Recensies

Liever verliefd van Sophie Kinsella

Een aantal jaar geleden las ik Mijn niet zo perfecte leven, mijn eerste boek van Sophie Kinsella ooit. Ik ben nou eenmaal gevoelig voor aanbiedingen én ik had zin in een feelgood, dus toen ik een mailtje van Bookchoice kreeg met het woord “exclusief” in de onderwerpregel werd ik nieuwsgierig. Het boek klonk heerlijk en ik werd ook nieuwsgierig naar de inhoud.

Liever verliefd van Sophie KinsellaLiever verliefd by Sophie Kinsella
Published by The House of Books on 21 mei 2021
Genres: Feelgood
ISBN: 9780593132852
Format: Paperback
Pages: 368
Translator: Mariëtte van Gelder
Goodreads
three-half-stars

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Voor ik begon besloot ik niet veel verwachtingen te hebben. Ik verwachtte een makkelijk boek dat je gewoon openslaat en zo wegleest. Dat kreeg ik en dat was goed. Meer zat er ook niet in, maar dat geeft helemaal niet. Soms heb je zo’n weglees boek echt even nodig.

Het verhaal begint in Italië, maar speelt zich voor het grootste gedeelte af in Engeland. In Italië moet Ava alias Aria de mysterieuze Dutch en ze vallen als een blok voor elkaar. Na de schrijversretraite vliegt iedereen weer naar huis en Ava en Dutch blijven elkaar vaker zien. Dutch is alleen alles wat Ava niet is, wat mij soms wel een beetje irriteerde. Maar, liefde is onoverwinnelijk, toch?

De personages waren prima. Niet heel bijzonder, maar ook niet heel vervelend. Soms vond ik Ava alleen niet zo fijn, ze was onwijs veeleisend. Dit gold ook voor haar vrienden. Gelukkig ontwikkelt ze zich wel en wordt ze wel leuker. Het verhaal is vrij voorspelbaar, de schrijfstijl zorgt ervoor dat je het makkelijk wegleest. Het is feelgood met een hoofdletter F, maar wel eentje met diepre lagen.

Deze lagen moet je vooral goed zoeken, ze zitten verstopt in alle personages, zowel in de hoofd- als bijpersonages. Dit zorgt ervoor dat het verhaal niet alleen maar feelgood is, het heeft wat meer diepgang en dat is wel prettig. Ik vond Liever verliefd een fijn zomerboek dat zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.