Recensies

Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout tilt het YA genre naar een hoger niveau

Op 28 april verscheen Rage and Ruin, het tweede deel in de “Harbinger” serie van Jennifer L. Armentrout. Na de cliffhanger van het vorige deel wilde ik graag weten hoe het verder zou gaan. Vorig jaar verscheen dit boek al in het Engels, ik las het toen direct. Nu is de Nederlandse vertaling uit en ik wilde het boek nogmaals lezen. Let op: deze recensie bevat spoilers van Storm and Fury.

Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout tilt het YA genre naar een hoger niveauRage and Ruin by Jennifer L. Armentrout
Series: The Harbinger #2
Published by Z&K on 28 april 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
ISBN: 9789020542318
Format: Paperback
Pages: 600
Translator: Jeannet Dekker
Goodreads
five-stars

Geheimen en verboden verlangens hebben spannende gevolgen… Je leest het in Jennifer L. Armentrouts Rage and Ruin, het tweede deel in de Harbinger-serie.

Rage and Ruin is het tweede deel van de spannende fantasy-serie Harbinger van Jennifer L. Armentrout. Trinity moet alles op alles zetten om de Harbinger te vinden, een wezen dat wachters en demonen zonder reden vermoord. Ondertussen ontstaan er gevoelens tussen Trinity en Zayne, maar als zij erachter komen dat ze niet samen kunnen zijn, probeert Trinity haar gevoelens voor Zayne te vergeten. Als de spanning oploopt merken ze pas hoe erg ze elkaar eigenlijk nodig hebben. Zal het hen samen lukken om hun krachten te bundelen en de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan?

Jennifer L. Armentrouts Rage and Ruin is het spannende tweede deel in de Harbinger-serie en het vervolg op Storm and Fury. Deze serie is een spin-off van Armentrouts eerder verschenen Dark Elements-serie. Armentrout is verder bekend van haar populaire Lux-serie.

Toen ik Rage and Ruin voor het eerst oppakte had ik hoge verwachtingen. Na Storm and Fury weet je gewoon dat er iets staat te gebeuren, er is immers al voor gewaarschuwd. Ik verwachtte daarom een boek vol actie, maar daarnaast verwachtte ik ook ontwikkelingen in de band tussen Trinity en Zayne. Bovenal verwachtte ik weer een pageturner en die kreeg ik ook. Sterker nog, ik wil deel 3 en wel NU.

De schrijfstijl is Armentrout zoals we die kennen: lekker vlot, met humor en goede dialogen. Deze zijn vlot geschreven waardoor het boek geen moment gaat vervelen. Je hebt met Rage and Ruin weer een pageturner in handen. Wel zijn er stukken waarop er minder actie is, maar die rustpunten zijn goed voor het verhaal en worden opgevuld met dialogen.

Ondanks dat dit boek dik is, was alles in balans. Naast de eerder genoemde actie – en die is veelvuldig aanwezig – was er ruimte voor ontwikkeling van de personages en hun onderlinge relaties. Het is geen eindeloos getouwtrek zoals je de laatste tijd vaak in YA ziet, maar dit zijn discussies en dialogen met inhoud. Mijns inziens tilt Armentrout YA met dit boek – en de laatste tijd ook met haar andere boeken – naar een hoger niveau en ik merk dat ik daar meer en meer behoefte aan heb. En houdt ook hier je hart maar vast, want dat einde jongens, dat einde…

Zoals je wel kunt bedenken heb ik weer genoten van Rage and Ruin. De vertaling deed niet onder voor de Engelse versie en ik kon het boek weer met moeite weg leggen. In het Engels komt Grace and Glory, het vervolg op dit boek, op 1 juni uit. Over een Nederlandse releasedatum kan ik nog niets vinden, maar ik hoop dat deze snel zal volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.