Categorieën
Recensies

Recensie: The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout

In 2018 verscheen de “Lux” serie van Jennifer L. Armentrout. Deze serie bestaat uit 5 boeken en ik heb deze allemaal verslonden. Naast dat Origin het vierde deel in deze serie is, is dit ook de titel van de spin-off serie bestaande uit The darkest star, The burning shadow en dit laatste deel: The Brightest night. Las ik bij “lux” de boeken direct na verschijning, bij deze serie deed ik er wat langer over. Vooral bij dit laatste deel, want The brightest night verscheen al in november 2020. Ik las het nu pas en dat is twee jaar na The burning shadow. Let op: deze recensie bevat spoilers van de vorige delen en van Lux.

Over het boek

  • Titel: The Brightest Night
  • Auteur: Jennifer L. Armentrout
  • Vertaler: Jeannet Dekker
  • Serie: Origin #3
  • Uitgeverij: Z&K
  • Verschijningsdatum: 3 november 2020
  • Aantal pagina’s: 592
  • ISBN: 9789401915908
  • Genre: Young Adult, Fantasy
Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet… ‘The Brightest Night’ is het laatste deel van de populaire Origin-serie van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen ‘The Darkest Star’ en ‘The Burning Shadow’.

Waardering: 4 uit 5.

Net als in al haar andere vervolgdelen in series laat Armentrout het verhaal van The Brightest Night beginnen op het moment waar dat in The Burning Shadow ophield. Dit is aan de ene kant fijn, want zo zit je direct weer in het verhaal. Aan de andere kant fungeert het eerste hoofdstuk hierdoor niet als geheugensteuntje. Dit kan weleens lastig zijn, zeker als je net als ik veel te lang tussen de boeken laat zitten. Voor mij duurde het ook even voor ik in het verhaal zat.

Nadat het mij weer was gelukt de draad van deze serie op te pakken, ging ik makkelijker door het verhaal. Het is voor dit deel wel essentieel om de voorgaande boeken gelezen te hebben. Kennis van “Lux” is ook verstandig, want Armentrout grijpt hier vaak naar terug. Zo kom je meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van de Trojanen, maar ook meer over de krachten van de Origins. Evie moet in dit deel leren om te gaan met de Bron en met haar eigen krachten. Dit gaat niet zonder slag of stoot en er zit een hele geschiedenis aan verbonden.

De schrijfstijl van Armentrout is zoals ik die gewend ben: makkelijk en meeslepend. Omdat ik From blood and ash heb gelezen moest ik wel weer even wennen aan de schrijfstijl in The Brightest Night, want deze is toch meer gericht op een jongere doelgroep. Het was daarom wel even schakelen. Maar dit deed niets af aan het leesplezier.

The Brightest Night is een verhaal waar ik weer even in moest komen. Dit lag niet aan het verhaal, maar aan het feit dat ik te lang tussen het voorgaande deel en dit boek heb laten zitten. Het verhaal van Luc en Evie kent een afgerond einde, hoewel ik het einde wel wat abrupt vond. Misschien is er nog een opening voor een vervolg, ooit. Daar lijkt het wel op, maar het hoeft niet per se. Het verhaal is verteld en mooi afgesloten. Ik vond de “Origin” serie minder leuk dan “Lux”, maar evengoed nog leuk om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.