Recensies

Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen

Vorig jaar zomer verscheen het nieuwste boek van Lis Lucassen, Misverstand in de middle of nowhere. Dit boek klonk fijn en aangezien ik beide boeken in de “California Campus” serie ieder in een dag uitlas, was ik erg benieuwd naar dit boek dat zich afspeelt in de Achterhoek. Het lukt mij alleen niet eerder om dit boek te lezen. Iets met boeken, tijd enzo.

Misverstand in de middle of nowhere van Lis LucassenMisverstand in de middle of nowhere by Lis Lucassen
Series: Misverstand #1
Published by Uitgeverij Zomer & Keuning on 3 juni 2020
Genres: Feelgood
ISBN: 9789020538281
Format: Paperback
Pages: 240
Goodreads
three-stars

Misverstand in de middle of nowhere is het begin van een nieuwe Nederlandse feelgoodserie door Lis Lucassen.

Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

We maken in dit boek kennis met Dorothé, ofwel Door. Haar opa is overleden en ze heeft de afgelopen achttien jaar geen enkel contact met hem gehad wegens een familieruzie. Opa wil haar de boerderij nalaten samen met nog meer van de erfenis, maar wel op één voorwaarde. Door moet dertig dagen op de boerderij doorbrengen en ze mag niets aan het huis veranderen. Daarna mag ze ermee doen wat ze wilt. Door besluit deze voorwaarde te accepteren en vertrekt naar de Achterhoek. Wat opa haar alleen niet heeft verteld is dat ze een huisgenoot heeft, en wel een hele knappe huisgenoot. Eentje waar ze voor begint te vallen, ook al was dat totaal niet haar bedoeling.

Omdat ik de “California Campus” serie goed vond, ben ik met wat hogere verwachtingen het verhaal ingestapt. Ik was benieuwd of deze verwachtingen werden waargemaakt. Helaas is dit boek minder goed, maar het is evengoed fijn leesvoer en echte feelgood. Dit verwachtte ik eveneens, dus wat dat betreft is de verwachting waargemaakt.

In het begin vond ik Door naïef. Dit duurde eigenlijk best wel lang, maar op een gegeven moment maakt ze een ontwikkeling door. Dit komt tegelijk met het verhaal van haar opa, als lezer weet jij evenveel als Dorothé. De rest van de personages zijn fijne personages. Wes heeft vooral een verhaal en er wordt de tijd genomen om dit verhaal te vertellen. Het is goed dat dit is gedaan, dit geeft het boek net het beetje diepgang mee dat anders zou missen. Het verhaal voelt verder heel “dorps” en dat is absoluut positief bedoelt. Een kleine groep personages speelt een rol en het verhaal is een fijne feelgood dat je met een fijn gevoel achterlaat. Ik weet alleen nog niet of ik het volgende deel ook wil lezen, want dat trekt mij nog niet echt. Daarvoor heeft Misverstand in de middle of nowhere net te weinig om het lijf.

Wil je een fijne read waarbij je even helemaal niet na hoeft te denken? Dan is Misverstand in de middle of nowhere echt iets voor jou deze zomer.

3 gedachten over “Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen”

  1. Dit lijkt me echt een boek voor in bed, ik lees dan altijd een luchtiger iets om in slaap te vallen…

  2. Ohh dit lijkt me een heerlijk boek voor de zomer. Het stond eigenlijk helemaal niet op mijn radar, maar jouw recensie (ondanks dat die niet heel positief is) heeft me toch nieuwsgierig gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.