Recensie: De Koningin Van Verraad van Danielle L. Jensen

Het is alweer even geleden dat ik Het koninkrijk der bruggen voor het eerst las. laatst herlas ik het ter voorbereiding op het vervolg, De koningin van verraad. Ik vond Het koninkrijk der bruggen goed, maar niet zo goed als veel andere lezers. Had ik dat ook met dit vervolg? Je leest het allemaal in deze recensie. Let op, deze recensie bevat spoilers van het voorgaande deel in deze serie.

Boek cover van De koningin van verraad van Danielle L. Jensen

  • Titel: De koningin van verraad
  • Auteur: Danielle L. Jensen
  • Vertaler: Valérie Janssen
  • Serie: The Bridge Kingdom #2
  • Verschijningsdatum: 14 april 2023
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN: 9789022595886
  • Aantal pagina’s: 384
  • Genre: New Adult, Fantasy
Als alles wat Lara liefheeft wordt bedreigd moet ze beslissen voor wie – en wat – ze vecht: voor haar koninkrijk, voor haar man of voor zichzelf? Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter. Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

Waardering: 3.5 uit 5.

Het verhaal pakt de draad direct na het einde van Het koninkrijk der Bruggen op. Aren is gevangen genomen en Lara heeft hier lucht van gekregen. Ze zet alles op alles om hem te bevrijden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De Itikanen vertrouwen haar voor geen meter en ze moet al haar overtuigingskracht gebruiken om haar plan in werking te ztellen. Ondertussen Zit Aren vast in Maridrina en is het nog maar de vraag of hij dit overleeft. Lukt het Lara om haar man te bevrijden en het vertrouwen van het volk van Itikana terug te winnen? En, waar ligt haar toekomst uiteindelijk? Dat zijn vragen waar dit boek antwoord op moet geven.

Om te beginnen is de schrijfstijl prettig. Het verhaal leest vlot. In de vaak korte hoofdstukken wordt het verhaal afwisselend vanuit Lara en Aren verteld. Dit is niet anders dan in het vorige boek. Doordat de twee gescheiden zijn, leer je het verhaal van beide kanten kennen. Je ziet zowel Aren als Lara voor zichzelf vechten. Dit is interessant, maar het wordt wel duidelijk dat het vertrouwen een knauw heeft gekregen. Helaas is dit ook het enige interessante aan de personages.

Maakten Lara en Aren eerder nog een ontwikkeling door, heb ik hier het gevoel dat dit niet tot nauwelijks gebeurd. Ik vind nog steeds dat er geen chemie is tussen deze twee en dat wordt er niet beter op. Ik begon me naarmate ik verder kwam in het verhaal enorm te ergeren. Het punt is namelijk dat alles erg op de vlakte blijft. Oude bekenden krijgen een podium, maar er worden ook nieuwe personages geïntroduceerd. Deze krijgen we vrij oppervlakkig te zien. Hier had meer mee gedaan kunnen worden. Sommige van deze personages zien we in het vervolg terug, maar anderen lijken van de aardbodem verdwenen.

Dit verhaal zit boordevol actie. Misschien soms wel iets te veel, het hele boek dendert als een sneltrein aan je voorbij. Het verhaal mist rustpunten waarin de personages wat meer verdieping krijgen. Deze voortrazende trein irriteert naar verloop van tijd, want alles wat er gebeurt, lijkt ook allemaal heel makkelijk te gaan. Op een gegeven moment was ik het zat en hoopte ik maar dat ik het boek snel uit had. Dit is zonde, want het eerste deel was juist zo interessant. Met de wereldbouw is verder ook weinig meer gedaan, terwijl dit zo’n complexe wereld is. De plot valt mij teveel in herhaling.

De koningin van verraad van Danielle L. Jensen is niet het vervolg waar ik op had gehoopt. Er gebeurt veel, maar ook weer niet. De actie volgt elkaar in rap tempo op, maar doordat het diepgang mist blijft alles oppervlakkig. Ook valt alles steeds in herhaling. De schrijfstijl is vlot waardoor het boek wel snel leest. Helaas mist te ontwikkeling van de personages, zij lijken stil te staan. Het verhaal te lezen vanuit zowel Lara als Aren blijft altijd nog wel een pluspunt. Het volgende boek in deze serie gaat over andere personages, maar speelt zich wel af in deze wereld. Ik weet alleen nog niet of ik dat op zal pakken, want ik ergerde mij op een gegeven moment net iets te veel tijdens het lezen van dit boek.


Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: