Recensies

Recensie: Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout

Een aantal jaar geleden verscheen de “The dark elements” serie van Jennifer L. Armentrout. Een serie over wachters en demonen die is opgefrist met een nieuwe cover en die dit jaar in paperback is verschenen bij uitgeverij Zomer & Keuning. Dit alles in aanloop naar Storm and Fury, het eerste deel in de “Harbinger” serie, een spin-off serie van “The Dark Elements”. Is deze spin-off net zo goed als de eerste serie of had dit niet gehoeven?

Recensie: Storm and Fury van Jennifer L. ArmentroutStorm and Fury by Jennifer L. Armentrout
Series: The Harbinger #1
Published by Z&K on 9 februari 2021
Genres: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9789020538403
Format: Paperback
Pages: 512
Translator: Jeannet Dekker
Koop bij Libris
Goodreads
five-stars

Storm and Fury is het eerste deel van de bloedstollende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout.

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik dit boek al in het Engels heb gelezen, want toen ik dit boek in 2019 bestelde was er nog niets bekend over een vertaling. Vervolgens bleef het een jaar ongelezen, maar toen ik “The dark elements” vorig jaar eindelijk uit had, begon ik direct met Storm and Fury. Ik wilde het boek ook in het Nederlands lezen. Verwachtingen kon ik dus niet meer hebben, want in het Engels ben ik bij het derde deel aanbeland.

De schrijfstijl van dit boek was makkelijk leesbaar. Ik had deze versie binnen een weekend uit en dat terwijl het boek 512 pagina’s telt. Enfin, het was een weekend vol sneeuw, ijs en gladheid, maar dat maakt voor de schrijfstijl niet uit. Ook in het Nederlands is de schrijfstijl van Armentrout goed overgekomen ne het boek was net zo leuk en makkelijk leesbaar als in het Engels.

Storm and Fury speelt zich een paar maanden na de geberutenissen in Ademloos, het laatste deel uit “The Dark Elements” af. Trinity is een meisje dat zeer beschermd is opgevoed, maar eigenlijk iets van de wijde wereld wil zien. Dat ze zo beschermd is opgevoed heeft een reden. Achter die reden komen we gaandeweg het verhaal. Het verhaal zit vol actie en spanning, maar dit is op de juiste manier gedoseerd. In Storm and Fury zit geen romance, al is er wel een aantrekkingskracht tussen twee personages.

Trinity is niet je standaard YA hoofdpersoon. Ze is anders dan anders. Ze is af en toe wat klungelig en struikelt vaak, maar daar kan ze niets aan doen. Haar oogziekte zorgt ervoor dat ze nachtblind is en een kokervisie heeft. Als zo’n stoepje of ander voorwerp net buiten je koker valt, zie je hem niet en ben je de klos. Naar mijn idee is Zayne ook gegroeid in zijn karakter. Ik vond hem in “The Dark Elements” niet super leuk, maar hij krijgt nu zijn moment om the shinen. Naast Roth en Layla zien we ook heel kort andere personages terug uit “The dark elements”, maar we maken ook kennis met personages uit Trinity haar omgeving. De bijfiguren zijn minder goed uitgewerkt, maar die spelen ook niet zo’n belangrijke rol in het verhaal. Storm and Fury is wel een boek dat meer leunt op de plot, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik vind dat een deel van fantasy.

Ondanks dat ik Storm and Fury al kende, vond ik het helemaal niet erg het te herlezen. Nu kon het in het Nederlands. Ik weet al wat er in het vervolg staat te gebeuren en geloof me als ik zeg dat ik het derde deel nu al wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.