Recensie: De Finale (Off-Campus #5) van Elle Kennedy

In Nederland werd Elle Kennedy vooral bekend als deel van het auteurs duo Erin Watt. Na het grote succes van hun boeken, mochten de Nederlandse lezers ook kennis maken met haar solo schrijfsels. Om te beginnen was daar de “Off-Campus” serie, een serie over vier vrienden die een huis delen buiten de campus van Briar University. Allen zijn op zoek naar de liefde en hopen deze te vinden. Nadat het laatste deel Het doel in 2019 verscheen, was het nog niet helemaal stil rondom deze universiteit. In 2020 verschenen namelijk ook de boeken uit de spin-off reeks, “Briar U”. Nu zijn we weer even terug bij de jongens waar het allemaal mee begon met De finale. Dit boek is een afsluitende bundel met verhalen over alle stellen uit de “Off-Campus” serie en is vertaald door Jeannet Dekker. Het is daardoor niet mogelijk dit deel los te lezen. Deze recensie bevat dan ook spoilers van De deal, De fout, Het einde en Het doel.

Titel: De finale
Auteur: Elle Kennedy
Vertaler: Jeannet Dekker
Serie: Off-Campus #5
Verschijningsdatum: 10 februari 2022
Uitgever: Volt
Format: Luisterboek
Voorlezer: Relinde de Graaff
Luistertijd: 10 uur, 17 minuten
Aanbieder: Storytel
ISBN: 9789021461465
Genre: New Adult, Romance

Je favoriete personages zijn terug! De toegift bij de populaire Off Campus-serie van Elle Kennedy Garrett en Hannah. Logan en Grace. Allie en Dean. Sabrina en Tuck. De vier koppels uit De deal, De fout, Het einde en Het doel van Elle Kennedy zijn terug. In vier novelles kom je erachter hoe het de koppels is vergaan de afgelopen jaren. Een ietwat rampzalig verlopen huwelijksreis, een onverwacht aanzoek, een bliksemhuwelijk na autopech, en een lang geheimgehouden zwangerschap. Kun je voorspellen wat bij welk koppel hoort?

Waardering: 3 uit 5.

In De finale keren we terug naar de stellen uit de “Off-Campus” serie. We zijn inmiddels jaren verder en na afloop van hun afzonderlijke boeken bleef er altijd één vraag onbeantwoord: hoe is het hen vergaan? Met dit boek geeft de auteur antwoord op deze vraag. Een flitshuwelijk, een huwelijksreis, een aanzoek en een zwangerschap passeren de revue, maar wat hoort er bij welk stel?

De finale is een bundel met verhalen waarin wordt gekeken naar het leven na de universiteit. Vaak is zo’n verhalenbundel een cadeautje voor de fans en dat is bij dit boek ook goed merkbaar. De verhalen zijn leuk om te lezen, maar de chemie die de originele serie kent, mist. Misschien omdat de afloop al bekend is, of omdat het te lang geleden is dat de originele serie is verschenen. Alle verhalen hangen met elkaar samen, maar zijn te kort om er echt goed in te komen. De schrijfstijl is wel weer fijn waardoor je het boek uit hebt voor je het weet. Omdat dit echt een afsluitend extraatje is maken de personages niet echt een ontwikkeling door. Dit valt helemaal in de lijn der verwachting en is voor zo’n boek niet erg.

De finale van Elle Kennedy is de afsluiter van de “Off-Campus” serie. Omdat deze verhalen zich vier jaar na de originele serie afspelen, is het niet mogelijk dit boek los te lezen. Het is goed merkbaar dat het een cadeautje is voor de fans. De verhalen lezen fijn weg, maar voegen niets meer toe aan de serie. Door de vlotte schrijfstijl lees je het boek sneller uit dan je verwacht. Het is een leuk extraatje, maar niet meer dan dat. Zo is het ook bedoeld, dus dat geeft niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: