Recensies

Recensie: A Sky Beyond The Storm van Sabaa Tahir

Op 1 december was het zover, A sky beyond the storm verscheen. Dit is het laatste deel in het “An Ember in the Ashes” kwartet en we waren allemaal benieuwd hoe het nou zou aflopen met Laia, Elias, Helene en de rest.

Let op: De synopsis van het boek bevat spoilers.

Recensie: A Sky Beyond The Storm van Sabaa TahirA ​Sky Beyond the Storm by Sabaa Tahir
Series: An Ember in the Ashes #4
Published by Razorbill on December 1, 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9780008288815
Format: Audiobook
Narrator: Fiona Hardingham, Katharine Lee McEwan, Steve West, Maxwell Caulfield, Nikki Massaud
Length: 17 uur, 9 minuten
Koop bij Libris
Goodreads
four-stars

Prepare for the jaw-dropping finale of Sabaa Tahir's beloved New York Times bestselling An Ember in the Ashes fantasy series, and discover: Who will survive the storm?

Picking up just a few months after A Reaper at the Gates left off...

The long-imprisoned jinn are on the attack, wreaking bloody havoc in villages and cities alike. But for the Nightbringer, vengeance on his human foes is just the beginning.

At his side, Commandant Keris Veturia declares herself Empress, and calls for the heads of any and all who defy her rule. At the top of the list? The Blood Shrike and her remaining family.

Laia of Serra, now allied with the Blood Shrike, struggles to recover from the loss of the two people most important to her. Determined to stop the approaching apocalypse, she throws herself into the destruction of the Nightbringer. In the process, she awakens an ancient power that could lead her to victory--or to an unimaginable doom.

And deep in the Waiting Place, the Soul Catcher seeks only to forget the life--and love--he left behind. Yet doing so means ignoring the trail of murder left by the Nightbringer and his jinn. To uphold his oath and protect the human world from the supernatural, the Soul Catcher must look beyond the borders of his own land. He must take on a mission that could save--or destroy--all that he knows.

Verwachtingen

Mijn verwachtingen van A sky beyond the storm waren best hoog. Het was voor mij alweer anderhalf jaar geleden dat ik het derde deel in deze serie, De nachtbrenger, las. Toen ik begon met het luisteren van A sky beyond the storm merkte ik wel dat alles was weggezakt en dat ik echt even een samenvatting van De nachtbrenger moest opzoeken. De eerste paar hoofdstukken tastte ik volledig in het duister, want ik had geen idee meer waar het over ging. Hierdoor was het moeilijk om die hoge verwachtingen vast te houden.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Sabaa Tahir was nog steeds prettig, als je eenmaal in het verhaal zit wordt je meegezogen. Niet te moeilijk voor de complexiteit van het verhaal, maar ook niet te makkelijk of te kinderlijk. Dit is wel young adult fantasy binnen het hoogste segment, deze serie is niet geschikt voor jongere lezers.

Plot

Ondanks dat ik in het begin volledig in het duister tastte, was de plot van A sky beyond the storm weer goed uitgedacht. Helene, Elias en Laia bevonden zich vaak op allerlei verschillende plekken, maar toch waren hun verhaallijnen met elkaar verbonden. Dit zagen we al in de vorige delen, maar nu streefden ze een gezamenlijk doel na. Dit maakt dat je je als lezer af blijft vragen wie wat van plan is en wie wat aan het gezamenlijke doel bijdraagt.

Zoals al eerder aangegeven is deze serie niet geschikt voor de jongere lezers. Dit geldt absoluut ook voor dit laatste deel. Er wordt gemoord, gevochten, bloed vergoten en er gebeuren ingewikkelde dingen met djinn’s en geesten. Kortom, je moet je aandacht bij dit boek houden.

Wat mij opviel was dat het verhaal traag op gang kwam. Aan het begin van het boek vraag je je af waar het allemaal heen gaat, maar als het verhaal over de helft is wordt alles duidelijk en wil je door blijven lezen. Je ziet de personages dan ook groeien. Ze maken fouten, maar ze leren van die fouten en willen het beste voor elkaar.

Eindoordeel

A sky beyond the storm is een boek dat even op gang moet komen. Het is aan te raden om, voor je gaat beginnen met lezen, een samenvatting van De nachtbrenger op te zoeken zodat je weet wat er ook alweer gebeurde. Het duurde ongeveer tot de helft voor ik door had welke kant Tahir het verhaal op stuurde, maar daarna was het moeilijk het boek weg te leggen. De schrijfstijl van Sabaa Tahir is prettig. Niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk voor de complexiteit van het verhaal. Het is niet aan te raden deze serie door jongere lezers te laten lezen. De wereld is complex, de verhaallijn bevat triggers. Er wordt veel bloed vergoten en gevochten. Daarnaast gebeurt er een hoop met geesten en djinn’s, waardoor je echt je aandacht bij het verhaal moet houden. Al met al is A sky beyond the storm een waardige finale van de “An Ember in the Ashes” serie die alle eerdere losse eindjes aan elkaar knoopt.


Heb jij al eens iets van Sabaa Tahir gelezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.