Mini Recensies #1

Soms heb je van die boeken waarbij je het niet voor elkaar krijgt om een hele recensie op papier te zetten, maar waar je het toch even over wilt hebben. In deze post bundel ik een aantal van deze boeken en geef ik hier kort mijn mening over.

The Falling In Love Montage van Ciara Smyth

Titel: The Falling in Love Montage
Auteur: Ciara Smyth
Verschijningsdatum: 9 juni 2020
uitgever: HarperTeen
Format: Ebook
Aantal pagina’s: 368
ISBN: 9780062957115
Genre: Young Adult, Contemporary, LGBTQIA+

Saoirse doesn’t believe in love at first sight or happy endings. If they were real, her mother would still be able to remember her name and not in a care home with early onset dementia. A condition that Saoirse may one day turn out to have inherited. So she’s not looking for a relationship. She doesn’t see the point in igniting any romantic sparks if she’s bound to burn out. But after a chance encounter at an end-of-term house party, Saoirse is about to break her own rules. For a girl with one blue freckle, an irresistible sense of mischief, and a passion for rom-coms. Unbothered by Saoirse’s no-relationships rulebook, Ruby proposes a loophole: They don’t need true love to have one summer of fun, complete with every cliché, rom-com montage-worthy date they can dream up—and a binding agreement to end their romance come fall. It would be the perfect plan, if they weren’t forgetting one thing about the Falling in Love Montage: when it’s over, the characters actually fall in love… for real.

Waardering: 3 uit 5.

Ik luisterde en las dit boek afwisselend in het Nederlands en het Engels. Uiteindelijk vond ik de Engelse versie toch prettiger lezen, ook al vond ik het verhaal niet denderend. Het is lief, schattig en enorm cliché. Ook wel voorspelbaar. De diepere lagen die de auteur aan hoofdpersoon Saoirse heeft meegegeven weten het verhaal niet op te krikken voor mij. Het was een leuk tussendoortje, niet meer dan dat.

De dagen van de bluegrassliefde van Edward van de Vendel

Titel: De dagen van de bluegrassliefde
Auteur: Edward van de Vendel
Serie: Tycho/Oliver #1
Verschijningsdatum: 31 december 1999
Uitgever: Querido
Format: Luisterboek
Voorlezer: Rik van de Westelaken
Looptijd: 4 uur, 55 minuten
Geluisterd via: Storytel
Genre: Young Adult, Contemporary, LGBTQIA+

Tycho Zeling is achttien en heeft net eindexamen gedaan. Nu vertrekt hij naar Knoxville, Tennessee, USA. Daar zal hij mee gaan helpen in een vrolijk internationaal kinderkamp. Op Schiphol komt hij Oliver Kjelsberg tegen: hij is Noor en voetballer, ook achttien, en op weg naar hetzelfde kamp. De vriendschap is er meteen, maar in Amerika staat hun nog een heel hete zomer te wachten.

Waardering: 4 uit 5.

Tot vorig jaar had ik nog nooit van dit boek gehoord. Toch bijzonder, want het is ruim twintig jaar oud. Nadat ik voor het eerst de flaptekst las, wist ik dat ik dit boek wilde lezen en het belandde op mijn TBR. De positieve recensie van Joost* heeft mij het zetje gegeven dat ik nodig had het boek snel op te pakken. Ik moest erg wennen in het begin, aan de schrijfstijl met weinig dialoog. Toen ik daar eenmaal doorheen was, kon ik het verhaal zeer waarderen.

Als vuur van Sara Lövestam

Titel: Als vuur
Auteur: Sara Lövestam
Vertaler: Femke Muller
Verschijningsdatum: 22 september 2020
Uitgever: Querido
Format: Ebook
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789045124483
Genre: Young Adult, Contemporary, LGBTQIA+

In Stockholm zouden de wegen van de vijftienjarige Anna en Lou elkaar nooit gekruist hebben. Lou komt uit een rijke familie en gaat naar een eliteschool, terwijl Anna’s vader, die arbeidsongeschikt is, de eindjes aan elkaar moet zien te knopen. Maar deze zomer nemen ze dezelfde veerboot naar een eilandje voor de Zweedse kust, en daar, ver van alles, vallen de verschillen weg. Ze gaan vissen met de boot van Anna’s vader, zwemmen in zee, zitten ’s avonds bij een vuurtje en worden langzaam maar onafwendbaar verliefd. Lou weet zeker dat haar familie hun relatie af zou keuren, en durft er niet voor uit te komen dat ze op een meisje valt. Heeft hun liefde een toekomst als de zomer voorbij is? Als vuur is een sprankelend en meeslepend verhaal over een eerste grote liefde, dat niet alleen lezers uit de LGBTQIA+ community, maar alle YA-liefhebbers zal betoveren.

Waardering: 3 uit 5.

Als vuur is één van de eerste boeken die is verschenen bij Querido Glow, de nieuwe imprint van Querido dat zich focust op diverse boeken. Ik vond het verhaal mooi, maar ik werd er dan weer niet door gegrepen. De hoofdstukken zijn kort en door dit hoge tempo raakte ik vaak in de war. Ik had ook niet echt een klik met de personages. Wel had ik het snel uit, maar dat is in dit geval niet heel positief. Juist omdat ik er weinig mee kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: