Recensies

Micro Recensies: De Duistere Fae en De IJzerstrijder van Julie Kagawa

Op 3 maart 2021 verscheen een boek waar veel fans van de “The Iron Fey” serie van Julie Kagawa rijkhalzen naar uitkeken, namelijk De IJzerraaf. Ik was alleen nog niet klaar met het verhaal van Ethan Chase, dus ik heb heel snel de rest van “The Iron Fey: Call of the Forgotten” gelezen. Het eerste boek beviel mij prima, maar de laatste twee toch weer minder.

De Duistere Fae

Micro Recensies: De Duistere Fae en De IJzerstrijder van Julie KagawaDe duistere fae by Julie Kagawa
Series: The Iron Fey: Call of the Forgotten #2
Published by Harlequin Holland on 23 september 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9789034754400
Format: Paperback
Pages: 382
Translator: Angelique Verheijen
Koop bij Libris
Goodreads
three-stars

Het enige wat ik wil, is een normaal leven.

Voor zover 'normaal' tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het IJzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien.

Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt.

Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het 'vervagen' is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in groot gevaar.

Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad?

Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

Ik vond dit deel echt een tussendeel. Het duurde erg lang voor er actie kwam en het verhaal kabbelde zich wat voort. Het las op zich lekker, maar het boek beviel me minder goed dan het vorige deel.

De IJzerstrijder

Micro Recensies: De Duistere Fae en De IJzerstrijder van Julie KagawaDe IJzerstrijder by Julie Kagawa
Series: The Iron Fey: Call of the Forgotten #3
Published by HarperCollins Young Adult on 8 maart 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9789402709506
Format: Paperback
Pages: 368
Translator: Angelique Verheijen
Koop bij Libris
Goodreads
three-stars

De IJzerprins heeft ons allemaal verraden...
Hij heeft me vermoord.
Maar toen werd ik wakker...

Mijn naam is Ethan Chase, en ik was er bijna geweest nadat mijn neef Keirran zijn zwaard in mijn buik stak. Wonderbaarlijk genoeg heb ik het overleefd, maar blijkbaar heb ik heel wat gemist terwijl ik bewusteloos was. De onzichtbare sluier, die de mensenwereld van de wereld van de fae scheidt, is heel even weggetrokken. Hoewel de mensen maar een glimp van Nimmernimmer hebben opgevangen, brak de pleuris uit! En met alle emoties die dat opriep, kon de Vergeten Koningin haar krachten terugkrijgen. Shit happens...

Nu leidt Keirran het leger van Vergeten fae in een opstand tegen de oude rijken van Zomer en Winter. Ik haat die magische rot wereld, maar hier kan ik mijn neef dus echt niet mee weg laten komen! Wat voor regels ik er ook voor moet overtreden, ik zál hem tegenhouden!

Zelfs als dat betekent dat ik moet gaan samenwerken met mijn oude vijanden, de fae...

Oké dit boek vond ik dus echt vermoeiend. Ik werd sowieso al een beetje NimmerNimmer moe en dit boek schoot gewoon niet op. Alles leek de hoofdpersonen met een vloek en een zucht af te gaan, zo zonde. Je weet toch wel dat het goed af gaat lopen en dat haalt de spanning weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.