Recensie: De kroon en de droom van Jana Hoch

Vorige maand las ik De kroon en het hart, het eerste deel van de “Royal Horses” serie van Jana Hoch. Nu was het tweede deel, De kroon en de droom, aan de beurt. Hoe vergaat het Grace en Edward na de grote onthulling in het vorige boek? Let op, deze recensie bevat spoilers. Als je De kroon en het hart nog niet hebt gelezen, raad ik aan hier te stoppen.

Titel: De kroon en de droom
Auteur: Jana Hoch
Vertaler: Ans van der Graaff
Serie: Royal Horses #2
Verschijningsdatum: 12 april 2022
Uitgever: Best of YA
Format: Ebook
Aantal pagina’s: 365
ISBN: 9789000378180
Genre: Young Adult, Contemporary

Het leven van Grace staat van de ene op de andere dag op zijn kop. En daar is maar één iemand schuldig aan. Edward. Of liever gezegd: prins Tristan. Grace voelt zich verraden door zijn leugens. Ze begrijpt niet waarom hij haar niet verteld heeft wie hij werkelijk is. Ineens staat elke dag volledig in het teken van schandalen en flitsende camera’s. Wanneer Edward voorstelt om samen de paparazzi te ontvluchten, kan Grace dan ook geen nee zeggen. Vooral omdat haar hart nog steeds sneller gaat kloppen als ze hem met de paarden aan het werk ziet. Of als hij haar op die ene manier aankijkt… Maar weet Grace eigenlijk wel wat haar te wachten staat?

Waardering: 4 uit 5.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, ik heb me zeer goed vermaakt met dit bboek.De kroon en de droom gaat verder waar De kroon en het hart eindigt. Al in het eerste hoofdstuk zien we dat Grace het moeilijk vindt om Edward te vergeten. Dat blijkt wel als ze hem per ongeluk tegen het lijf loopt bij een paardenrace waar ze samen met vriendin Liv naartoe is gegaan. Hierna raakt het verhaal, en daarmee de ontwikkeling van de personages, in een stroomversnelling. Edward, of eigenlijk prins Tristan, merkt dat hij Grace niet kan en wil vergeten. Hij moet zijn slechte reputatie als prins Tristan weer zien op te krikken en daar kan hij niet bij worden afgeleid. De worsteling met zijn dubbelleven komt in dit deel goed naar voren. Hier begint het pas, in het vorige boek was Edward nog gewoon Edward en kwam pas laat in het verhaal naar voren dat hij eigenlijk prins Tristan is. Ook Grace worstelt met alle gebeurtenissen. De pers heeft haar en Edward namelijk samen gespot waardoor haar leven van de een op de andere dag verandert. Ze moet vrezen voor haar veiligheid en haar rustige leventje kan ze niet meer leiden. Ze vindt dit lastig, maar is wel bereid ver te gaan voor Edward.

Net als in De kroon en het hart speelt een groot deel van het verhaal zich af op Caverdy Green. Helaas wel minder, maar de band tussen mens en paard wordt ook hier weer benoemd. Ook het feit dat paarden een enorme spiegel van de mens kunnen zijn komt hier weer naar voren. Wederom gebeurt dit met Mariscal. Hierin wordt meteen duidelijk dat Grace zich verder heeft ontwikkelt. Ze is zich ervan bewust dat paarden gevoelig zijn voor menselijke emoties en dat ze daar naar handelen. Grace kan hierdoor har emoties beter reguleren en in bedwang houden.

De schrijfstijl van de auteur is fijn. De hoofdstukken zijn niet al te lang en toch gebeurt er genoeg. Doordat het verhaal meer intrige en drama bevat, leest het snel weg. Deze intriges hebben wel een serieuzere ondertoon. Natuurlijk zit het boek weer vol ontwikkelingen en twists en dat maakt mij erg nieuwsgierig naar deel 3.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: