Recensies

Recensie: Rule of Wolves van Leigh Bardugo is een niet zo’n spetterend einde van een niet zo’n spetterend tweeluik

In 2019 kwam King of Scars van Leigh Bardugo uit, het eerste deel in het tweeluik over Nikolai. Ik had toen al zo mijn twijfels over dit tweeluik, maar het einde maakte een hele hoop goed. Toen Rule of wolves verscheen, kon ik daarom ook niet wachten om in dit boek te beginnen. Ik wilde namelijk graag weten hoe het verder zou gaan en hoe het zou aflopen. Helaas bleef ik behoorlijk teleurgesteld achter.

Recensie: Rule of Wolves van Leigh Bardugo is een niet zo’n spetterend einde van een niet zo’n spetterend tweeluikRule of Wolves by Leigh Bardugo
Series: King of Scars #2
Published by Orion Children's Books on 30 maart 2021
Genres: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9781510109186
Format: Audiobook
Length: 17 uur, 44 minuten
Goodreads
three-stars

The Grishaverse will be coming to Netflix soon with Shadow and Bone, an original series!

The wolves are circling and a young king will face his greatest challenge in the explosive finale of the instant #1 New York Times-bestselling King of Scars Duology.

The Demon King. As Fjerda's massive army prepares to invade, Nikolai Lantsov will summon every bit of his ingenuity and charm—and even the monster within—to win this fight. But a dark threat looms that cannot be defeated by a young king's gift for the impossible.

The Stormwitch. Zoya Nazyalensky has lost too much to war. She saw her mentor die and her worst enemy resurrected, and she refuses to bury another friend. Now duty demands she embrace her powers to become the weapon her country needs. No matter the cost.

The Queen of Mourning. Deep undercover, Nina Zenik risks discovery and death as she wages war on Fjerda from inside its capital. But her desire for revenge may cost her country its chance at freedom and Nina the chance to heal her grieving heart.

King. General. Spy. Together they must find a way to forge a future in the darkness. Or watch a nation fall.

Ik heb een haat-liefde verhouding met de boeken in de wereld van de Grisha. De originele trilogie vond ik fantastisch, maar De Kraaien bleken niet zo mijn ding. Ik heb gewoon niets met heists. Toen King of scars verscheen was ik enthousiast, want het zou het gevoel van de originele trilogie teruggeven. Dat was helaas niet het geval. Deze lijn zette door in dit vervolg: Rule of wolves. Allereerst, waarom zoveel perspectieven? In dit boek zitten 5 perspectieven en deze waren lang niet allemaal relevant voor het verhaal. Deze vele perspectieven deden nog een vraag bij mij rijzen: waar is Nikolai gebleven? Voor een tweeluik waarin hij de hoofdrol speelt zit er in dit slotdeel verbazingwekkend weinig Nikolai. Ook vraag ik me nog steeds af waarom Maju, die zo’n kleine rol heeft, een eigen perspectief moest hebben en waarom Nina een rol heeft in dit tweeluik. Ik vind dat nog steeds niet passen.

De plot van Rule of wolves was zwak. Het zwabberde voor mijn gevoel alle kanten op en dat maakte dat ik dit boek niet achter elkaar kon doorlezen. Ook zorgde het ervoor dat ik de draad kwijt was, in slaap viel en het gewoon niet leuk vond. Er werd naar iets toegewerkt, maar dit was een hele anticlimax vergeleken bij het einde van King of Scars. Mijns inziens wist Bardugo zelf niet meer wat ze nou moest vertellen. Het verhaal van Nikolai had makkelijk in één boek gekund, want in King of scars zat meer plot. Daarnaast denk ik dat het verhaal van de Grisha wel is verteld en krijg ik het gevoel dat het wordt uitgemolken.

Voor de verschijning van Rule of wolves had ik geen tijd meer om zijn voorganger te herlezen. Dat is wel slim om te doen, want het begin was voor mij niet meer te snappen. De schrijfstijl was wel fijn, maar voor de rest was dit een teleurstellende leeservaring en was het geen waardige afsluiter voor een zo geliefd personage als Nikolai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.