Recensies

Het begint met een blik van Kelly Moran

In april vorig jaar verscheen het eerste deel in de “Reedwood Ridge” serie: Het begint met een blik. Ik hield het boek toen wel in de gaten om ooit te lezen, maar het kwam er niet van. Tot de hele serie in april van dit jaar in de aanbieding was en ik het kocht. Ik was erg benieuwd naar het kleine dorpje Reddwood Ridge en de dierenartsen die een rol spelen in het boek. Het klonk als een heerlijke feelgood, maar is het dat ook?

Het begint met een blik van Kelly MoranHet begint met een blik by Kelly Moran
Series: Redwood Ridge #1
Published by A.W. Bruna on 7 april 2020
Genres: Feelgood
ISBN: 9789400511675
Format: Paperback
Pages: 352
Translator: Sander Brink, Marike Groot
Goodreads
four-stars

Kleine stad, grote gevoelens

Redwood Ridge, een schilderachtig stadje in Oregon. Precies de juiste plek voor een nieuwe start. En die heeft Avery Stowe hard nodig na een rampzalig huwelijk, ook voor haar autistische dochter Hailey. Er is maar één probleem: de lokale, aantrekkelijke dierenarts, Cade O’Grady. Een nieuwe relatie is namelijk het laatste wat Avery wil. Ze weet alleen niet hoe lang ze Cade kan weerstaan. Vooral omdat de hele stad heeft samengespannen en voor Cupido begint te spelen…

Een plek om je goed te voelen, drie dierenartsen om verliefd op te worden – het eerste deel van de Redwood Ridge serie.

Voor ik begon met lezen had ik niet veel verwachtingen. Ik besloot Het begint met een blik op een random dag in juni op te pakken, toen de zon heerlijk schijn en ik op het balkon kon zitten lezen. Ik verwachtte wel wat diepere lagen omdat de achterflap dat doet vermoeden, maar voor de rest verwachtte ik vooral een fijne feelgood met veel aantrekkingskracht. Ik kreeg dit allemaal, mijn verwachtingen werden hierdoor waargemaakt.

Avery vertrekt na een liefdeloos huwelijk en een slepende echtscheiding naar Reedwood Ridge, waar haar moeder woont. Een klein dorpje in een rustige omgeving zou niet alleen goed zijn voor haar, maar ook voro haar dochtertje Hailey. Hailey is een non-verbale autist die niet goed kan gedijen in het drukke San Francisco waar Avery en zij eerst woonden. Al op de eerste avond in Reedwood Ridge komt Avery in aanraking met Cade O’Grady. Avery en Hailey vinden een gewonde pub en die moet worden verzorgd. Er is direct een aantrekkingskracht tussen Cade en Avery, maar beide ontkennen dat. Dan krijgen de oudere O’Grady zussen Avery in het vizier en begint er een heuse koppelpoging. Kunnen Avery en Cade hier weerstand tegen bieden of is de aantrekkingskracht toch te sterk?

Als je begint met lezen zit je direct in het verhaal. De schrijfstijl van Kelly Moran is toegankelijk en past bij een feelgood. Niet te moeilijk, gewoon lekker luchtig. Dit zorgt er ook voor dat je een band met de personages krijgt. Ze worden direct goed uitgewerkt waardoor je niet eerst alles hoeft te ontdekken voor je in het verhaal zit. Hierdoor is er ruimte voor de ontwikkeling van de personages, want ontwikkelen doen ze zich allemaal. Deze ontwikkeling wordt veroorzaakt door de onderlinge relaties en de hechte vriendschappen die centraal staan in het verhaal.

De plot zelf is niet heel groots. Het is een klein verhaal, maar dat wordt gedragen door de personages. Dit past bij het boek, maar ook bij het genre. Aan het eind van Het begint met een blik heb je echt een feelgood gevoel en dat is precies wat je bij dit boek verwacht.

Het begint met een blik van Kelly Moran is een fijne feelgood die niet mag ontbreken op je leesstapel voor deze zomer. Het is een boek met diepere lagen dat je met een fijn gevoel achterlaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.