Categorieën
Recensies

Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout tilt het YA genre naar een hoger niveau

Op 28 april verscheen Rage and Ruin, het tweede deel in de “Harbinger” serie van Jennifer L. Armentrout. Na de cliffhanger van het vorige deel wilde ik graag weten hoe het verder zou gaan. Vorig jaar verscheen dit boek al in het Engels, ik las het toen direct. Nu is de Nederlandse vertaling uit en ik wilde het boek nogmaals lezen. Let op: deze recensie bevat spoilers van Storm and Fury.

[book-info]

Toen ik Rage and Ruin voor het eerst oppakte had ik hoge verwachtingen. Na Storm and Fury weet je gewoon dat er iets staat te gebeuren, er is immers al voor gewaarschuwd. Ik verwachtte daarom een boek vol actie, maar daarnaast verwachtte ik ook ontwikkelingen in de band tussen Trinity en Zayne. Bovenal verwachtte ik weer een pageturner en die kreeg ik ook. Sterker nog, ik wil deel 3 en wel NU.

De schrijfstijl is Armentrout zoals we die kennen: lekker vlot, met humor en goede dialogen. Deze zijn vlot geschreven waardoor het boek geen moment gaat vervelen. Je hebt met Rage and Ruin weer een pageturner in handen. Wel zijn er stukken waarop er minder actie is, maar die rustpunten zijn goed voor het verhaal en worden opgevuld met dialogen.

Ondanks dat dit boek dik is, was alles in balans. Naast de eerder genoemde actie – en die is veelvuldig aanwezig – was er ruimte voor ontwikkeling van de personages en hun onderlinge relaties. Het is geen eindeloos getouwtrek zoals je de laatste tijd vaak in YA ziet, maar dit zijn discussies en dialogen met inhoud. Mijns inziens tilt Armentrout YA met dit boek – en de laatste tijd ook met haar andere boeken – naar een hoger niveau en ik merk dat ik daar meer en meer behoefte aan heb. En houdt ook hier je hart maar vast, want dat einde jongens, dat einde…

Zoals je wel kunt bedenken heb ik weer genoten van Rage and Ruin. De vertaling deed niet onder voor de Engelse versie en ik kon het boek weer met moeite weg leggen. In het Engels komt Grace and Glory, het vervolg op dit boek, op 1 juni uit. Over een Nederlandse releasedatum kan ik nog niets vinden, maar ik hoop dat deze snel zal volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.