Recensie: Anders dan je dacht van Elle Kennedy

Jaren geleden alweer las ik de “Off-Campus” serie van Elle Kennedy. Daarvoor leerde ik deze auteur kennen als onderdeel van het auteursduo Erin Watt en hun heerlijke “Royals” serie. Ook het solo werk van Kennedy bevielmij wel, maar het duurde even voor ik een nieuw boek oppakte. Ik merkte dat haar boeken volgens dezelfde formule werken en ik was een beetje huiverig dat het mij tegen zou gaan staan. Toen ik begon in Anders dan je dacht was ik bang dat mijn vrees gegrond zou zijn. Bleek dit inderdaad te kloppen?

Titel: Anders dan je dacht
Auteur: Elle Kennedy
Vertaler: Jeannet Dekker
Serie: Avalon Bay #1
Verschijningsdatum: 25 augustus 2022
Uitgever: Love Books
Aantal pagina’s: 368
ISBN: 9789021463995
Genre: New Adult, Contemporary

De nieuwe romcom van internationale bestsellerauteur Elle Kennedy! Mackenzie ‘Mac’ Cabot is de perfecte dochter en vriendin. Ze doet altijd wat er van haar verwacht wordt en houdt zich netjes aan de regels. Maar het liefst wil Mac zich op haar grote droom richten: het runnen van een eigen bedrijfje. Omdat ze van haar ouders eerst een diploma op zak moet hebben, verhuist Mac naar het kuststadje Avalon Bay om daar te studeren. Cooper Hartley is een echte bad boy. Hij is avontuurlijk en eerlijk, en haalt al snel Macs geordende leventje overhoop. Cooper kan als een van de weinigen door Mac heen kijken en zien wie ze echt is, en de twee beginnen voor elkaar te vallen. Maar net als Mac zich eindelijk geaccepteerd begint te voelen door Cooper en zijn vrienden, dreigt het geheim dat hij voor haar verborgen heeft gehouden alles kapot te maken.

Waardering: 4 uit 5.

Mackenzie gaat – geheel tegen haar eigen wil – studeren aan de universiteit Avalon Bay. Liever investeert ze haar tijd in projecten waar ze zelf stinkend rijk van wordt, zoals haar twee websites. Deze lopen erg goed en Mackenzie heeft hier al veel geld mee verdiend. Haar ouders zien dit echter als een hobby en vinden dat ze een nuttige opleiding moet volgen om straks echt aan het werk te kunnen. Echter, in het rijke wereldje waar haar familie zich in begeeft, gaat het alleen om verstandige keuzes en is Mackenzie gedoemd om de vrouw van een rijke man te worden en benefietfeestjes te organiseren. Hier houdt ze helemaal niet van. Ze heeft al jarenlang een relatie met Preston, het perfecte vriendje. Als ze de lokale bad boy Cooper ontmoet, beginnen de twijfels toch te komen. Bij Cooper voelt ze wat ze bij Preston nog nooit gevoeld heeft, verliefdheid. Cooper heeft echter een appeltje te schillen met Preston en gaat een weddenschap aan om Mackenzie aan de haak te slaan om hem te sarren. Dit kan nooit goed aflopen, toch?

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Mackenzie en Cooper. Dit is niet nieuw, dit gebeurt altijd al bij de boeken van deze auteur. Hierdoor ontstond mijn vrees dat dit boek de welbekende formule zou volgen. In dit verhaal is een perspectiefwisseling juist iets dat positief uitpakt. Cooper en Mackenzie komen uit twee verschillende werelden en over beide werelden bestaan vooroordelen. Deze worden gedurende het verhaal duidelijk en ook wordt duidelijk hoe Mackenzie en Cooper de kloof die van nature al bestaat tussen de locals van Avalon Bay en de rijke studenten van de universiteit proberen te overbruggen. Dit gaat zeker niet zonder slag of stoot, iets dat ook kenmerkend is voor boeken binnen het New Adult genre waar Anders dan je dacht ook onder valt. Beide personages maken op hun eigen manier en op hun eigen tempo een ontwikkeling door. Dit is goed zichtbaar gedurende het verhaal.

De schrijfstijl is prettig, de plot vrij voorspelbaar en cliché. Je zou kunnen zeggen dat het zelfs vrij dun is. De onderliggende thema’s zijn dat echter niet. Ook dit is kenmerkend voor de boeken binnen het genre en van deze auteur. Is deze voorspelbaarheid en formule erg? Ook al is het cliché, ik vind in dit geval van niet. Ik heb me uitstekend vermaakt met dit boek en ben ook wel benieuwd naar de rest van de serie. Het zijn wel boeken die ik niet direct zou lezen na verschijning, maar dat is ook niet erg. Wel zou ik het interessant vinden om Elle Kennedy eens van een hele andere kant te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: