Recensies

Recensie: The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab

Het boek waar velen dit jaar naar uitkeken is The invisible life of Addie LaRue van V.E. Schwab. Een boek over een meisje dat door iedereen vergeten is en wordt, niemand herinnert zich Addie LaRue. Ze is onsterfelijk, maar in al die 300 jaar is er niemand die zich haar herinnert, tot ze in een boekwinkel Henry tegen het lijf loopt.

Over het boek

Titel: The invisible life of Addie LaRue
Auteur: V.E. Schwab
ISBN: 9780765387561
Publicatiedatum: 6 oktober 2020
Uitgeverij: Tor Books
Bindwijze: Luisterboek
Afspeeltijd: 17 uur, 10 minuten
Voorlezer: Julia Whelan
Genre: Historische fictie, Fantasy

Waardering: 3 uit 5.
A Life No One Will Remember. A Story You Will Never Forget. France, 1714: in a moment of desperation, a young woman makes a Faustian bargain to live forever and is cursed to be forgotten by everyone she meets. Thus begins the extraordinary life of Addie LaRue, and a dazzling adventure that will play out across centuries and continents, across history and art, as a young woman learns how far she will go to leave her mark on the world. But everything changes when, after nearly 300 years, Addie stumbles across a young man in a hidden bookstore and he remembers her name.

Verwachtingen

Een nieuw boek van V.E. Schwab brengt hoge verwachtingen met zich mee. Het heeft heel lang geduurd voor ik besloot dit boek op mijn TBR te zetten, ik twijfelde enorm. Het verhaal is heel anders dan ik van de auteur gewend ben en ik wist niet goed of dit boek bij mij zou passen. Mijn verwachtingen zijn helaas niet waargemaakt.

Schrijfstijl

De schrijfstijl in The invisible life of Addie LaRue is magisch. Het is heel poëtisch en doet een beetje denken aan de schrijfstijl van Erin Morgenstern. Dit maakt het boek wel vrij taai. Deze schrijfstijl is niet voor iedereen weggelegd. Ik vond de schrijfstijl ook het beste aan dit hele boek.

Personages

Ik voelde totaal geen connectie met de personages. Ze maakten nauwelijks een ontwikkeling door. Van Addie LaRue zou je wel verwachten dat ze zichzelf ontwikkelt, ze leeft immers al ruim 300 jaar. Helaas bespeurde ik deze ontwikkeling bij haar niet. Haar Engels verbeterde wel, maar verder was ze nog steeds dezelfde Addie. Ze deed eigenlijk gewoon erg weinig. Dit gold ook voor Henry, hij had ook niet echt ambitie. Ik vond geen enkel personage echt leuk en dan is een boek wel heel dik.

Plot

De plot van The invisible life of Addie LaRue was helaas ook niet bijzonder. Het was allemaal meer van hetzelfde en dat houd je niet lang vol. Hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe langdradiger ik het begon te vinden. Op het laatst las ik dit boek uit om het uit te lezen, maar dit ging wel met horten en stoten. Net als de personages blijft de ontwikkeling van de plot behoorlijk achter en dat is zonde voor een boek waar de auteur ongeveer tien jaar aan heeft gewerkt.

Conclusie

The invisible life of Addie LaRue is een boek waar reikhalzend naar werd uitgekeken. Ik heb heel lang getwijfeld of ik dit boek wilde lezen, het is immers heel anders dan dat ik van deze auteur gewend ben. Het beste aan dit boek vind ik de schrijfstijl. Deze is poëtisch en doet een beetje denken aan de schrijfstijl van Erin Morgenstern. Dit geldt ook voor de plot. Ik ben geen fan van de verhaallijnen van de boeken van Erin Morgenstern en om deze reden viel dit boek mij ook behoorlijk tegen. Zowel de personages als de plot ontwikkelen zich niet, iets wat je toch zou verwachten van een hoofdpersoon die al ruim 300 jaar leeft. Dit is zonde, zeker als je bedenkt dat de auteur ruim tien jaar aan dit boek heeft gewerkt. Voor mij was The invisible life of Addie LaRue op een gegeven moment flink doorbijten, het werd erg taaie en langdradige kost. Dit boek heeft zijn hoge verwachtingen helaas niet waar kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.