Recensies

Recensie: Zij Die Ontkomen van Roni Loren

In de zomer van 2020 werd de Long Acre serie van Roni Loren uitgebracht als ebook. Iedere maand verscheen er een deel uit deze serie. De flaptekst van het eerste deel, Zij die ontkomen, klonk erg interessant en indrukwekkend, maar was het boek dat uiteindelijk ook?

Recensie: Zij Die Ontkomen van Roni LorenZij die ontkomen by Roni Loren
Series: Long Acre #1
Published by Uitgeverij Zomer & Keuning on 1 juli 2020
Genres: Roman
ISBN: 9789020537703
Format: eBook
Pages: 336
Translator: Femke de Moor
Koop bij Libris
Goodreads
two-stars

Zij die ontkomen is het eerste deel van de onvergetelijke Long Acre-serie van Roni Loren. WARNING: Houd de zakdoekjes bij de hand.

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

De Long Acre-serie is het aangrijpende debuut van Roni Loren. Met het eerste deel, Zij die ontkomen, weet Loren de lezers direct te raken.

Door de flaptekst waren mijn verwachtingen voor Zij die ontkomen gespannen. Het beloofde een emotioneel boek te worden. Overlevenden van een schietpartij op een school die elkaar na jaren weer zien, dat moet haast wel indrukwekkend zijn. Helaas moest ik een bittere pil slikken.

Zij die ontkomen draait om Liv en Finn, twee overlevenden die op de middelbare school al verliefd op elkaar waren. De twee hebben elkaar twaalf jaar niet gezien. Als ze elkaar weer tegenkomen, spat de lust direct van de pagina’s af. Dit houdt eigenlijk niet meer op. Je leert de personages redelijk kennen, maar niet goed genoeg om een klik met hen te hebben. Zij die ontkomen lijkt meer om de seks te draaien dan om het verhaal.

De seks was te overdadig. Je verwacht zoiets niet in een boek dat de flaptekst doet vermoeden. Echter was dit te erg aanwezig waardoor het verhaal ondersneeuwde. Zij die ontkomen had alle ingrediënten om een mooi, heftig en emotioneel verhaal te worden. Dit is alleen niet gelukt. Er had veel meer met de schietpartij gedaan kunnen worden, nu lijkt het alleen maar een aanleiding te zijn om een serie te starten. Ik heb het vervolg nog liggen, maar dat is dan wel meteen de laatste kans voor de Long Acre serie van Roni Loren.

2 gedachten over “Recensie: Zij Die Ontkomen van Roni Loren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.