Recensies

Recensie: Misschien nu van Colleen Hoover

In september vorig jaar las ik het boek waar het allemaal mee begon in deze serie: Misschien ooit van Colleen Hoover. Rond die tijd verscheen ook het vervolg en tevens laatste deel in het Nederlands, Misschien nu. Het duurde alleen wel even voor ik hieraan toe was, ik ben nou eenmaal heel slecht in het in één keer doorlezen in series. Misschien nu gaat verder waar Misschien ooit eindigt, er zitten dus spoilers in deze recensie.

Recensie: Misschien nu van Colleen HooverMisschien nu by Colleen Hoover
Series: Misschien #2
Published by Uitgeverij Zomer & Keuning on 15 september 2020
Genres: New Adult, Contemporary
ISBN: 9789020536362
Format: Paperback
Pages: 320
Translator: Jeannet Dekker
Koop bij Libris
Goodreads
four-stars

Misschien nu van Colleen Hoover is het indrukwekkende verhaal van fanfavoriet Maggie uit de Misschien-serie. Het is het langverwachte tweede deel van de Misschien-serie.

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge' ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Colleen Hoover schreef Misschien nu in samenwerking met muzikant Griffin Peterson, die ook voor dit deel in de serie een exclusieve soundtrack maakte.

Ik heb Misschien ooit, en de novelle Misschien nooit, met veel plezier gelezen. Ik was benieuwd Wat Colleen Hoover zou doen met het verhaal van Maggie en of we Sydney en Ridge nog terug zouden zien. Dat laatste komt zeker goed. Hoewel Misschien nu draait om Maggie heeft zij een kleinere rol in het geheel dan je zou verwachten. Dat vond ik eigenlijk helemaal niet zo erg, ik vond Sydney en Ridge veel interessanter om over te lezen.

De schrijfstijl is weer zoals we van Colleen Hoover zijn gewend: het leest vlot en het is helemaal niet erg om vanuit meerdere perspectieven te lezen. In Misschien nu krijg je vier perspectieven voorgeschoteld: die van Sydney, Ridge, Maggie en Jake. Aan het begin van ieder hoofdstuk staat aangegeven vanuit wiens perspectief je leest, hierdoor raak je niet in de war.

De meeste personages uit Misschien nu kennen we al uit Misschien ooit. Toen werd al duidelijk dat Ridge, Brennan, Warren en Maggie close met elkaar waren. Toen kwamen Bridgette en Sydney erbij en verschoven de verhoudingen. Sydney en Ridge zijn nog steeds de best uitgewerkte personages, zij spelen ook nog steeds een hoofdrol in het verhaal. Maggie heeft ook meer verdieping gekregen, we zien nu waarom ze doet zoals ze doet. Ze denkt dat iedereen vooral met haar wil omgaan om voor haar te zorgen. Ze is bang dat anderen vooral de taaislijmziekte zien en niet de persoon Maggie. Maggie duwt iedereen van zich af, maar er is één persoon die door haar pantser heen kan dringen. Dat is Jake, een ander nieuw personage. Hij is ook goed uitgewerkt, maar toch leren we hem minder goed kennen dan de rest.

Net als Misschien ooit draait Misschien nu vooral om de personages en de muziek die vooral voor Sydney en Ridge veel betekent. De muziek is minder aanwezig dan in Misschien ooit, maar het blijft een belangrijke rol spelen. Verder draait de plot van Misschien nu vooral om het vinden van jezelf en van elkaar en daarmee de liefde. Misschien ooit was op zichzelf al een mooi afgerond verhaal, maar Misschien nu knoopt alle losse eindjes aan elkaar. Hiermee is het een mooie afsluiter van dit tweeluik.

Misschien nu is een boek dat je pas kunt lezen als je Misschien ooit hebt gelezen, het is namelijk een direct vervolg. De schrijfstijl is fijn, het feit dat je vanuit vier perspectieven leest is niet storend. In dit verhaal blijven Sydney en Ridge de hoofdrolspelers, ook al draait het om Maggie. Maggie en Jake leren we wel kennen, maar minder goed. Misschien nu is een leuk vervolg op Misschien ooit waarin alle losse eindjes aan elkaar worden geknoopt. Ik vond het heerlijk om dit boek in februari te lezen, de liefde spatte er vanaf. Ik beoordeel Misschien nu van Colleen Hoover met 4 sterren.

Heb jij Misschien ooit al gelezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.