danielle L. Jensen

Titel: Het Koninkrijk der Bruggen
Auteur: Danielle L. Jensen
Vertaler: Valérie Janssen
Serie: The Bridge Kingdom #1
Verschijningsdatum: 22 april 2022
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022595220
Aantal pagina’s: 448
Genre: New Adult, Fantasy

Wat als je verliefd wordt op de man die je gezworen had te vernietigen? Voor de lezers van Sarah J. Maas en Holly Black Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken. Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk? In de pers ‘Alles wat ik zoek in een fantasyboek.’ Sarah J. Maas ‘Een episch verhaal boordevol actie over liefde, wraak en verraad.’ Jennifer Estep, New York Times-bestsellerauteur van Kill the Queen ‘Voortreffelijk, fenomenaal en sexy. Het Koninkrijk der Bruggen is de belichaming van fantasierijke romantiek. Ik was dol op Jensens wereld en personages. Aren en Lara waren zowel individueel als samen fantastisch, een koppel waar je van begin tot eind om zult geven.’ Olivia Wildenstein, USA Today-bestsellerauteur van Feather

Waardering: 4 uit 5.

Verwachtingen

Tja, het is natuurlijk een beetje lastig te zeggen wat je verwachtingen zijn van een boek dat je opnieuw leest. Ik had bij het Engelse verhaal niet echt het idee iets gemist te hebben, dus dat kan het niet zijn. Ik was wel benieuwd naar de vertaling, want vaak zit daar wat scheef. Gelukkig bleek het al zo lang geleden dat ik het Engelse boek luisterde (en ook nog eens in mijn leesdip seizoen, de winter) dat ik van eventuele vertall missers niets merkte. Of ik beheers het Engels daar niet vloeiend genoeg voor. Ik deed wel wat langer over dit boek dan eerst, maar omdat ik het herlas is dat niet zo erg.

Personages

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Lara en Aren. In het begin had ik met beide wat moeite. Door de wisselingen van perspectief leer je hen allebei wel goed kennen, waardoor je hun motieven leert begrijpen. Hun zo zorgvuldig geperfectioneerde masker begint barstjes te vertonen en de persoon achter dit masker komt te voorschijn. Dit was een interessante ontwikkeling om te zien. Ik voel alleen nog geen chemie tussen Lara en Aren, maar dat komt hopelijk nog in het vervolg. Dit is een boek dat gaat over list, bedrog en verraad en beide personages hebben hier een handje van. Ik denk wel dat Lara de grootste ontwikkeling doormaakt aangezien zij heel wat ontdekt.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van dit boek is prima. Ik vind het er niet met kop en schouders bovenuit springen, maar dat is denk ik ook niet het doel. Het hoeft allemaal niet zo literair verantwoord te zijn, zo lang het maar lekker leest. En dat doet het boek.

Verhaal

De wereld van dit verhaal is erg rijk en goed opgebouwd. De brug waar het allemaal om draait is mysterieus en ik heb het vermoeden dat we nog niet alles van deze wereld hebben gezien. De verschillende stormseizoenen en oorlogsgetijden geven deze wereld iets mysterieus en hier spreekt ook bepaalde urgentie uit. Het is maar een paar maanden rustig in deze wereld en daarin moet van alles gebeuren voor de nieuwe oorlogsgetijden beginnen. De plot zelf is interessant, maar ook hier hebben we nog niet alles gezien. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg.

Conclusie

Ik ben blij dat ik Het Koninkrijk der Bruggen van Danielle L. Jensen even heb herluisterd. Er was toch veel van het verhaal weggezakt en nu kan ik fris het vervolg lezen. Ik vind de personages goed uitgewerkt, de plot en de wereld hebben iets mysterieus waar ook een soort urgentie vanuit gaat en de schrijfstijl is gewoon prima. Ik heb me weer een paar uurtjes vermaakt.


Ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: