Recensie: De laatste zet van jennifer Lynn Barnes

Toen De erfenis in 2020 werd aangekondigd, gebeurde dit groots. In het buitenland was dit boek al heel populair en in Nederland won het boek ook snel aan populariteit. Ik vond het de hype alleen niet waard. Toch bleef ik nieuwsgierig en wilde ik het tweede deel, De verloren erfgenaam, toch een kans geven. Dit boek vond ik zo mogelijk nog ongeloofwaardiger dan zijn voorganger. Ik besloot toen voor mijzelf dat het nu klaar was en dat ik het laatste deel niet meer zou lezen. Puntje bij paaltje werd ik toch nieuwsgierig en kreeg ik een beetje last van FOMO. Ik kocht en last het derde deel, De laatste zet.

*Deze recensie bevat spoilers van de eerste delen van deze serie.

Titel: De laatste zet
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Vertaler: Elise Kuip
Serie: Het Hawthorne Mysterie #3
Verschijningsdatum: 30 augustus 2022
Uitgever: Blossom Books
Aantal pagina’s: 403
ISBN: 9789463493666
Genre: Young Adult, Mysterie

De ontknoping van het Hawthorne-mysterie! Jennifer Lynn Barnes heeft met het Hawthorne-mysterie een van de meest verslavende series van het jaar geschreven. Met ‘De laatste zet’ komt deze fantastische reeks tot een eind en krijgen we (hopelijk) alle antwoorden op de raadsels die we al twee epische boeken lang proberen te ontwarren. Laat je opnieuw meeslepen door list en bedrog, raadsels, mysteries, de ondoorgrondelijke Hawthorne-broers en kom er eindelijk achter of de opzet van de oude Tobias Hawthorne is geslaagd toen hij al zijn miljarden naliet aan de onbekende Avery Grambs.

Waardering: 3 uit 5.

De laatste zet begint waar De verloren erfgenaam is geëindigd. Dit is het kenmerkende van deze serie, bij de vorige boeken was dit ook het geval. Hierdoor zit je wel weer snel in het verhaal, al moet ik toegeven dat ik sommige gebeurtenissen niet meer helder op het netvlies had. Het is immers al een jaar geleden dat ik het vorige boek las. Maar, als je eenmaal weer weet wie wie is en wat er nou allemaal is gebeurd, leest het boek vlot.

Dat het boek vlot leest, is mede te danken aan de ultra korte hoofdstukken. Dit zorgt er wel voor dat je je hoofd erbij moet houden. Ik vind deze hoofdstukken net iets te kort. Ook de puzzels zorgen er voor een deel voor dat je dit boek snel wilt uitlezen. Je wilt weten wat Avery nu weer voor haar kiezen krijgt. Ik vind ze alleen nog steeds erg ongeloofwaardig. Ik vind het nog steeds lastig om mij in de personages in te leven en voor mij voelen ze nog steeds erg tweedimensionaal. Jammer, want dit is de gehele serie al mijn punt van kritiek. Ik mis geloofwaardigheid, diepgang en interessante personages. Het nieuwe personage dat wordt geïntroduceerd voegt mijns inziens weinig toe, omdat de uitwerking te wensen overlaat.

Helaas is De laatste zet niet veel beter dan de andere boeken in “Het Hawthorne mysterie”. Ik vind de gehele serie erg ongeloofwaardig en er zit nauwelijks ontwikkeling in de personages. De puzzels zijn wel geinig, maar niet echt aan mij besteed. Ik snap na alle boeken gelezen te hebben de hype jammer genoeg nog steeds niet.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: